Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pro odlehčení
Taky máte neustále potentované šňůry na prádlo venku od much? případně ptáků? od ptáků je to občas ale ty mouchy
Člověk si chce pověsit voňavoučké prádlo a šnůry samá hnědá tečka
Čistíte je před každým věšením? nebo jak často? mě to vždycky pěkně znechutí ![]()
Neřeším..mám šňůry na balkoně pod střechou, takže maximálně z nich utírám prach:o))))
z nedopsaného nadpisu jsem myslela že bude zase nějaká anonymní diskuze o tangáčích:-))
@smurfka píše:
Neřeším..mám šňůry na balkoně pod střechou, takže maximálně z nich utírám prach:o))))
z nedopsaného nadpisu jsem myslela že bude zase nějaká anonymní diskuze o tangáčích:-))
Ježííííš, já myslela, že řešíš posr…šňůry na tangáčích
Už jsem si říkala „zase prázdniny“
![]()
Máme šňůry na zahradě a mám tam stabilně na klamerce hadřík, kterým to vždy přejedu. Vlastně to tak zavedla tchyně a já ji v tom kopíruju
Má fajn vychytávky, přece jen jsem městské dítě a žití na baráku jsem se musela učit od ní ![]()
Tyjo ja mam susicku, ale u tchana normalne vesim pradlo na zahradu a nikdy me nenapadlo utrit snury
. Asi jsem prase ![]()
Nemám nám na sušák obal a nebo jo aspoň stáhnu. Jinak jsme doma vždycky utirali.
Prejedu je vlhkým hadrem, většinou před každým vešenim pradla. Nejhorší na nich byl snad ten pyl ![]()
@vertunka píše:
Tyjo ja mam susicku, ale u tchana normalne vesim pradlo na zahradu a nikdy me nenapadlo utrit snury. Asi jsem prase
Hele, dokud to nědělá na prádle pruhy, tak je to v pohodě ![]()
znám z dětství a mládí, kdy jsem vyrůstala na baráku. Před každým věšením se šňůry přejely… ale asi ne tak kvůli kakošům, ale spíš pyl, prach atp. Bylo to automatické. Teď na balkoně to řeším podstatně míň.
@vertunka píše:
Tyjo ja mam susicku, ale u tchana normalne vesim pradlo na zahradu a nikdy me nenapadlo utrit snury. Asi jsem prase
Mě taky ne, tohle slyším poprvé. Jsem taky prase. Sušák mám doma v baráku, suším venku, vždy ho vyndám s prádlem ven (když je hezky). Používám téměř denně celý rok. Tak se to tam asi nestačí usadit nebo co…
My prenosne susaky, takze si vzdy na zahradu prenesu a odnesu, takze neresim. Ale nasi maji venku susak otocny, tez se setre a driv meli dve T zabetonovane v zemi a mezi tim snury. Taky se vzdy vzala hadra prvni se snury otrely nez se veselo pradlo.
Sama jsem se ucila velmi bzro prat (jedna tatramatka, druha, zdimacka, v jedene vane vymachat, v druhe vane vymachat, vyzdimat a ven), celou sobotu o zabavu postarane. Slak by mi trefil dat pradlo minimalne na zaprasene snury.
Cele jaro denne musim utirat poprasek, ktery pada ze stromu. Na parapetech pravidelny nanos zluteho prasku. Ted je po znich, jak fouka, tak jsem zjistila, ze mame na terase/zahrade mini kousky slamy. A bydlime dve ulice od poli. Takze dalsi nanos. Mit venkovni, staly susak, tak radeji setru pracovnim hadrem nez do vypraneho pradla.
Šnůry na prádlo jsem měla na balkoně jako dítě, pak ještě v prvním bytě. Jako dítě vím, že je mamka občas utírala, jak často nevím. Ale když jsem byla už starší a věšala jsem prádlo, utírala jsem to tak jednou za měsíc. V prvním bytě jsem to utírala také tak jednou za měsíc,ale měla jsem zasklenou lodžii. Nyní mám na balkoně skládací sušák, ten vždy utírám po zimě. Pak čas od času, dle počasí a četnosti sušení prádla na balkoně.