Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, poradí někdo? Na pracovní linku v kuchyni se mi kvůli poškozenému obalu rozlil celý obsah čističe na trouby, který jsem tam odložila. Jedná se o ten se samočistícím účinkem, takže pořádný dryák, bez rukavic se téměř nedá použít. Bohužel nejspíš uplynulo pár desítek minut, než jsem si toho všimla. Když jsem dala vše do pořádku (nebo jsem si to alespoň myslela), zjistila jsem, že na desce v místech, kde byl přípravek, zůstaly matné mapy. Nyní to vypadá, jako kdyby byla linka špinavá nebo spíše jako by tam byly zaschlé loužičky vody. Neexistuje nějaká politura, která by povrch desky sjednotila? A vůbec…nemá některá z vás tip na skutečně odolný materiál na pracovní desku? Ta naše je laminátová, a přestože je kuchyň nová, jsem z ní vážně zklamaná. Deska je velmi choulostivá, mému muži například vypadla sklenička z ruky a i to zanechalo rýhy.
Děkuji všem, kteří poradí! ![]()
@Alexandra.R to mě mrzí. Osobní zkušenost nemám, ale napadlo mne, co to zkonzultovat s nějakým truhlářem? Ten by mohl poradit. ![]()
Obavam se, ze tady pomuze leda vymena desky. Takze pokud ji nemas v planu menit, tak to necim zakryj, nejakou podlozkou atp…
Nejodolnejsi je kamen, takze deska ze zuly nebo mramoru, ale cena je proste uplne nekde jinde. ![]()
Tušila jsem, že žádný zázračný přípravek neexistuje.
Truhláře zkontaktuji, ale obávám se, že když jsem nepochodila ani na eMiminu, truhlář si nebude vědět rady tuplem. ![]()
![]()
@Alexandra.R právě, že si myslím, že truhlář by vědět mohl.
Pokud by tu desku zkouknul, tak ti něco doporučí. Nevím jak hodně to máš zničené, pokud dost, tak asi výměna celé desky bude lepší. Ale pokud to není moc, třeba na to něco existuje, čím se to dá napravit. Kdo jiný by to měl vědět, než truhlář?
![]()
To poničení je velké rozsahem, ale jde vidět jen na denním světle. Truhláře se zeptám, jsem už smířená i s variantou, že desku vyměníme za nějakou z odolnějšího materiálu.