Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jsi snědla nějakou vlákninu. Jestli ti jinak nic není, tak to neřeš.
Už to mám tak třetí den, myslím že jim pořád tak stejně.. kdyby to nezmizelo nebo začlo víc zlobit, asi zadku obvodní
@Pudloslava já se omlouvám, ale mám dotaz k tématu. Tříletá dcera má od léta světle šedou barvu stolice. Máme to řešit u doktorky, nebo tomu nevěnovat pozornost? Dceři nic není, je v pohodě, nic ji nebolí, roste, běhá, jíst jí chutná, vypadá zdravě a dobře.
Moc děkuji
Naše děti (zejména starší, mladší jen minimálně) měly často světle žlutou, šedou až bílou stolici. U nich to asi souviselo s intolerancí laktozy a předpokládám něčím v těle. Třeba starší mělo takovou stolici i po očkování v deseti letech, kdy to to očkování celkově nesedlo a mělo různé zdr. problémy 14 dní.
@Evkad aha to je zajímavé, dcera zatím pořád mléko miluje, hlavně ho pije před spaním, ale zkusím se na to zaměřit
Světlá až šedá stolice může souviset s funkcí jater. Pro klid duše bych nechala dceři odebrat hladinu bilirubinu a základní jaterní enzymy.
@Anonymní píše:
Zdravím, neměla jste některá zkušenost s pevnou, ale jakoby hnědou mramorovanou stolicí s bílými pruhy? Náhodou jsem si toho všimla. Co by to mohlo znamenat?
No to je onemocnění jater může to být třeba žloutenka. Běžte k doktorovi…
Zejména jestli stolice plave, ale myslím, že pokud prospívá, tak není žádný spěch s odběry. je to hodně o stravě.
Zdravím, neměla jste některá zkušenost s pevnou, ale jakoby hnědou mramorovanou stolicí s bílými pruhy? Náhodou jsem si toho všimla. Co by to mohlo znamenat?