Nevím jak vyjdeme s penězi, prosím radu

Anonymní
25.8.20 13:07

Nevím jak vyjdeme s penězi, prosím radu

Za prvé omlouvám se za anonymitu, ale mám tady „známé“ a tohle je moc osobní.
No a teď k věci, momentálně jsme v 2.trimestru. Než jsem otěhotněla myslela jsem si, že v pohodě vyjdeme, ale čím déle jsem těhotná tím více jsem nervózní. Pro představu Vám výpíši výdaje.
S manželem máme našetřeno 130 tisíc, které jsou určené jak pro miminko tak pro neočekávané výdaje.
Manžel vydělává 20 tisíc někdy o 1-2 více, dle odměn, já na nemocenské 12 tisíc z toho schovávám 4 tisíce.
A výdaje jsou 6 398kč hypotéka, 6 000kč nájem, 1 000 kč elektřina, 135kč Česká televize, 35kč Český rozhlas, +- 1 000kč paušál, 3 500kč nafta, 5 000kč jídlo.
No otázka zní jestli cca 5 000kč stačí na miminko a i na výdaje. (Např.: boty, rozbité auto,…) Prosím blbé komentáře si nechte, čekám své první mimčo a neumím si představit na kolik tak měsíčně „přijde“. Děkuji všem, které dají radu či názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21059
25.8.20 13:09

Jen 5tis jídlo jo? Drogerka a oblečení a další věci máte kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
25.8.20 13:11

Celkem tedy teď máte 32 tisíc, což máme podobně a výdaje máme cca 17 tisíc (hypotéka, elektřina, pojistky, paušály, internet atd…) Vycházíme v pohodě, ale s 5 tisíci na vše bych to viděla celkem bídně, ale jsou rodiny které mají i míň, takže to určitě jde.. :think: Boty můžeš koupit za 200,– u Vietnamcu a nebo taky barefoot, které stojí přes tisícovku, takže záleží co a jak.. Různé ceny plen, mléka atd… Těžko ti někdo řekne, jestli zrovna vy vyjdete nebo ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 13:12

Je to v tom, já si dělám velké zásoby šampónu a zubních past, atd. Je pravda, že jeden měsíc je to 5k a třeba za cca 2mesice 6k. Ale to je opravdu jednou za čtvrt roku, protože já kupuji šampony atd. v německu a tam vyjde třeba na 50centů. Takže jich vezmeme například 10.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně :D

• Citovat
  • Upravit
4523
25.8.20 13:13

Hypotéka i nájem? Jinak mimino moc nestojí, výbava se dá pořídit za pár korun, když nebudeš trvat na všem novým a znackovym. Pak záleží, jestli budeš kojit, nebo UM, to něco stojí, no, ale to teď nevíš. Boty si snad nekupuješ jednou týdně, to nechápu, proč to tam píšeš. Jinak celkově mi 5000 na měsíc na jídlo, dorgerii atp pro 2 dospělé a mimino přijde hraniční. Jde to, ale nebude to na pohodičku, bude asi potřeba přemýšlet nad výdaji. Počítáš do toho i RP, PPM? To pak taky bude vypadat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
25.8.20 13:15

Hodně záleží na tom jestli budeš kojit, umělé mléko vyjde poměrně draze. Nicméně mi 5000 přijde velmi málo. Když jsem hodně šetřila utratila jsem 8000 bez plen a lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9230
25.8.20 13:16

@chaela najmem asi myslí energie, já tomu taky říkám nájem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Jestli teď náhodou plánu kravinu tak se omlouvám, ale rodičak na 3roky je 8k a nějaké drobné. Takže z toho se snažíme žít, abychom si zvykli na méně.
Proto schovávám ty 4tisice z nemocenské.

• Citovat
  • Upravit
2424

Měsíčně vyjde mimčo na nula nula prt. Když teda kojíš a plinky nepočítám. Největší výdaje jsou při pořizování výbavičky. Pak už věci dokupuješ podle potřeby. Za mimino nedáváš 10 tisíc měsíčně :lol: Oblečení můžeš nakupovat z druhé ruky nebo i nové v Pepcu se dá koupit za pár korun.

My máme taky hypotéku, 2 auta,2 děti a žijeme, dokonce i na výlety nám zbývá :mrgreen: Klid, to zvládnete :palec:

Příspěvek upraven 25.08.20 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19988
25.8.20 13:17

Nějak nerozumím té hypo a nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
25.8.20 13:17

No s takovými penězi bych tedy žít nechtěla. Je to z ruky do huby a o pěkných výletech a dovolených si můžete nechat zdát. 20 tisíc na chlapa je tedy sakra málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9230
25.8.20 13:18

Jinak zakladatelko obdiv, že vyjdete. My bysme s takovými příjmy nevyšli :oops: nemůže si chlap najít lépe placenou práci? Takový příjem mi u živitele rodiny přijde hrozně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.20 13:20

Tak u nás v kraji je to normální výplata operátora výroby. Jinde ve firmě si přijde třeba na 19k. Takže výplata tady dobrý.
Jinak ten nájem, já tomu tak říkám je v tom voda, společné prostory, teplo atd.
Jinak na výbavičku máme těch 130 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
4523
25.8.20 13:21

@Serpentini to mě taky napadlo, ale třeba elektriku, TV tam má zvlášť. Pravda, napíše nic o internetu, vodě, plynu…tak to asi bude ono. V tom případě dne 6000 strašně moc. Leda, že by měli obrovský byt nebo dům. Nas je 5 a máme tyto výdaje téměř poloviční. A je v tom i ta elektrika a televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27087
25.8.20 13:22
@Serpentini píše:
@chaela najmem asi myslí energie, já tomu taky říkám nájem :oops:

Pise tam zvlast i elektrinu, to jsou energie :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek