Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zařizuji nově dům a líbí se mi nábytek z IKEA. Vzhledově i cenově. Mohla bych vás poprosit o tipy na jednotlivé kousky, které se vám osvědčily? Aby to po roce nezačalo vrzat, nespadlo to pod námi nebo na nás ????. Co jsem četla tady, tak zkušenosti se dost liší.
Jde např o židle k jídelnímu stolu, komody, postele manželské i jednolůžka (pro syna).
Děkuji moc
Kup co se ti líbí, s IKEA kartou můžeš věci do 12 měsíců vracet. ![]()
my toho máme opravdu hodně a jsem se vším spokojeni, komody i šatní skříně, všechno je ale třeba přivrtat ke zdi, na to pozor, i komodu.
Ja doporucuju vyhnout se drevotriskovemu nabytku. Vsechno se to prohyba. Jedine co drzi, je masivni drevo.
No ony ty levnejsi kousky sice drzi, ale jakmile je jednou rozmontujes, uz je nesmontujes zpatky..teda smontujes, ale uz to bude nanic, krive, vratke.
Tak zrovna IKEA veci bych si do celeho domu nekupovala. Pokud nechces platit dvakrat. Zas tak kvalitni to neni za tu cenu se neda ani moc cekat. A nektere veci jsou v pomeru kvalita/cena mimo misu. Nevim co vse potrebujes a jaky je rozpocet, ale radeji kvalitnejsi veci.
Nektere kousky Ikea uz nam slouzi 16 let, porizovali jsme je do nasi prvni spolecne, jeste studentske domacnosti. Konkretne jidelni stul, postel, komoda, stale drzi a slouzi. Poste byla mnohokrat rozdelavana a znovu montovana, ani se nehne. Dalsi kusy nabytku taky v poradku.
Mame skrine PAX, knihovnu BILLY, zidle, schudky, milion drobnosti a s nabytkem jsem zatim fakt spokojena…
Hlidej si, aby to bylo dřevo a ne drevotriska. Detske postele jsem tam koupila taky, protože za par let budu kupovat větší. Provizorně jsme měli jejich knihovnu, přežila i stěhování. Ale ta kvalita není nic moc. Určitě bych tam nebrala sedačku ani postele
Mam hodne veci z ikea, krom postele snad vse a vsechno drzi uz nekolik let. Kdyz jsme zarizovali pred par lety dum a v obchodech s nabytkem byli snad porad, bylo mi uz zle z tech stejnych obyvacich sten, konferencnich stolku..prijde mi to jak za totace..ikea je v tomhle trochu jina
Máme skříně PAX s posuvnými dveřmi. Dvě máme původní, kdy se dveře k nim vyráběly pro celou Evropu na Slovensku. Ty jsou super, další dvě máme už od jiného dodavatele a ty jsou min kvalitní. Jinak máme komody, noční stolky a skříňku do koupelny Hemnes. Pak máme jednu komodu ,co už neprodávají. Byla ve výprodeji a je sice pěkná, ale šuplíky nemají moc dobrou nosnost. Já ji tedy precpavam, to je fakt.
Ikeu má doma skoro každej, proto ji nemam, nepodporuju fašistickou společnost (mrkněte na dokumenty o Ikea) a raději podpořím truhláře, kteří umí řemeslo, pracují s poctivými materiály a navrhnou vše přímo pro mé potřeby. Taky ráda kombinuju se starými antik věcmi. Různé staré komody, stolky, apod.. Má to duši a nevypadá to tak instantně jako IKEA. Zalejt a sníst ![]()
Díky za informace všem. Budu potřebovat všechno, zařizujeme to sakumprásk celé. Ale asi do IKEA nepůjdu. Nechce se mi vše přivrtávat. Zkusím se porozhlednout jinde.
Ano, truhlář je určitě lepší, mám už objednaný jídelní stůl, protože kdo má stůl, ten bydlí
. Asi spíš půjdu cestou postupně a kvalitně.
Díky ![]()