Jak odejít od přítele bez peněz?

Anonymní
5.12.10 07:37

nevim jak dal

dobre rano bydlim s pritelem dva roky neustale mi nadava vcera mne napadl mam moznost se odstehovat ale potrebuju penize bohuzel rodina se na mne vykaslala kazdy ma ale jen pro sebe .mam pronajem o ktery stojim ale pokud nesezenu penize budu se tady trepat jestli mne zas nahodou nezbije nebo neponiži uvazuji o pujčce ale nevim jakou co mi radite ?nechci se zadlužit urokama .diky mam dve deti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
5.12.10 07:40

tak pokud máš účet v bance tak je asi nejjednodušší vzít si půjčku tam.

• Citovat
  • Upravit
7805
5.12.10 08:24

a co povolené přečerpání účtu(kontokorent)???Nevím kolik tam budeš platit nájem a jestli budeš platit 3 nájmy dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.12.10 09:25

kontokorent nebo nejakou pujcku u sve banky - hlavne ne Providenty a podobne lichvarske smejdy…

• Citovat
  • Upravit
5.12.10 09:39

Ahoj, zkusila bych to oťuknout na radnici / obecním úřadě, kde máš ty a děti trvalý bydliště. Vylíčila bych tíživou životní situaci - týrání, že bohužel na nikoho z rodiny se nemůžeš obrátit a jsi v pasti, protože se nemáš jak dostat od partnera, kterej tě napadá a psychicky vydírá (nevím přesně, co se mezi vámi stalo). Požádala bych o dočasný umístění do zařízení - někde tomu říkají azylák nebo dům pro opuštěné matky s dětmi nebo prostě ubytovna pro lidi v kritické životní situaci. Jako není to žádnej med- jsou tam všelijaký individua, ale na krátkou dobu, než seženeš peníze (pracuješ?), by vám to mohlo pomoct.
Známá to takhle řešila - byla tam půl roku, chodila na různý brigády a pak se odtud vyhrabala, je v podnájmu a snad z nejhoršího už venku.
Hodně ale záleží, jaký to je město, kdo sedí na soc.odboru a jestli mají kapacity …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12939
5.12.10 10:06

Jak velké máš děti?
Pracuješ? Máš brigádu?
Pokud jsi na rodičáku, tak jak vysokém?
Kolik je tvůj měsíční příjem?
Za kolik by byl pronájem, jak by to bylo s kaucí?
Bez těchto informací si netroufám dát ti jinou radu, než zeptej se na azylový dům.
Určitě si neber žádné půjčky od nebankovních společností.
Pokud jde o bankovní společnosti, tak by to šlo, pokud máš pravidelný slušný příjem a jsi si jistá, že ti z něj po zaplacení účtů něco zbyde.
Kontokorent využít jen v případě, že jsi schopná to do příslušné doby(většinou 30 dní) zaplatit, jinak jsou tam velké úroky. Kreditky to samé.
Ale pokud nemáš ušetřené nějaké peníze a nemáš práci, tak bych to spíš viděla na azylák a podnájmy řešit až časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.10 10:55

naštesti rodina pomuže nikomu nepreji doma to co mam ja navic pije alkohol poradne si otuknete s kym budete zit ja jsem se spalila pořadne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.10 10:58

samozrejmne mi urady 3mesice nedaji ani korunu az po 3mesicich doloženi ze jsem to platila ale snad to nejak pujde mam rok apul stare dite a 15lete.nechci brat male otce ma ji rad mne taky ale nedokaze se ovladat je to strasne težke rozhodnuti .mam strach at mame z čeho žit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.10 10:59

Azylák přidělí jen v tom případě, že prokážeš, že nemáš kde bydlet. Pokud je trvalé bydliště u muže tyrana, azyl poskytnou. Jinak ne !!! A navíc, azylák mohou poskytnout i na druhém konci republiky :(

Také mám manžela tyrana, zatím jen psychického tyrana. Máme dvě děti, jsem bez peněz, jen mám rodičovskou, rodina mi nepomůže a jít také nemám kam.

Sociálka mi nepomohla, Rosa (obč. sdružení na pomoc týraným ženám) také ne. Když mám manžela, nemůžu si bez jeho podpisu vzít ani půjčku.

Peníze by mi měl dávat manžel, na děti i na mě, když se odstěhuju, ale jakmile to dám k soudu, bude nezaměstnaný, aby mi nemusel moc platit…

Jak to vyřešit ? Pokusím se to u něj vydržet, než půjdu do práce, tzn. ještě dva roky… :(

Přeju hodně sil !

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.12 08:37

Ahojky. právě se nacházím ve stejné situaci jako Ty tenkrát…můžu vědět jak to dopadlo??Mám rok a pul starého syna , peníze jen z rodičáku , a navíc bydlíme u tchýně :zed: vůbec nevím co dělat, jak a kam odejít :!

• Citovat
  • Upravit
238
14.8.12 08:12

Ahojky take by me zajjimalo jak jsi to vyresila. Mam dceru skoro dvouletou a uz me to take nebavi. Z rodicovske tahnu jidlo pro nas a veci pro malou. Pritel uz me neresi, je mu to vsechno jedno akorat mu delam kucharku a uklizecku a vubec to neni partnerskej zivot. Mam 3800 mesicne a on mi nic nepridava…nevim co delat:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.8.12 19:37

Ahojte holky. Momentalně řešim stejnou situaci. Vidim to tak že do konce rodičovske v azylaku přežijeme. Po rodičaku děti do děcaku, ja do prace a je ze mě vykendova mama. Je to na mašli… Mam dalši variantu, zustat s nej a čeka na mě psychina. Dobre řešeni maji ženy co maji ochotne přibuzne, anebo ženy s dobrymi přijmy. Jinak pomuže jen zazrak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel