Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Asi poslední 2 měsíce trpím na popraskané koutky
sotva se mi jeden zahojí už mám další na druhé straně. Potím tea tree olejíčkem (rychleji se to zahojí), ale jak říkám do týdne mám znovu. Už opravdu nebím co s tím… poradíte? ![]()
@Devatenáctka Mne vzdy chybel vitamin B. Po jeho zarazeni se to vzdy zlepsilo. A ohledne kremu jsem kdysi mivala zazracny kelimek od oriflame (netusim zda se jeste vyrabi). Ten tee tree olej mi prijde dost vysusujici.
@Ennyka píše:
@Devatenáctka Mne vzdy chybel vitamin B. Po jeho zarazeni se to vzdy zlepsilo. A ohledne kremu jsem kdysi mivala zazracny kelimek od oriflame (netusim zda se jeste vyrabi). Ten tee tree olej mi prijde dost vysusujici.
Ještě se vyrábí. Ale řekla bych, že to způsobuje i nějaká kvasinka. Takže doplnit vitamíny a kdyby se to vracelo, na kožní.
Taky mi vždy chybí vitamín B. A místo tee tree oleje, bych raději používala balzám nebo vazelína.
Tee tree olej vysušuje a koutky když praskají, tak jsou vysušené a musí se promazat.
Kup si masticku Fungicidin.Je to na kvasinky a mne na nehojici se koutky pomohl hned. A Bkomplex forte.
Souhlasím se vším, co je tu napsaný, mívám to poslední léta tak jednou do roka. Letos už mi na to zubařka napsala Framykoin, nezabíralo mi nic a sotva se to zahojilo, už mi prasknul znova. Tak zvaz i tohle.
Becko, ja ho musim treba celou zimu, jinak taky trpim na koutky. A Fungicidin, ten je na koutky i treba na opary, volne prodejny.