Neustálé obavy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.7.16 20:16

Neustale obavy

Ahoj holky, treba mate nekdo zkusenost. Je mi 26 let a mam problem s neustalym strachem o bezpeci a zdravi mych nejblizsich. Driv to bylo u manzela, mam extremni strach ze se mu neco stane. Kdykoliv vola tak si hned prestavuji nejhorsi. Mam strach kdyz se hodinu neozve. Ted mame pulroku stene a jeste se to zhorsilo. Mam o nej extremni strach, porad ji hlidam, chodim a koukam zda dycha. Kdykoliv jedu domu tak vidim extremni scenare, jak tam lezi mrtva nebo jak utekla. Dneska ji zaskocila kost a ja sem zasahla ale sem psychicky uplne mimo, chce se mi zvracet, klepu se. Ted se snazime o miminko a ja se strasne bojim co se bude dit a jak to zvladnu. nesetkali jste se s tim nekdo? Nemate radu? Snad pochopitelny anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tali98
31.7.16 20:29

Ahoj, vím jak se cítíš a trpím tím od malička naštěstí se to vztahuje jen na mé blízké, na zvířata ne. Každopádně vím jaké to je, hrozně to otravuje život, buď budeš doufat, že to odezní, nebo musíš vyhledat odbornou pomoc. Tady na emiminu to sice radí každý, na každou blbost, ale jelikož vím jak ti je, tak ti dokážu poradit jen toto. Taky mám tyto stavy a hlavně co se týče přítele. A není to vůbec zdravé na psychiku. Já osobně jsem ještě u psychologa nebyla, snažím se s tím bojovat sama, ale pokud to bude pokračovat, určitě s tím něco budu dělat.

• Citovat
  • Upravit
tali98
31.7.16 20:31

Jinak klidně napiš do zpráv :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1767
31.7.16 20:45

To musí být hodně náročné - nedovedu si představit, že by se to dalo zvládnout bez psychologa. :nevim: Jdi tam co nejdřív, ať máš něco ze života a ať mimčo není neurotik - bohužel na tyhle věci reagují, vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
31.7.16 21:26

V první řadě psycholog… dále pak klasika, dechová cvičení, meditace na vyčištění hlavy, joga, pravidelný pohyb(běh, zumba…), aromaterapie, bylinné čaje, bachovy esence… nejsi sama s tímhle problémem, ale nejtěžší na jeho řešení je začít, když začneš časem najdeš způsob jak to výrazně omezit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
31.7.16 21:28

Popovídej si o tom s psychologem…jako u mě, a myslím že nejsem jediná, je strach o vlastní děti mnohonásobně silnější, než o kohokoliv jinýho…z toho se ne po porodu, ale už po objevení // zblázníš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
31.7.16 21:49

To same

Ahoj, mam to same, uplne presne jak popisujes. Strach o manzela, jakmile mi nebere telefon tak mam stahly zaludek dokud se mi neozve. Jakmile vola mamka v neobvyklou dobu tak hned myslim na to, ze se tatkovi neco stalo. Strach o stene jsem mela taky, priserny! Ted mam rocni mimi a je to jeste horsi.Kdyz ji napr. neco zaskoci, tak se mi zacne motat hlava, podlamuji se mi nohy a uz mi lita hlavou za mi umre. Porad vidim jen co se ji muze stat. Nejhorsi je, ze ted uz mam strach i o sebe, strach z toho ze umru a uz malou neuvidim. Radeji ani nechci nikam moc jezdit, prijde mi to jako zbytecny risk, ze se mi po ceste neco stane a mala uz nebude mit maminku. Uvazuji o psychologovi, ale jeste jsem se neodhodlala. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
31.7.16 21:53

To same

Jo jeste bych chtela dodat ze i kdyz jsem byla tehotna tak jsem to tak mela. Porad jsem se hlidla jestli kope a pred kazdou kontrolou jsem cekala ze mi reknou ze mimi nezije. Tehu jsem si vubec neuzila, kvuli temto obavam.Pred porodem jsem se zase bala ze umre pri porodu, no des :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
31.7.16 22:02

Výborná kniha, která srozumitelně vysvětluje situaci.
 http://obchod.portal.cz/uzkost-a-obavy/

Efektivní cesta, jak snížit tu hladinu úzkosti je dlouhodobá, systematická psychoterapie, v horších obdobích je možné si život usnadnit léky, ale bez psychoterapie a změny starých vzorců to nebývá efektivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová