Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Janli píše:
Na to musíš mít v ruce doklad, že dotyčná osoba nemá v domě bydlet, ukončení nájemní smlouvy nebo rozsudek.
Toto není pravda.
@AlphaOmega píše:
Toto není pravda.
Jeste pred 2 lety to pravda byla. Ptala jsem se. Dokud tam bydli, nejde to. Musel by se odhlasit sam a to preci neudela. ![]()
A co mu vymerit nejaky pekny najem,za uzivani cizi nemovitosti?
No takže takhle, jsi jediný vlastník domu, takže dům pronajmi, nějakým pěkným super třeba romům. Za korunu. Však on z toho domu půjde rychle. Jinak, pokud to takto zdržuje a čeká se až na exekuční vystěhování, tak to počítej ještě dost let, osobní zkušenost z exekučním lidí z mého vlastního domu. Nejschůdnější cesta, nakýblovat mu tam zadarmo někoho, kdo mu udělá peklo ze života.
edit tak nic, zakladatelka je fake. Dnes se tu s nimi roztrhl pytel ![]()
Příspěvek upraven 08.07.18 v 22:10
Přesná citace je: „prokázat existenci důvodů pro zrušení adresy místa trvalého pobytu občana – zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt nebo vymezenou část,“
Pokud jsem pochopil nájemní smlouva neexistovala, takže nelze dokládat její zrušení. Právo užívání ex nikdy nevzniklo. Resp. doklad o něm nikdy neexistoval, opět nelze dokladovat neexistenci nějakého dokumentu.
Úřad vyzve k ex k vyjádření a pokud to co píšeš je pravda, návrh na zrušení schválí.
Pokud úřad toto neprovede, je to porušení jeho povinnosti.
@jita22 píše:
Najem by mi zkomplikoval vystehovani, pokud by ho radne platil. Hlavne se soudime, ci ten dum je. Katastr i kupni smlouvu mam snad v poradku i podle pravnika, ale je to u soudu, protoze on tvrdi, ze je kupni smlouva neplatna. Asi to na me ex podal, abych nemohla nakladat se svym majetkem, treba to prodat. ![]()
@jita22 píše:
na to má taky nárok, minimálně na nájem v místě obvyklý. Nikdo nemůže užívat tvou nemovistost zadarmo, ani ten, co byl manžel a teď se nechce hnout. Nájem v místě obvyklý se doloží tak, že se vezme prohlášení ze dvou realitek, kolik je srovnatelný místní nájem a to se dá na soud a požaduje, i zpětně, od doby, co to sám užívá a není manžel.
@AlphaOmega Tak právo užívání měl, když se zakladatelkou žil, to nemusí mít nájemní smlouvu. Kdyby to právo užívání neměl, neměl by tam ani trvalý pobyt. A ty tam nevidíš tu podstatnou část v citaci „neužívá-li občan tento objekt“?
@Lalelale píše:
edit tak nic, zakladatelka je fake. Dnes se tu s nimi roztrhl pytelPříspěvek upraven 08.07.18 v 22:10
Nevim, proc bych mela byt fake. Jsem tu registrovana X let, jen nechci verejne tohle resit. Co ti na mem prispevku prijde divne, ze si myslis, ze je to fake? ![]()
@Anonymní píše:
Najem by mi zkomplikoval vystehovani, pokud by ho radne platil. Hlavne se soudime, ci ten dum je. Katastr i kupni smlouvu mam snad v poradku i podle pravnika, ale je to u soudu, protoze on tvrdi, ze je kupni smlouva neplatna. Asi to na me ex podal, abych nemohla nakladat se svym majetkem, treba to prodat.
A kdy jsi dum kupovala a z jakych penez? Pokud byla hypoteka placena za dobu manzelstvi, tak polovina splacene hypoteky v dobe manzelstvi patri ex. Stejne jako nahrada poloviny vsech vlozenych investic do jinak tveho domu. Proto neni tak snadne to soudni vystehovani.
Chyba byla, ze jsi se odstehovala.
@Lendeš píše:
@AlphaOmega Tak právo užívání měl, když se zakladatelkou žil, to nemusí mít nájemní smlouvu. Kdyby to právo užívání neměl, neměl by tam ani trvalý pobyt. A ty tam nevidíš tu podstatnou část v citaci „neužívá-li občan tento objekt“?
Na základě čeho? Nemovitost nebyla SJM (alespoň dle toho co je psáno).
@AlphaOmega píše:
Přesná citace je: „prokázat existenci důvodů pro zrušení adresy místa trvalého pobytu občana – zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt nebo vymezenou část,“Pokud jsem pochopil nájemní smlouva neexistovala, takže nelze dokládat její zrušení. Právo užívání ex nikdy nevzniklo. Resp. doklad o něm nikdy neexistoval, opět nelze dokladovat neexistenci nějakého dokumentu.
Úřad vyzve k ex k vyjádření a pokud to co píšeš je pravda, návrh na zrušení schválí.
Pokud úřad toto neprovede, je to porušení jeho povinnosti.
Ja se tedy na to zkusim jeste jednou zeptat. Vlastne rozvodem by mu melo zaniknout pravo k uzivani. ![]()
Ale stejne ho potrebuju odtamtud nejak dostat. Kdyz by se mi podarilo mu tam ciste teoreticky zrusit trvale bydliste, muzu ho s doprovodem PCR vypakovat nebo bych stejne musela cekat na soudni rozhodnuti, ze tam bydli neopravnene? Ja jsem takovou zalobu podavala. Ze tam bydli neopravnene, aby se vystehoval.
Z vlastní zkušenosti ti radím jediné, takovéto situace se neřeší s policií ČR, viz co jsem psal dříve.
Hezký večer.
To vystehovani neni tak jednoduche. Soud ti muze naridit, aby jsi mu zajistila adekvatni nahradni ubytovani ![]()