Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, hrozně mě zajímá váš názor..Jsem zoufalá..:/ Moje mamka si v mych třech letech našla noveho partnera, který mě vychoval, staral se o mě jako o vlastní a já se ted dozvěděla, že je mu nevěrná.. :/ Nevím, jak se k tomu mám postavit..! Nechci se s ní vidět…
I když je to těžké nemontovala bych se do toho… když to řekneš otčímovi tak ta nejhorší nakonec budeš ty bohužel… Možná bych promluvila s mamkou, ale jinak bych se do toho nepletla tohle je jejich věc ![]()
@Miška68 Je to tvoje matka a její osobní život se týká jen jí a jejího partnera. Chápu, že tě to mrzí, ale co kdyby to bylo obráceně a ty jsi byla nevěrná svému manželovi. Jak bys ocenila, kdyby se s tebou nechtěla ani vidět?
Mam stejny nazor. Hlavne se do toho nemontuj. Nikdy nevis co za tim je a co mamce chybi nebo treba jen potrebovala ulet. Nikdy do jineho vztahu nevidis uplne.
Před pár lety jsem taky přišla, že má moje máma milence. Řešila jsem to se sestrou a došly jsme k tomu, že je lepší na to „zapomenout“ a nechat, ať se to vyřeší samo. Já se na to zase dívám tak, že potřebuje na „stará kolena“ trochu mladické romantiky, tak si užije sladkých slůvek a pak se vrátí domů spokojená k tátovi. Samozřejmě je to vůči taťkovi nefér, nechtěla bych být na jeho místě, ale rozumnější řešení nás nenapadlo.
Pokud ti to z morálního hlediska vadí natolik, že se ní nechceš stýkat, tak se s ní nestýkej. Na to máš pávo.
Jinak bych to s ní ale neřešila, na to už právo nemáš.
@Miška68 nechala bych to být, je to její život. Taky bys asi nebyla ráda, kdyby ona přišla na tvoji nevěru a chtěla to řešit ![]()
Tobě se to líbit nemusí, ale je to její život, svéprávná je, občanku má a ten zbytek je už otázka etiky. Jestli se s ní nechceš vídat, tak nevídej, ale zajímalo by mě, jak jí to odůvodníš, až jí to bude divné, proč se jí vyhýbáš.
@Sany80s píše:
Pokud ti to z morálního hlediska vadí natolik, že se ní nechceš stýkat, tak se s ní nestýkej. Na to máš pávo.
Jinak bych to s ní ale neřešila, na to už právo nemáš.
Jsem stejného názoru ![]()
@Miška68 nech to být. Ve 13 jsem přišla na to, že je máma nevěrná tátovi. Přestala jsem se s ní bavit, na tátu jsem koukala jako na chudáka, bylo to peklo. Pak jsem jela s kamarádkou na týden do Chorvatska a když jsem se vrátila, nějak už jsem se nedokázala naladit na tu „nenávistnou“ vlnu. Přestala jsem to řešit, po čase jsem zjistila, že už to ukončila. Nedávno mi zase manžel říkal, že jel autem a naproti němu jel můj táta s nějakou ženskou a dělal, že ho nevidí
Neřeším to. Nezajímá mě to. Mám je ráda oba, jsou dospělí a vědí, co dělají.
Nemám ráda reakce typu „je svéprávná“ a podobné. To je irelevantní. Bez ohledu na to, že se vždy více straní nám ženám. (tj. nechej si milence atd.)
Nikdy se nedá říct s jistou co je zde správné, ale tak nanejvýš co je zde nemorální. Podívejte se na to z jiných stran, kdyby vaši rodiče věděli o nevěře partnera, mají Vám to říct? Nebo kamarádky? Ano, již slyším, zlatá nevědomost, hlavně že jste před všemi k smíchu
.
Zavřít oči je tak snadné, ale sami kdyby se to týkalo Vás, tak je stěží zavřete.
Asi bych řekla mámě svůj názor do očí, ale nevím, všechny možnosti jsou otevřené, dle konkrétních lidí, vždy je to o lidech.
Vůbec bych se neangažovala. A taky bych se být Tebou snažila za to mámu nezatracovat, je to jen jejich věc a byla by škoda, kdyby to zničilo Tvůj vztah s ní. Ono totiž málokdy je v životě něco ideální…
Já se třeba tuhle dozvěděla, že byla máma tátovi nevěrná prakticky od mýho narození. A víš co? On o tom nejenže věděl, ale milence jí i sám „vybral“. Teď, když to vím, ještě víc obdivuju lásku mých rodičů a vztah, kterej měli (protože vím, že se opravdu milovali). Každá mince má dvě strany (a já kdybych to tenkrát zjistila a začala to řešit, akorát bych udělala zbytečný dusno).