Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, letos jsem šla do třeťáku a na začátku roku k nám nastoupil nový žák. Už od začátku mi byl takový sympatický, ale nikdy jsem se s nim moc nebavila, protože je ve druhé skupině. Od začátku listopadu ale na něj pořád myslím. Na jednu stranu, ho nemůžu dostat z hlavy a když jsem s nim tak z něj nemůžu spustit oči a strašně se mi líbí. Na druhou stranu ale nevim co k němu cítím. Je hezký, ale jsou i hezčí. Když jdou proti mě nějací kluci tak se na ně ráda kouknu. Mám chvíle že bych s nim ráda chodila, ale taky, že nevim jestli s nim chci chodit. Jsou chvíle že žárlim když jsou u něj jiné holky a chvíle, kdy bych jim ho nechala. Nevíte co s tím? Jak se toho zmatku zbavit? Nevíte co k němu cítím?
Až vyrosteš z dětských let, tak pochopíš, že člověk se sám nerozhoduje, co má cítit, prostě to cítí, nezávisle na tom, co by sám chtěl. Teď si ještě užívej toto první flirtování a ono to přijde samo, neboj. ![]()
@Roxy ivka píše:
Až vyrosteš z dětských let, tak pochopíš, že člověk se sám nerozhoduje, co má cítit, prostě to cítí, nezávisle na tom, co by sám chtěl. Teď si ještě užívej toto první flirtování a ono to přijde samo, neboj.
Souhlasím, ale jak jsem četl její příspěvek, zavzpomínal jsem na pubertu a jak jsem všechno šíleně prožíval
takže ten její zmatek plně chápu.
@PeterSt píše:
Souhlasím, ale jak jsem četl její příspěvek, zavzpomínal jsem na pubertu a jak jsem všechno šíleně prožívaltakže ten její zmatek plně chápu.
Tak to určitě, ale bez toho by to asi nebylo ono. ![]()
@Anonymní píše:
A nevíte jak z toho?
Oslov ho, nestyď se, nic hrozného se nestane.
@PeterSt
Jojo, taky jsem si vzpomněla na ty platonické lásky
ale já to vždycky poděla tím, že jsem za dotyčným šla a řekla mu, že se mi líbí a ráda bych s ním byla. Prostě jsem chtěla mít jasno a náznaky mi nedojdou
Ale tuhle taktiku nedoporučuji. Kdo mohl utekl ![]()
@Anonymní píše:
A nevíte jak z toho?
Co se ho třeba “náhodou” zeptat, zda by někam nezašel?
@Anonymní píše:
A to co k němu cítím je láska?
Spíš l přitažlivost, nebo lehká zamilovanost…
Láska přichází až po téhle fázi, když se to někam vyvine..
@Anonymní píše:
A nevíte jak z toho?
Z toho jako zbavit se těch pocitů?
Užívej si je
Časem opadnou samy..
Nebo jestli s ním chceš někam zajít, tak se u něj nenápadně objev a něco mu pochval (třeba mikinu, jak dobře hrál fotbal… - nějakou aktivitu, při které jsi ho viděla).
Prohoď s ním rovnou pár slov a když zjistíš, co rád dělá, můžeš se k němu „pozvat“ („Tam jsem se vždycky chtěla podívat“, apod).
Nebo přímočareji: „Máš po škole čas? Co takhle zajít na kafe/trdelník/cokoliv…“
Ahoj, letos jsem šla do třeťáku a na začátku roku k nám nastoupil nový žák. Už od začátku mi byl takový sympatický, ale nikdy jsem se s nim moc nebavila, protože je ve druhé skupině. Od začátku listopadu ale na něj pořád myslím. Na jednu stranu, ho nemůžu dostat z hlavy a když jsem s nim tak z něj nemůžu spustit oči a strašně se mi líbí. Na druhou stranu ale nevim co k němu cítím. Je hezký, ale jsou i hezčí. Když jdou proti mě nějací kluci tak se na ně ráda kouknu. Mám chvíle že bych s nim ráda chodila, ale taky, že nevim jestli s nim chci chodit. Jsou chvíle že žárlim když jsou u něj jiné holky a chvíle, kdy bych jim ho nechala. Nevíte co s tím? Jak se toho zmatku zbavit? Nevíte co k němu cítím?