Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám jednu radu, kašli na názory ostatních, ty a tvá rodina víte jak to bylo a na tom záleží, byla bych ráda za pěkný byt a víc neřešila, vždycky se najde někdo kdo má nějaký negativní názor a jestli tchyně říká že to dělala pro vnoučka atd tak ji nechte, asi ji dělá dobře ten pocit, když se může pochlubit jak byla Štědrá
že manzel pomáhá mamince se stěhováním a malováním taky nevidím jako nějaké minus, až se komplet usadí budete mít svůj klid
Já to pořád říkám, že nejhorší kšefty jsou s rodinou. Vy si nemusíte dělat hlavu, tchyni jste koupili byt, sestra je s tím srozuměná, takže se nic neděje. Rodinný lékař by mi byl ukradený, nic mu do toho není a myslet si může co chce. Tchyně nevím proč heká, když si byt sama vybrala, asi to bude trvat než si zvykne a nebo si taky nezvykne
. No pravděpodobně si ještě užiješ, moc si to neber ![]()
Ja docetla a…jak ja te chapu.
Mate to nejak notarsky vyresene? Ja takto koupila byt me matky od mesta, cely ho zrekonstruovala a..dnes ho matka prodava a ja to budu (bohuzel) muset resit soudne. Protoze se bohuzel nejde domluvit ani na tom, aby mi vratila mou investici (uroky snad ani neresim, stejne jako zhodnoceni). A i moje sestra zijici v Pze rikala, ze jde hlavne o to, aby byt zustal v rodine
.
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale bojím se, že mě tady nekdo pozná - to dost hrozí.Holky, potřebuji se spíš vypovídat, než rady, rady už není, vlak se rozjel…
Začalo to tim- máme s manželem 8 měsíční dítě a řekli jsme si, že je čas pořídit byt. Nakonec dům. Byli jsme u tchyně a ta za týden volala. Ona vlastní byt na Malé straně 150m, krásný, úplně nahoře, v klidné ulici, okna do vnitrobloku, přišla s tím, že když chceme koupit dům, že ona už ten byt neutahne a ať ji koupíme menší a my si vezmeme tendle, nebo se byt prodá. Manžela to úplně nadchlo, že bude bydlet v bytě kde vyrostl a ještě v tak obrovském a krásném ( ano, je krásný, ale rekonstrukce nutná za 750 000)
Manzel má sestru, žije v zahraničí, má tam rodinu, vracet se nechce a ona se vyjádřila, že ji to je jedno, hlavně ať byt zůstane v rodině, nechceme být nikomu dluzni, udělali jsme odhad 8 milionů, vzali jsme si hypo na 4 mil, tím, že byt kde bude žít máma zdědí sestra a zbytek peněz ať si s tím dělají co chcou.
Maminka si vybrala byt mimo Prahu, v malém městě kousíček za Prahou ( tvrdí, že v Praze už žít nechce) ok. Chtěli jsme ji něco koupit v Praze, ale je to jeji rozhodnutí. Ve slabé chvilce mi řekla, že je rada, že jde jinam, že na ten byt už nemá peníze, provoz tam je hodne dráhy.
Teď k jádru pudla, já jsem nešťastná, všem vypráví jak nám darovala byt, že to dělá pro svého vnuka, že jinak nikdy by to neudělala,, aby měl vnoucek svůj pokojíček… To už mě trošku točí, žijem v bytě 4+1 svůj pokojíček má. Nejsme chudáci, já jsem doktor a manžel pracuje v mezinárodní firmě ve vedoucí pozici, ale teď si jako úplný chudák přijdu…
No dále, v týdnu jsem byla u našeho rodinného obvodního lékaře a ten mi říká, no tak vy maminku nastehujete na malé město a vy si budete žít v Praze, na malé město jste měli jít vy, když jste mobilní, tak mu to vysvetluji a on se jen usmál a jo jo jasně… Jsem si přišla jak největší povl, co mámu vysoupl.Dnes si šla převzít nový byt, pořád tam hekala jak je malý, že se tam nevleze atp já už to nedala, vylítla jsem, že si ho vybrala sama… Že mohla zůstat ve starém. Teď mě to mrzí, ale pochopte, špatně to nesu, mám pocit, že všichni na nás koukají skrz prsty, že jsme mámu vysoupli.
Ale při tom manžel půlku dostal jako dědictví a půlku zaplatil. Nikdo ji do ničeho nenutil, ba naopak, jsme ji presvedcovali že tam má zůstat, ona byla negativní, že už nechce.
Achjooo, já teď vůbec nejsem šťastná, manžel pořád pryč, ona si nezabali ani tašku, hned heka, že už nemůže, takže ji tam bali, teď jel přes noc malovat do jejího nového bytu… Já sama na mimina, jsem už unavená.
Díky za přečtení… Kdo to nedocetl, chápu!!!
Ja te docela chapu-mam podobnou zkusenost (jen se nejedna o neco tak velkeho jako je byt). Moji rodice mi pomohli s placenim vysoke a to tak,ze mi zaplatili prestup ze skoly na skolu (stehovali jsme se) + mi zaplatili 1 semestr, zbytek si platim sama, a taky vsude prezentuji,ze mi plati skolu a ze diky nim studuji,taky me to celkem toci. Tak snad vam to tchyne jednou taky nebude ‚mlatit‘ o hlavu,ze ona je v krcalku,byt si ho sama vybrala a vam dala jeji byt. Ja bych se ji to mozna znovu pokusila vysvetlit,ze to byl jeji napad a ze te tohle trosku na ni mrzi,ze potom si prijdes jako zes ji vystipala z jejiho domova a ty se tam pak nemuzes citit jako doma. Aby pak nemela tchyne z te rekonstrukce spatnej pocit
![]()
Ale verim ze to chce cas a bude brzy vsechno v poho ![]()
@vonajebohyne
Ano, máme vše notářský ověřené i vyrovnání se sestrou s jejím podpisem, byt je prepsanej aby na to nikdo nemohl. Ale v poslední době, se fakt cítím blbě… Já prostě v životě nic nedostala zadarmo, vše jsem si vydrela, na medine jsem chodila uklízet záchody, nikdy jsem nikomu nemusela být vděčná a teď se čeká, že budu lítat zadek a já to prostě nedokážu… Zvlášť když vím kolik peněz bas to stalo a stojí. Už v tom jsme za 6 milionů… ![]()
Jo holka to jsi si mela rozmyslet driv, pozde hasit nyni… tys nepochopila ze stari lide si radi chodi postezovat? To je jejich napln zbytku zivota, jako doktorky tohle na skole neuci?
Je lepsi vyhoret nez se stehovat, ja ty stary lidi chapu, daleko snazsi je koupit od ciziho a ten se sbali sam, budes to muset trpet, pri kazde navsteve padne zminka atp ![]()
“Ja koupila byt me matky od mesta, cely ho zrekonstruovala a..dnes ho matka prodava”
Co se nam to snazis namluvit, ze jsi TY KOUPILA BYT tve matky od mesta, tak jsi nabyvatel TY a nemuze ho matka prodavat ![]()
Příspěvek upraven 06.07.18 v 20:44
Zakladatelko, ja Ti rozumim, ale za cas vsechny reci vysumi a vse si sedne a Ty budes zit s rodinou v super byte na Male Strane. Ted to vidis cerne, ale jednou budes moc rada.
@Roker já to pochopila tak, že matka je vedena v Lv jako vlastník a paní si ho na sebe neprepsala, pac matce věřila, jen financovala a matka ho prodává.
@Anonymní
To by ho ale nekoupila (viz smlouva kupni), ale pouze ZAPLATILA…
A kdyz se plati za druhe, povetsinou je to DAR…
Nevim co a jak bude prokazovat u soudu? Ze chce zrusit dar? Malo informaci…
Příspěvek upraven 06.07.18 v 20:47
Vydrž až se odstehuje a usadí. My to takto řešili s mamkou. Po smrti taky šla do našeho bytu a my do jejího většího s tím, že jsme vyplatili me sourozence. Když nastala doba stěhování, tak taky pořád hekala a vzdychala, že se tam nevejde atp. Přitom to byl její nápad. Od chvíle, co se zabydlela, je už vše ok. Dokonce říká, že se jí tam žije mnohem líp, než ve velkém bytě.
Kasli na lidi fakt. Oni si vzdycky najdou neco, cokoliv. Je to drsny, ale je dobre, ze si tchyni trochu usadila. Svedomi mas cisty, byt zadarmo nemate. Neco jineho by bylo koupit mamce krcalek, sestre nedat nic a sami si bydlet v centru Prahy ve velkem byte. Jen teda byt na Male strane 150m za 8m je docela lidova cena ![]()
@Šarlota4 to je za babku a jak si jeste stezuje, ze se bude muset upravit za 750.000, tolik stoji lepsi kuchyne ![]()
@Anonymní píše:
@Roker já to pochopila tak, že matka je vedena v Lv jako vlastník a paní si ho na sebe neprepsala, pac matce věřila, jen financovala a matka ho prodává.
Tak to bylo. Obecni byt muze koupit pouze najemce, alespon tak to tehdy bylo.
@Roker Nemas pravdu.
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale bojím se, že mě tady nekdo pozná - to dost hrozí.
Holky, potřebuji se spíš vypovídat, než rady, rady už není, vlak se rozjel…
Začalo to tim- máme s manželem 8 měsíční dítě a řekli jsme si, že je čas pořídit byt. Nakonec dům. Byli jsme u tchyně a ta za týden volala. Ona vlastní byt na Malé straně 150m, krásný, úplně nahoře, v klidné ulici, okna do vnitrobloku, přišla s tím, že když chceme koupit dům, že ona už ten byt neutahne a ať ji koupíme menší a my si vezmeme tendle, nebo se byt prodá. Manžela to úplně nadchlo, že bude bydlet v bytě kde vyrostl a ještě v tak obrovském a krásném ( ano, je krásný, ale rekonstrukce nutná za 750 000)
Manzel má sestru, žije v zahraničí, má tam rodinu, vracet se nechce a ona se vyjádřila, že ji to je jedno, hlavně ať byt zůstane v rodině, nechceme být nikomu dluzni, udělali jsme odhad 8 milionů, vzali jsme si hypo na 4 mil, tím, že byt kde bude žít máma zdědí sestra a zbytek peněz ať si s tím dělají co chcou.
Maminka si vybrala byt mimo Prahu, v malém městě kousíček za Prahou ( tvrdí, že v Praze už žít nechce) ok. Chtěli jsme ji něco koupit v Praze, ale je to jeji rozhodnutí. Ve slabé chvilce mi řekla, že je rada, že jde jinam, že na ten byt už nemá peníze, provoz tam je hodne dráhy.
Teď k jádru pudla, já jsem nešťastná, všem vypráví jak nám darovala byt, že to dělá pro svého vnuka, že jinak nikdy by to neudělala,, aby měl vnoucek svůj pokojíček… To už mě trošku točí, žijem v bytě 4+1 svůj pokojíček má. Nejsme chudáci, já jsem doktor a manžel pracuje v mezinárodní firmě ve vedoucí pozici, ale teď si jako úplný chudák přijdu…
No dále, v týdnu jsem byla u našeho rodinného obvodního lékaře a ten mi říká, no tak vy maminku nastehujete na malé město a vy si budete žít v Praze, na malé město jste měli jít vy, když jste mobilní, tak mu to vysvetluji a on se jen usmál a jo jo jasně… Jsem si přišla jak největší povl, co mámu vysoupl.
Dnes si šla převzít nový byt, pořád tam hekala jak je malý, že se tam nevleze atp já už to nedala, vylítla jsem, že si ho vybrala sama… Že mohla zůstat ve starém. Teď mě to mrzí, ale pochopte, špatně to nesu, mám pocit, že všichni na nás koukají skrz prsty, že jsme mámu vysoupli.
Ale při tom manžel půlku dostal jako dědictví a půlku zaplatil. Nikdo ji do ničeho nenutil, ba naopak, jsme ji presvedcovali že tam má zůstat, ona byla negativní, že už nechce.
Achjooo, já teď vůbec nejsem šťastná, manžel pořád pryč, ona si nezabali ani tašku, hned heka, že už nemůže, takže ji tam bali, teď jel přes noc malovat do jejího nového bytu… Já sama na mimina, jsem už unavená.
Díky za přečtení… Kdo to nedocetl, chápu!!!