Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj,
dnes bych se ráda s vámi poradilo ohledně mého zdrav. stavu (17 let)
Minulý rok v černu jsem začala brát HA Belaru. Dalo by se říct, že docela mi i sedla. Bohužel hned v červenci se to rozjelo a já se každý týden topila v kvasinkových zánětech. Samozřejmě jsem hned zašla k paní doktorce, která na mě vyzkoušela snad všechny krémy, masti, globule, čípky, výplachy… Prostě VŠE! Poté už mi došly nervy a tak jsem HA v říjnu vysadila. Záněty přetrvávaly i přes vysazení. Zkusila jsem na doporučení doktorky i jinou HA a bylo to stejné. Teď už HA neberu asi 2 měsíce a zatím žádné výtoky a ani svědění. Jediné co mě trápí je občas nepříjemný pocit a menší bolest při sexu.
Tak nevím jestli by to mohlo být z toho. Paní doktorka mě takhle neúspěšně léčila asi 8 měsíců, proto jsem se rozhodla změnit doktora. Ona se na mě už ani většinou nedívala a jen předepisovala. Příští týden jsem objednaná někam jinam, tak jsem zvědavá co se dozvím.
Nevíte z čeho by to mohlo být? (ty bolesti, nepříjemné pocity)
Jaký máte názor na doktorky léčbu? Stalo se vám to taky?
Jak by jste to preventivně léčily?Předem díky všem!!!
Taky jsem měla časté záněty… vždy jsem dostala antibiotika a dobré, ale zase se to vrátilo… začala jsem používat mycí gel na intimní partie tuším, že to bylo tian de a od té doby mám klid…
@Anonymní píše:
Ahoj,
Minulý rok v černu jsem začala brát HA Belaru. Dalo by se říct, že docela mi i sedla. Bohužel hned v červenci se to rozjelo a já se každý týden topila v kvasinkových zánětech. Samozřejmě jsem hned zašla k paní doktorce, která na mě vyzkoušela snad všechny krémy, masti, globule, čípky, výplachy… Prostě VŠE! Poté už mi došly nervy a tak jsem HA v říjnu vysadila. Záněty přetrvávaly i přes vysazení. Zkusila jsem na doporučení doktorky i jinou HA a bylo to stejné. Teď už HA neberu asi 2 měsíce a zatím žádné výtoky a ani svědění. Jediné co mě trápí je občas nepříjemný pocit a menší bolest při sexu.
Tak nevím jestli by to mohlo být z toho. Paní doktorka mě takhle neúspěšně léčila asi 8 měsíců, proto jsem se rozhodla změnit doktora. Ona se na mě už ani většinou nedívala a jen předepisovala. Příští týden jsem objednaná někam jinam, tak jsem zvědavá co se dozvím.
Jak by jste to preventivně léčily?Předem díky všem!!!
Byl preleceny i tvůj chlap? Pokud máš tedy styky? Pokud ne, je prenasecem.. Je nutné léčit o chlapa a při styku nějakou dobu používat kondom..
Ja jsem tedy o dost starsi, ale kvasinky me trapili leta a prestalo to s uzivanim HA, bolesti pri sexu mohou byt ukazkou i endimetriozi, cysty, mohou souviset i s hormony, ktere se nejakou dobu po vysazeni HA ustaluji, nebo jen spatne polohy pri sexu, nebo prilisssa drsny sex
..jiste jine dukladne vysetreni se bude hodit..nevim, jak vypada tvuj pohlavni zivot, pokud mivas sex bez ochrany, i tebe se mohou pripadne tykat chlamidye, nebo ueroplasma
Kvasinky se objevují hlavně při používání HA, taky bych už do nich nikdy nešla. Po vysazení se to zlepší, ale je potřeba tomu dopomoct - výrazně zvýšit příjem tekutin (hlavně čistá voda) a nejíst sladké (bílá mouka, cukrovinky, jíst více zeleniny než ovoce, hodně vlákniny apod.) Je potřeba to dodržovat několik měsíců a v nejlepším případě navždy. Pokud se ani tak situace nezlepší, tak zajdi za doktorem, aby ti předepsal případně nějaká antibiotika nebo něco jiného co doktor uzná za vhodné. Dále se nech otestovat na pohl. nemoc, nech si zkontrolovat krev a moč. Partner samozřejmě taky. Určitě jedno z těchto tří možností bude viník. Držím palce ![]()
Ahoj,
Jak by jste to preventivně léčily?
Předem díky všem!!!