Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jasná rada je, i když ji slyšet nechceš.. Odejít. Víš, mám nevlastního bratra, je z nás sourozenců nejstarší a od 18 let byl na drogách, chytil se party a táhne se to s ním celý život. 4× za fet zavřenej, poslední bylo, že byl zavřenej a tam se i,, léčil,,. Od těch 18, ať jsme se mu pokoušeli pomoci jakkoliv, nikdy se to nepovedlo, vždy když vylezl, hned do toho zase spadl.. To, jak píšeš o tom, že říká, že ho někdo sleduje, že jsou všude apod. To je z toho fetu, to samé,, viděl,, bratr, i když po něm nikdo nešel.. A to už je stav, kdy ve drogách není úplný začátečník. Bratr, i po nejhorších zkušenostech v base ( znásilňovanej, týranej ostatníma vězněma) a xxx tisíců dopisů, jak už s fetem nikdy nechce mít nic společného.. Vždy, když si odpykal trest, za pár měsíců začal znovu. Momentálně mu je 34 let, vylezl z vězení nedávno a teď už je to zase jen na něm.. Věř, že pokud nebude mít on silnou vůli, nikdy nepřestane.. Ať děláš co děláš. On si packá život sám a pokud v takovým vztahu zůstaneš, budeš jen trpět. Natož plánovat rodinu, apod. Je mi to líto.. Můj bratr je taky jinak milionovej člověk, nikdy nikomu neublížil, ani mouchu by nezabil.. Ale.. Fet mu zničil život a uvědomil si to až teď, ve 34 letech.. Nemá ženu, nemá děti, nemá vlastně vůbec nic a zkouší začít žít až teď, v tolika letech. Tolik promarněných let a i kdyz nechci nic přivolávat, tak nějak se obávám, že při sebemenší životní překážce, znovu sáhne po drogách, protože jinak takové problémy nikdy nijak neuměl řešit, než právě těmi zmiňovanými drogami. Bohužel, feťák vždycky feťákem.. I když abstinuje, tam prostě žádná jistota není, přesně jako u alkoholiků apod. Prostě to musí on chtít a je malé procento, kdo tohle opravdu vzládne.
Mrzí mě, čím si procházíš, ale z vlastní zkušenosti vím, že marníš čas a bude to právě on, kdo tě bude ničit. Mimochodem, má vidiny, myslí si, jak ho někdo sleduje apod, pak jsou z toho v nervech a několikrát se stalo, kdy si bratr myslel, že jsem uplně někdo jinej a né jeho sestra.. Nikdy mi teda neublížil, ale jednou ma mě vzal kostě, protože si myslel, že po něm jdu a chci ho chytit. Opravdu není sranda, žít s člověkem, co je závislý na drogách. Mému bratru pomohlo, zavřít ho do vězení, ale až po 4× a i tak nemá vyhráno.. Žije daleko od nás, chtěl začít nový život v novém městě, bez těch jeho,, kamarádů,,. Tohle je poprvé, jinak se vždy vrátil do rodného města a hned se stýkal s dalšíma znamýma feťákama.. Takže teď je tam naděje no. Moje máma se už natrápila dost. Tak, jsem se rozepsala, ale chtěla jsem ti ukázat, alespoň část z toho, jak to s nimi bohužel je a věř, že je to opravdu jen ve zkratce.
jinak bych tu o bratrovi a zkušenostma s drogami mohla psát celou noc. Bohužel. Ať se rozhodneš jak chceš, držím ti palce.
@Anonym889 píše: Více
Chodit s fetkou?
To jseš teda hustej kalibr, na to má žaludek málokdo.
Ahoj,
Ja měla před 13 lety přítele alkoholika, ale těžkého. Taky jsem ho milovala, ale krom toho si to rozdával ještě s dalšími ženami. Ani nevíš jak mi bylo, celou cestu jsem brečela. Časem sem si uvědomila, že to bylo pro moje dobro. Ale věř mi čeká na tebe lepší, tohle neni pro život a chápu to, když je láska tak je těžké odejít.
Rozhodnutí je samozřejmě na tobě.
Jinač teď mam dítě s ještě větším idiotem, dříve závislý na heroinu (ve 30 letech), občas si dal perník a teď uz jenom hulí trávu, to je něco když si nezahulí, tak je protivnej a zlej. Je mu teď přes 50 let, dokáže se postarat o rodinu, chodí do práce v pohodě, ale není to žádný peříčko, taky jsem ho milovala, ale teď je to jenom o rodině, kluk ho ma rád, chce byt s tátou.
Neudělej stejnou chybu, pak když jsou děti nejde to vrátit zpět… papa a hodně štěstí ![]()
Nech se hospitalizovat ty. Asi to potřebuješ taky když ztrácíš čas s fetakem co o tebe nestojí.
Vzpamatuje se!!!
Spasitelky jako ty nikdy nedopadly dobře. Pár jsem jich viděla. Všechny spojovala velká láska, pro dotyčného by se rozkrájely. Nikdy to nikam nevedlo. Fetka si nikdy nebude vážit tvojí obětavosti, nikoho nedonutíš k léčení, když sám nechce. Odejdi od něj dokud nemáš děcko a jeho dluhy.
Píšeš, že to nechceš slyšet, ale jiná cesta než rozchod není. Ty už jsi udělala maximum možného. Pokud on nechce, k ničemu to nepovede. A z tebe se pomalu stává troska. Měla bys myslet na sebe a svoji záchranu. Tento člověk tě táhne ke dnu. Měj se aspoň trochu ráda a ukonči ten vztah.
Že máš odejít, slyšet nechceš, tak tedy gratuluji k výběru muže snů. Mmch dala jsi mu vybrat mezi drogou a tebou, on si vybral. Jsi asi mimořádně natvrdlá, žes to nepochopila.
Jednou fetka, vzdycky fetka. Dala's mu na vyber mezi tebou a drogou, vybral si drogu. Co na tom nechapes? Treba az se te pokusi zabit behem toxicke psychozy, tak ti to otevre oci. Nebo taky ne, znis dost zoufale a zavisle na nem. Mela bys vyhledat odbornou pomoc. Na zarizovani leceni pro nej se vykasli, on se lecit nechce, takze to nema smysl.
Ty jsi odpovedna za svuj zivot, ne za ten jeho. On tvoje snahy bojkotuje, nema zajem. Jakou radu bys chtela slyset? Ze to nemas vzdávat a byt mu oporoz, chapat ho, snazit se, podporovat ho, do nekonecna hledat moznosti, jak ho te zavislosti zbavit? Jestli si takhle predstavujes svou napln zivota, podridit ten svuj fetakovi, tak to delej. Ztratis roky, vyzdima te to a zlikviduje, abys nakonec zjistila, ze to bylo uplne k nicemu. Jedina smysluplna rada v tvem pripade je ten vztah ukoncit. On uz je jinde, nez byl na zacatku a nechce na tom nic menit. A ty to zmenit nemuzes. Nenech fetaka, aby krome toho sveho znicil i tvuj zivot.
Ahoj, moc mě to mrzí…ale bohužel feťákům nepomůžeš pokud ONI SAMI nebudou chtít.
Bojovala jsem s bráchou strašně dlouho, po problémech kdy neměl na nájem- já mu to platila, okrádáním mě samotné ( bral peníze, šperky, atd) jsem pochopila že nejlepší věc je dát od něho ruce pryč a buď se sebou bude chtít něco dělat nebo ne. Zbytečně se tím trápíš, feťáci mají svojí hlavu a jde jim jen o fet, neberou ohledy na lidi kteří je milujou a chtějí jim pomoc.
Uvidíš, časem to poznáš sama.
Jedinou radu, která by tě zachránila ty slyšet nechceš. Tak co chceš vlastně slyšet? Pokud ten člověk sám nechce tak s nim nikdo nezmůže vůbec nic.
Nebudeš první ani poslední koho takovej partner stáhne ke dnu.
Jak sama píšeš tohle sis zvolila. A setrváváš v tom dobrovolně. Takže tady platí jedině každý svého štěstí strůjcem.
Nicméně jednu radu pro tebe mám. Vyhledej odbornou pomoc. Ale ne pro něj! Pro sebe!!! Ty potřebuješ na sobě pracovat. Zjistit proč se dobrovolně ničíš v takovémto vztahu. Pravděpodobně si neseš z dětství nezpracované trauma.
@nozu píše: Více
Je, může začít fetovat s ním… ![]()
I když to už vlastně dělá, říká se tomu spolu závislost, takže jo, máš pravdu, jediná možná cesta je rozejít se a zapomenout