Neutišitelný pláč u dvoumesicniho dítěte

20
24.6.17 17:13

Neutišitelný pláč u dvoumesicniho dítěte

Ahoj holky prosím o radu..
Máme dvouměsíční holčičku. Už od narození ji trápí koliky. Takže na pláč a bolení bříška jsme zvyklí (myslela jsem ze už mě nic nepřekvapí :think: ) Ale posledních 5 dni trvá stav, kdy přes den nespí a veškerý čas krici. Těsně po probuzení má zhruba dvě minuty světlou chvilku, kdy „povídá“ a směje se. Jinak to konci tím, ze rve až se dorve do spánku, který trvá kolem 15 min, a jede se na novo. Jedine kdy spi normálně je přes noc. Spi zhruba od 9 do 5 ráno s přestávkami na kojeni, vždy se naji a znova usne. Takhle začala spat, po tom co jsme na doporučení dr vyměnili večerní kojeni za UM s prebiotiky. Predtim nespala ani v noci, nemohla zabrat. To, ze přes den nespí by mi samozřejmě nevadilo, ale ten křik. Nepomáhá nosit, nakrmit, mazlit, hrát si, proste nic. Na začátku pomáhalo alespoň trajdani venku ale zvládne rvat klidně tři hodiny co je v kocare. Rve tak ze se dusi, zvraci.. přitom je vidět ze je unavena a spala by.. Podle Dr je to jen kolika ale to už se mi nezdá, jinak to řešit nechce. Uvazuju i nad pohotovosti ale jsou schopni v takovéto situaci vůbec pomoct? Už jsem zoufalá.. díky za každý názor. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31010
24.6.17 17:17

Co vedro? Mate doma chlad? A co ty, jis mlecne vyrobky? A pri kojeni place take?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.6.17 17:20

Vedro mě napadlo také ale začalo to ještě když bylo počasí dá se říct normální. Při kojeni někdy pláče a někdy ne. Většinou krici a po nějaké době se teprve prisaje a začne jist. Mléčné výrobky jsem zkoušela vysadit ale jen na par dni, po tom co mi dr řekl ze alergie to prý určitě není, protože by po UM nespala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
24.6.17 17:21

Nejdřív bych se ujistila, že neřve z horka. Tudíž bych ji komplet svlékla, dala do místnosti, kde je chladněji, případně rozvěsila kolem mokrá prostěradla a ručníky. A pak bych zkusila dat flašku s převařenou vodou pokojové teploty.

Kdyby jí bylo něco zásadního, rvala by i v noci, takhle tipuju horko, žízeň, hlad, zácpa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
24.6.17 17:21

Zkus bílý šum

• Citovat
  • Upravit
2271
24.6.17 17:22

Šátek a hacku jsi už zkoušela??? Mimčo potřebuje i přes den spát a je nutné ho k tomu přesvědčit, jinak je přetažené a potom špatně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.6.17 17:23
@Tute píše:
Co zkusit jít nechat jen UM? Na zkoušku…Nemůže to být alergie?

Taky mě to napadlo, ale bojím se toho aby po UM nějak moc nepribirala, dr se naposledy zděsil ze prý po te večerní UM pribira víc než by měla :nevim: teď má 5600g a 56cm tak jestli je to ve dvou měsících hodně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.6.17 17:27
@Helileli píše:
Nejdřív bych se ujistila, že neřve z horka. Tudíž bych ji komplet svlékla, dala do místnosti, kde je chladněji, případně rozvěsila kolem mokrá prostěradla a ručníky. A pak bych zkusila dat flašku s převařenou vodou pokojové teploty.Kdyby jí bylo něco zásadního, rvala by i v noci, takhle tipuju horko, žízeň, hlad, zácpa.

Prave si myslím ze by nebyla ani chvilku v klidu, zase vypadá ze ji ze spani budí bolest břicha, kroutí se a pak rve. Ale zase v noci spi.. zkusím ještě tu vodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.6.17 17:29
@Adelka951 píše: Šátek a hacku jsi už zkoušela??? Mimčo potřebuje i přes den spát a je nutné ho k tomu přesvědčit, jinak je přetažené a potom špatně spí.
.

Mám takové satko-nositko přímo pro novorozenata, bohužel v tom krici ještě víc. Jedine co ji trochu pomáhá zklidnit je zavinout a nosit, ale nikdy se neuklidni tak aby usnula, myslím ze ten největší křik je právě z toho ze nemůže spát i když unavena je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
24.6.17 17:45

@pavlina93 Zkusila bych satek, nase v nositko pro novorozence taky nechtela, ale v satku usla. Ma taky problemy s usinanim pres den, spi maximalne pul hodinku. V satku, v naruci, u kojeni usne bez breceni, v kocarku, autosedacce a revem par minut, sama v postylce ani se mnou v posteli vubec. Vecer usne u kojeni kolem 8 a vstava v 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.6.17 18:09

@pavlina93 a nema ta vase holcicka 3 mesicni koliku? Co delas, kdyz zacne plakat?

Moje Leonka dostala koliku na prelomu 2-3 tyden po narozeni a asi do 8 tydne to byl horor. Rano rozlepila oci a uz rvala. Rvat prestala jenom, kdyz mela flasku v puse nebo kdyz spala, ale dostat ji do stavu spanku byl temer nadlidsky vykon. Takze, jsem nosila nosila nosila, az jsem mela ruce nekde u kolen jako orangutan. Zkouseli jsme s manzelem ruzne triky, sovedcilo se nam fenovani briska: hodit plenku pres nahe brisko a nahrivat fenem. To uvolnuje krece v brisku a zvuk fenu uspava. Bohuzel malokdy spala dele ez pul hodinu, pak se probudila a jelo se na novo: rev rev a znova rev.

Nepises, zda ji nosis. Nastuduj metodu podle Karpa a uvidis, jestli to pomuze. Zkus vydrzet, ono i tohle prestane, uvidis. Za par mesicu budes uz jenom vzpominat, jak silene to bylo a jak suprove je to ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
24.6.17 18:44

@pavlina93 Bezplenkovou metodu jsi zkoušela? A nějaké kapičky jí dáváš? Mojí malou taky trápilo bříško první tři měsíce, ale rozhodně teda né tolik jako tu tvojí. Pomohla nám právě bezplenkovka a Babycalm.
Jinak ještě musím, ale ty jsi jí vážně nechala řvát v kočárku tři hodiny? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
24.6.17 18:57

Hele, to znam. Ten nas rval cca do 2 let. Nevime doted proc to bylo. Prvne koliky, zuby, ockovani. Porad neco. Stale nespokojene dite. Delali jsme vse a nic. Rval v kocare, v postylce, na zemi, v naruci. Domacnost nefungovala. Kdyz si na to vzpomenu, jeste mi je ted do breku. Pak prislo vztekani… ale ted 2.5 roku je to uz lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.6.17 19:12
@Zaluzie píše:
@pavlina93 Zkusila bych satek, nase v nositko pro novorozence taky nechtela, ale v satku usla. Ma taky problemy s usinanim pres den, spi maximalne pul hodinku. V satku, v naruci, u kojeni usne bez breceni, v kocarku, autosedacce a revem par minut, sama v postylce ani se mnou v posteli vubec. Vecer usne u kojeni kolem 8 a vstava v píše: Více
@Zaluzie píše:
@pavlina93 Zkusila bych satek, nase v nositko pro novorozence taky nechtela, ale v satku usla. Ma taky problemy s usinanim pres den, spi maximalne pul hodinku. V satku, v naruci, u kojeni usne bez breceni, v kocarku, autosedacce a revem par minut, sama v postylce ani se mnou v posteli vubec. Vecer usne u kojeni kolem 8 a vstava v píše: Více

Díky za příspěvek, zkusíme ještě šátek třeba to bude také fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.6.17 19:15
@warita píše:
@pavlina93 a nema ta vase holcicka 3 mesicni koliku? Co delas, kdyz zacne plakat?

Moje Leonka dostala koliku na prelomu 2-3 tyden po narozeni a asi do 8 tydne to byl horor. Rano rozlepila oci a uz rvala. Rvat prestala jenom, kdyz mela flasku v puse nebo kdyz spala, ale dostat ji do stavu spanku byl temer nadlidsky vykon. Takze, jsem nosila nosila nosila, az jsem mela ruce nekde u kolen jako orangutan. Zkouseli jsme s manzelem ruzne triky, sovedcilo se nam fenovani briska: hodit plenku pres nahe brisko a nahrivat fenem. To uvolnuje krece v brisku a zvuk fenu uspava. Bohuzel malokdy spala dele ez pul hodinu, pak se probudila a jelo se na novo: rev rev a znova rev.

Nepises, zda ji nosis. Nastuduj metodu podle Karpa a uvidis, jestli to pomuze. Zkus vydrzet, ono i tohle prestane, uvidis. Za par mesicu budes uz jenom vzpominat, jak silene to bylo a jak suprove je to ted.

I to je možné ze ji trápí „jen“ ta kolika. Jedine co ji trosku pomáhá je prave nošení po bytě, takže ruce až na zem mám už teď, když začne plakat je tohle jedine co jo trochu zklidni. Střídame se s manželem ale je to vážně na palici, díly bohu, musím zaklepat, ze zatím v noci spime :nevim: díly za tip, Karpa už studuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí