Neustále rozpraskané rty

1254
25.4.16 17:05

Neustále rozpraskané rty

Ahoj, tohle mě už trápí hrozně dlouho a stále jsem nenalezla ten správný „lék“. Mám neustále rozpraskané rty, ať už je teplo - zima - nebo přechody mezi tím. Vyzkoušela jsem už poměrně dost mastiček, jeleních lojů, ale nic pořádně nezabralo. Nehledě na to, že když takto rozpraskané rty namažu, tak mi to za chvíli začne vadit, mastička se udrží hlavně na odlupující se části a vypadá to fakt hrozně. Máte někdo radu, jak mít zase hezké rty? Vitamínů beru poslední dobou dost, ale i tak to nijak nepomáhá. A další věc - je dobré odlupující se kůžičce pomoci? Četla jsem dosti receptů na různé peelingy na rty a s pomocí jemného kartáčku se odumřelá kůžička odstraňovala.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7974
25.4.16 17:07

A jak piješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
25.4.16 17:15

@kotyk V klidu ty 2-3 litry denně, jsem zvyklá, v tom problém není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
25.4.16 17:19

Zkus bambucký máslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
25.4.16 17:27

Večer a na noc zkus olivový olej…Jinak jsem někde četla, že všelijaké loje a balzámy na rty vůbec nejsou dobré, rty nemohou dýchat, je to pro ně nepřirozené…Ale to je věc názoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
25.4.16 17:44

Zkus si rty natirat medem - pomaha to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
25.4.16 17:55

Ja s tím bojují od mala :roll: pomáhají mi balsamy od ives rocher a vitamín B ( po čemkoli v čem je vazelina nebo oleje je to jen horší ) když už je to trochu zhojene po koupání nebo delším mytí obličeje ( aby odlupujici kuzicka byla vlacna) pomuzu hrubsim frote ručníkem nebo zinkou. A pak honem namazat- balzám musí být prodysny ( brzy se vstreba takže mazat často. Ideálně s mesickem lékařským. Po vyléčení balzám vždy v kabelce, po ruce, a při sebemenším pocitu pálení i suchých rtu maznout ( ale opravdu prodysny ) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.4.16 18:04

Nemáš nedostatek vitamínu B?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
25.4.16 18:06

Jediné co zabrala u mě je Blistex
http://www.parfums.cz/…raskane-rty/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
25.4.16 18:10

Já zkoušela taky kde co a nakonec mi pomohla obyč Nivea :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.4.16 18:27

@Janinna23 bez jeleního loje nedám ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
25.4.16 18:41

@Janinna23 Kokosový olej jsi zkoušela? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
28.4.16 10:45

Taky mi praskají rty, i když asi ne tolik co Tobě. Paradoxně se mi to zlepšilo, když jsem omezila používání jeleních lojů. 8) Jinak prý je na takové věci dobré kokosové máslo / olej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
29.4.16 13:27
@pannda píše:
Večer a na noc zkus olivový olej…Jinak jsem někde četla, že všelijaké loje a balzámy na rty vůbec nejsou dobré, rty nemohou dýchat, je to pro ně nepřirozené…Ale to je věc názoru..

Mě zas na to zabírá právě úplně obyčejný jelení lůj a rty mám za tři dny ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí