Neustálý strach o blízké

Anonymní
17.8.22 21:34

Neustálý strach o blízké

Ahoj holky, po narození mého syna mám neustálý strach o všechny, dříve jsem to také měla, ale tak normálně. Teď když vidím nějaké zprávy o nehodách, tak si hned představuji, co kdyby se to stalo nám a fakt v živých barvách, pak mě bolí z toho až na hrudi…. Dusím to v sobě, ale když manžel někam jede, tak si představuji, že se vybourá, že u nás zazvoní policie, nebo když jde s malým ven, tak že je srazí auto a už tu budu navždy sama :roll:
Jinak jsem normální ženská, která má ráda život, chodí ven, přátelská a tak, ale tyhle obavy mě hodně obtěžují :-/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1194
17.8.22 21:40

Mám to podobně, asi ne tak jako ty, o něco míň… Nic s tím nedělám, vždycky si řeknu " prosím tě, si pitomá, nemysli na kraviny a užívej si život" :D
Asi jsem neporadila, ale možná to trochu opadne časem, syn je ještě malinký viď? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.22 21:44

@Cucajz jo, tohle si vždy taky řeknu a pak je to dobrý, ale třeba když vidím, že zemřela žena s dítětem nebo chlap, tak mi je úzko a kolikrát si na to vzpomenu i další den a představuji si, kdyby se to stalo mně 😓
Jj, 5 měsíců 🙂

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.8.22 21:47

Někdy je holt té úzkosti moc. A kombinace mateřství, nevyspání a reality roku 2022 je prostě dost drsná.

Hele mrkni do téhle knížky - pochopení toho jak úzkost funguje a co s ní dělat často stačí.

Pokud by se nedařilo to nějak zvládat vlastními silami, tak není ostuda vstoupit do psychoterapie, ideálně dřív, než se člověk případně úplně rozbije.

https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
17.8.22 21:54
@Anonymní píše:
@Cucajz jo, tohle si vždy taky řeknu a pak je to dobrý, ale třeba když vidím, že zemřela žena s dítětem nebo chlap, tak mi je úzko a kolikrát si na to vzpomenu i další den a představuji si, kdyby se to stalo mně 😓
Jj, 5 měsíců 🙂

Já to věděla, že mu bude pár měsíců, to bude hodně tím… Mojí dcerce je 11 měsíců a už je to mnohem lepší :kytka: ale když byla malinká jako tvůj syn, tak jsem to taky takhle měla, furt tragický scénáře před očima, brečela jsem u zpráv, když třeba někde umřelo nějaký miminko a tak.. fuj fuj fuj :?
Ale už je to mnohem lepší, asi je to spojené s těmi dětmi, člověk prostě má strach a ta úzkost ho ovlivňuje…
Neboj, bude to lepší a lepší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naďa Urbánková
17.8.22 22:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky, po narození mého syna mám neustálý strach o všechny, dříve jsem to také měla, ale tak normálně. Teď když vidím nějaké zprávy o nehodách, tak si hned představuji, co kdyby se to stalo nám a fakt v živých barvách, pak mě bolí z toho až na hrudi…. Dusím to v sobě, ale když manžel někam jede, tak si představuji, že se vybourá, že u nás zazvoní policie, nebo když jde s malým ven, tak že je srazí auto a už tu budu navždy sama :roll:
Jinak jsem normální ženská, která má ráda život, chodí ven, přátelská a tak, ale tyhle obavy mě hodně obtěžují :-/

Tak si kup černobílou televizi a nebudeš si to představovat v „živých“ barvách. Moment, ony barvy žijí? Ty kráso, tak proto pořád mizí Naděždě Jr. ty pastelky z penála :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.22 22:18

@Naďa Urbánková díky za reakci :-) já na televizi nekoukám, ale spíše když projíždím sociální sítě a tam ty věci o nehodách, nebo když naproti mě jel nějaký blázen po dálnici v proti směru, tak mi pak z toho je úzko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.22 22:20

@Ou jo, přesně jak říkáš… rok 2022 není zrovna krásný rok, válka na UK, inflace apod, má to vliv na psychiku, ale snažím se si to moc nebrat, chodím různě na procházky a hodně se věnuji malému….
Díky za doporučení, mrknu na to❤️️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.22 22:21

@Cucajz moc děkuji za podporu, já vidím jak každým měsícem je to lepší a lepší, třeba v šestinedělí to byl docela hukot, přijde mi, ale že se o tomhle moc nemluví, když si myslí, že jakmile ženská porodí = šťastná maminka, ale u mě byl opak, až jsem se nepoznávala :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
18.8.22 03:47

Nevim, jestli je to spojene s malymi detmi…Mam deti 9 a 17 let a mam to porad :mrgreen: Spis je to prokleti nas premyslivych, co vime, ze stat se muze cokoliv a kdykoliv…a to je fakt, ktery zkratka nelze zmenit…jedine, co muzeme, se s tim zkratka smirit a doufat…ja mam o deti strach kazdy den a vim, ze uz to tak bude asi naporad… mam 17 letou dceru a mas me videt, kdyz je venku a nedejboze se mi neozve ve smluveny cas… :zed: :lol: To mi ty katastroficky scenare bezej pred ocima samy…co s tim, sama nevim…mela jsem to tak vzdycky…uz jako mala jsem mela hrozny strach o rodice, pak o partnera, ted o deti…vzdycky nekdo bude :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová