Nevím co dělat dál…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2069
11.9.24 09:12

Ono se i rodicum a obecne rodine a blizkym radi, nebo aspon drive radilo, aby se na fetaka „vykaslali“, vyhodili ho z domu, neplatili mu dluhy, ani mu nedavali zadne penize. Proste ho nechat padnout na dno, aby sam chtel neco delat. A ze to pro tu rodinu je sakra tezky krok.
Tim, ze mu pomahas, mu vlastne vubec nepomahas. Proc by mel chtit se z toho dostat? Ty mu das sice ultimatum, ale nic se nestane. Ma te kolem porad.
Chapu, ze bys moc chtela, aby to byl zase zpatky on. Ale nebude. Tvrde drogy lidi zmeni, udela jim to bordel v mozku. Ikdyz prestanou brat, osobnost uz nikdy nebude stejna jako pred drogama.
Mela by ses s nim rozloucit, ten milovany kluk je pryc, ted je tady nekdo jiny, co ma radeji drogy nez tebe. Ono to preboli a pak budes rada, zes to udelala, ikdyz to ted nevidis.
Udelej to pro sebe a udelej to pro nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
11.9.24 10:07
@Anonym889 píše: Více

Ahoj, bohužel jak tady padlo, tak drogy člověka dost změní. Ty pocity, že ho někdo sleduje, mohou svědčit už o toxické psychóze, která se může, pokud nepřestane brát, „zafixovat“ v paranoidní schizofrenii, znám takových lidí víc. Bohužel ono opravdu abstinovat je těžké a spoustě lidí se nepodaří (buďto odmítají léčbu úplně, nebo u nich dojde opakovaně k relapsu a recidivě). Byla jsem v komunitě pro duální diagnózy (závislost + další psychiatrická diagnóza), já tedy ne kvůli drogám a za dobu léčby jsem tam poznala cca 40 lidí. A co vím, tak opravdu abstinuje jen jedna. S několika z nich jsem v kontaktu, vídáme se, ale ani se netají tím, že berou, ikdyž ne přede mnou, nebo pijí alkohol, to tedy i přede mnou. Já tam skoro všechny měla moc ráda a snažím se je i teď maximálně podporovat, ale vím, že berou/pijí a nejspíš i budou. A to většina z nich měla za sebou xy léčeb už. A od té doby, co odešli z komunity, tak zas další hospitalizace. Bohužel s těmi závislosti je to složitá problematika a pokud se nesnaží alespoň začít léčit, tak se bojím, že zničí i tebe, takovýto vztah nemá perspektivu, ty asi pořád vidíš jeho předtím, než začal brát, ale takový už nejspíš nebude. Držím palce, ať najdeš sílu z tohoto vztahu odejít, myslím, že ve výsledku se ti pak uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
11.9.24 11:18

Takhle hloupá jsi od narození? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.9.24 11:24

Fuj fetka. :poblion: Pošli ho do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.24 11:26
@lucad77 píše: Více

proč jí hned nazýváš hloupou? Máš zkušenosti s feťákem v rodině nebo něco podobného? Pokud ne, tak vůbec nemůžeš vědět jak těžká tahle situace je.

Takže pokud nechodíš v jejích botách, nesuď:)

• Citovat
  • Upravit
24867
11.9.24 11:30
@Anonymní píše: Více

Prosím tě, co je na tom těžkého poslat fetku do háje. Není to její dítě, sourozenec ani rodič, je to cizí, nekvalitní, slabošský chlap bez vůle, kterého fakt k životu nepotřebuje. Nedělej z toho atomovou vědu. Tyhle samaritánky na to vždycky dojely, vždycky.

Příspěvek upraven 11.09.24 v 11:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41599
11.9.24 11:32

ale ona nemá feťáka v rodině, jen má rok na dálku „přítele“, který je feťák. To je trochu něco jiného, od pouhého přítele, se kterým má vztah na dálku, se dá odpoutat opravdu velmi rychle a natrvalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.24 11:32

Ono je přece úplně jedno o koho se jedná když toho člověka miluješ. Ne?
A ne vždycky je ti rodina bližší jak přátele nebo partner :)

• Citovat
  • Upravit
24867
11.9.24 11:36

Ne. Pokud má dostatečné IQ, nemůže takovou trosku milovat, možná za začátku, ale pak už ne. Některé ženy nemají žádnou hrdost. Ty budeš taky z těch samaritánek bez vlastního života, koukám. Co jí ten vztah dává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.24 11:37
@Keyllah píše: Více

Proboha četli jste to? Psala že ho miluje. Já souhlasím s tím že by ho měla nechat padnout, feťák pokud sám nechce, nepomůžeš mu. Ale pokud k němu něco cítí, tak chápu jak těžké to je :))))
Pokud jste to nezažili, nemůžete nikoho nazývat hloupým. Já si to zažívala s nevlastním bráchou a ano, teď o sobě řeknu že jsem hloupá byla ale na to člověk musí příjít sám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.24 11:39

Ano přesně tak, nemám vlastní život :D :D :D jenom kvůli tomu že chápu jak to má šlečna težké :D:D ok. Končím tady, se slepicema se nemá cenu bavi. :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2325
11.9.24 11:45

Ideální stav. Vztah na dálku, takže se na něj můžeš velmi jednoduše vybodnout. Ještě jednou si přečti co jsi napsala a pak začni řešit, co bys tak do budoucna udělala se svým životem. Kam se posuneš studijně, kariérně, jazykově, sportovně… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
11.9.24 11:46

Ano, kdo má jiný názor než ty, patří mezi slepice, aneb nemám další argumenty… :palec:

Já jsem třeba ochotná uznat, že roli hraje i věk, mladé holky ještě věří v nekonečnou sílu lásky a nedají si říct. Ale tohle, co píše zakladatelka ani není opravdový vztah, a pokud to nevidí, je každá rada drahá a zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41599
11.9.24 11:59

a? opravdu je rozdíl odpoutat se od přítele, se kterým chodím rok na dálku a od manžela a otce dětí! Pokud se ve vztahu problém, který nelze vyřešit, tak se s dotyčným rozejdu. Pokud teda netrpím nějakým komplexem a potřebou ho zachraňovat na úkor svého života. Nemají společné děti, majetek a ani zvíře! o kolik lehčí by to pro ni mohlo být? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41599
11.9.24 12:01

jj, nejbližší je jí někdo, s kým ani nebydlí, pořádně ho nezná, kdo ji nemiluje a odmítá její pomoc :think: tak to je hodně smutný, ale někdo trpí rád a dobrovolně, asi aby se cítil potřebný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí