Nevím co dělat dál…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
11.9.24 12:02
@Okta píše: Více

přesně, vztah na dálku, kdy spolu ani nebydlí je přeci pro ukončení vztahu nejjednodušší…žádné dělení majetku, hádky o děti, ani kufr si balit nemusí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
11.9.24 12:10
@Anonymní píše: Více

Přesně, já mám mezi závislými hodně kamarádů a pokud zrovna nejsou pod vlivem, tak jsou hrozně fajn. Jako většina z nich se snaží léčit, ale nakonec se k tomu stejně vrátí, ale pořád se snaží. Nechci je omlouvat, ale vím, že to není jen tak s tím seknout, zejména tedy u těch duálních diagnóz, kde bojují ještě s další psychickou poruchou (psychózy, afektivní poruchy, poruchy osobnosti…), protože návykovou látkou si zároveň pomáhají od nepříjemných psychostavů, i když pak je jim ve výsledku zas blbě a tak pořád dokola.

Nemyslím si, že bych byla hloupá jen proto, že se s nimi kamarádím. A jednou jsem byla v Bohnicích s holčinou, která tedy bohužel je už úplná troska, zná ji polovina Prahy…ale před lety, když ještě byla trochu lucidní, tak jsem ji v zimě pozvala na kafe, bylo mi jí líto nějak. Peníze bych jí nedala, ale říkala jsem si, že tohle jo a ještě jsme se pak bavily. No když jsem ji nedávno potkala, tak už se s ní bavit téměř nešlo, vypadala strašně, tam už opravdu nic nepomůže, ale u některých ještě třeba šance je, zvlášť, pokud neberou třeba ještě moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
11.9.24 12:15
@Keyllah
@Keyllah píše: Více

třeba se na něho tak upnula protože s rodinou nevychází a ten rok byl fajn a zamilovala se? co my víme :D
Každopádně co psali všichni, pokud on nechce nepomůžeš mu a v tvé situaci je to opravdu nejjednodušší.. ikdyž to bude nějakou dobu bolet. Ale časem si uvědomíš že to bylo tvé nejlepší rozhodnutí, že sis nezničila život a budeš ráda :)
A třeba ho tím i nakopneš do toho aby se vzpamatoval ( ikdyž je tam šance malá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5182
11.9.24 12:19

No tak ho miluje, ale ne vzdy to holt vyjde s tim, koho clovek miluje. Kdyby ji mlatil tak s nim taky nebude, protoze ho miluje. Zkousela mu pomoct, on si neda rict, nema zajem prestat. Tak se bud bude muset s nim rozejit, nebo to snaset. Nebo zacit brat taky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.9.24 12:24

Jako promiň, ale srovnávat roční vztah na dálku s rodinou je hodně mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.24 12:29
@Anonym889
@Anonym889 píše: Více

Hele tady ti nikdo neporadí tak jak ty chceš. Někdo ti řekne že tě chápe a slítne se na něho stejný hejt jak na tebe :D

Zkus si o tom promluvit s někým jeho blízkým ( rodiče. sourozenec nebo třeba i kamarád) tady to opravdu nemá smysl. Ono se totiž lehce lidem radí, když si ničím podobným neprošli a nerozumí tomu.

Nepřeju nikomu aby to zažil ale celkem by mě zajímalo jak by to řešili oni. :D:D

• Citovat
  • Upravit
102087
11.9.24 12:32

Naprosto jednoduše, rozchodem, to ti řekne i každý, kdo tím prosel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
11.9.24 12:35

Ještě zakladatelko, napadlo mě se obrátit na Národní linku pro odvykání, pomáhají i rodině a blízkým, viz tady: https://www.chciodvykat.cz/odvykani-drogam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.24 12:35

@j.a.n.i1
My jsme s manželem 15 let a po roce a půl jsem s ním otěhotněla a to jsme byli každý v jiném městě na intru VŠ :D Můžu říct, že pro mě ta doba byla důležitá a nebýt toho, nemám dnes skvělou rodinu.
Myslím že anonym, chtěl říct že každý prožívá čas se strávenou osobou jinak než ostatní.
To co mají dva za rok- ikdyž se vidí jen o víkendech, nemusí mít dva po 3 letech :think:

• Citovat
  • Upravit
41603
11.9.24 12:45

jasně, a určitě to nebude spíš o tom, že právě dotyčné tu, tu zkušenost mají, prošly si tím a proto jí radí rozchod :think: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.9.24 14:47

No ještě bych teda chtěla dodat, že vždycky na dalku to nebylo.. zezacatku jsme spolu byli opravdu kazdej den.. vyskytla se mu ale pracovní možnost kde udělá mnohem více penez než u nás ve městě jenže já s nim jet nemohla jelikož jsem na vysoké skole a je to proste náročné.. dojizdim za nim častěji než na víkendy mám brigadu u me i u nej ve městě.. pouto je/bylo silné opravdu od prvního dne. Bohužel nemám za kým jít nebo s kým jiným se poradit.. maminka mi umřela a táta se nestará sourozence nemám.. takže ano fixla jsem se na nej opravdu hodně.. občas si říkám ze kdybych s nim byla opravdu kazdej den věci by se měli jinak jelikož bych u možnost brát drogy nedala.. :nevim: no kazdopadne dekuji za všechny odpovědi ať už negativní či pozitivní.. jsem rada ze tohle jsem nezazila/nezazivam pouze já.. zkusím to asi ještě jednou dam do toho vše a pokud to nevyjde budu to tedy muset ukončit a vypořádat se a tím. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.9.24 15:16

No, myslím, že můžeš být ráda, jakou máš kliku, že vám to vydrželo a nezůstala si s miminkem sama… Ale fakt to není hodná následování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
11.9.24 15:43

Jako, že by jsi ho přivázala za nohu k topení aby nemohl jít ven? Nebuď naivní. Fetoval by tak i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.9.24 15:47

Tomu never, ze kdybys byla s nim kazdy den, tak by se ti podarilo zabranit mu v brani drog. Nepodarilo, on je brat chce a bral by i tak. Pro tebe by to melo pozitivum v tom, ze bys to s nim uz mela ukoncene. Takhle mas jeste potrebu mu dat jeste posledni sanci, cimz jenom oddalujes nevyhnutelne, tedy ukonceni vztahu. Priprav se na to, ze on neprestane. A kdyz, tak jen na nejakou dobu a pak do toho spadne znovu. Ztracis s nim cas, mas nakroceno podelat si vedle nej vlastni zivot. Alkoholiky, fetaky, gamblery a nasilniky nebrat, nedoufat, ze se zmeni, ze prestanou. Nezmeni a neprestanou. Kolik holek uz na tuhle naivitu dojelo. Nemate spolecne bydleni ani zavazky, zdrhej. Poplac si, bolavy to pro tebe bude, ale ver, ze to je to nejlepsi, co pro sebe muzes udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
11.9.24 16:04

Dala jsem mu i na výběr mezi mnou a drogou.

Vybral si drogu, a stejně s ním jsi. Když už dáš ultimátum, tak ho máš dodržet. Tohle je k ničemu. Začíná se u něj rozjíždět s velkovu pravděpodobností Toxická psychóza, a věř tomu že to není žádná sranda. Vzdej to a ukonči to. On s tím nepřestaně a ve finále ti ublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí