Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj,Cca od loňského podzimu trpím zahlenenim krku. Když to cítím v krku, odkašlu si, není to, že bych měla dráždivý kašel. Hlen cítím někde vzadu v krku. Měla jsem na podzim dlouho rýmu, furt jsme si to doma prehazovali, děti furt marodily. V lednu jsem brala atb na zánět průdušek, pak atb kapky na tu rýmu. Potom i malá atb, protože měla nějaký bacil v krku. Už je ok. Mám rtg plic, to je ok, Orl a prý žádný zánět v krku nemám. Vyter nikdo nedělal.
Z čeho by to mohlo být? Nic hrozného, ale občas to v krku cítím.
Někdy i vysmrkam hutne z nosu.
Když jsou plíce ok, co ještě? Ten bacil od malé, alergie… Přechozene neustále nachlazení…? Už nevím…
Ja na to trpim asi 5 rok z niceho nic to prislo. Take jsem byla na plicnim, na ORL vse v poradku, nakonec mi sr. Rekl ze je to asi zivotnim prostredim, ze se s tim mam naucit zit, nebo ze mi napise nejaky lek, ale je to svinstvo. Ale take me to velmi obtezuje mam to 365 dni.
jeste me napadlo alergologii navstivit.
Ahoj, taky jsem na to výrazně trpěla, naštěstí se to zlepšilo. Vypozorovala jsem, že mi to zhoršuje sladké. Alergologii jsem navštívila a na nic extra se nepřišlo. Prosím o zachování anonymu, soukromé údaje o mé osobě. Děkuji.
Taky jsem na to trpěla - pomohlo mi pití ALVEA od Akuny. Je to univerzální směs bylin. Trochu dražší (cca 1000kč/měs), ale méně marodím…
@Lucie66 reflux je preci paleni zahy nebo ne? A to preci by nemelo delat hlen.
@Framik píše:
@Lucie66 reflux je preci paleni zahy nebo ne? A to preci by nemelo delat hlen.
Reflux zpusobuje trvaly zanet v krku coz zpusobuje hleny…
A byl by ještě nějaký jiný problém u refluxu nebo se to může projevovat jen takto? A když jsem to nikdy neměla až ted? To může vzniknout v průběhu věku? Je mi 32 let.
@Anonymní píše:
A byl by ještě nějaký jiný problém u refluxu nebo se to může projevovat jen takto? A když jsem to nikdy neměla až ted? To může vzniknout v průběhu věku? Je mi 32 let.
Ja mam taky jen toto. A zaclo me to ve 30letech ![]()
Je to reflux, nemusi Vas palit zaha vubec. Pokud jste byla na alerkologii, kde jsou vysledky negativni, reflux se zjisti nejlepe ph metrii s impedanci, a to je hadicka do nosu k zaludku na 24hodin, nutno podotknout, ze se to neda srovnavat s gastro sondou, kde je hadice silna. Lezet s vyvysenou horni casti tela, vynechat pecivo, sladke, rajcata, korenena jidla, mastne. To vse drazdi k vetsimu zahleneni. Prispiva k tomu i nadvaha. Ja odplivavam uz 8let.
Ahoj,
Cca od loňského podzimu trpím zahlenenim krku. Když to cítím v krku, odkašlu si, není to, že bych měla dráždivý kašel. Hlen cítím někde vzadu v krku. Měla jsem na podzim dlouho rýmu, furt jsme si to doma prehazovali, děti furt marodily. V lednu jsem brala atb na zánět průdušek, pak atb kapky na tu rýmu. Potom i malá atb, protože měla nějaký bacil v krku. Už je ok. Mám rtg plic, to je ok, Orl a prý žádný zánět v krku nemám. Vyter nikdo nedělal.
Z čeho by to mohlo být? Nic hrozného, ale občas to v krku cítím.
Někdy i vysmrkam hutne z nosu.
Když jsou plíce ok, co ještě? Ten bacil od malé, alergie… Přechozene neustále nachlazení…? Už nevím…