Špatné životní rozhodnutí. Co dál ?

Anonymní
6.7.18 14:04

Spatne zivotni rozhodnuti a jak dal

Ahoj vsem.
Kdysi jsem se dovolila, ze na sebe necham prepsat dum s rodicem alkoholikem, samozrejmosti bylo jeho dozivotni vecne bremeno. Rodic nemel z ceho platit, hradila jsem to ja a jelikoz pije, bali jsme se (sourozenci), ze si bude na piti atd brat pujcky a jako majitel tu o to prijde, coz by byla skoda. Pak jsme ale s muzem zalozili rodinu a kvuli detem jsme usoudili, ze najem neni dobre reseni (i financne) a kdyz to tu stejne platim, pujdeme sem. Ja trochu doufala, ze to toho rodice zmeni, hlavne ty vnoucata, kdyz my deti nikdy neuspely, nebude tu sam, nebudu sem muset porad jezdit vozit jidlo atd, proste, ze to bude jednodussi. No klamala jsem sama sebe. At to zkratim- dnes se tlucu do hlavy. Mnohokrat jsem s tim chtela prastit, prodat dum pod cenou (to bremeno) a nechat rodice svemu osudu, kdyz by podle sveho soudu vse zvladl a ja pro nej nic nedelam (jenom od detstvi trpim, ale alkoholik nikdy neprizna, ze dela neco blbe ze)a zit si ve svym a po svym, ale financne bysme to momentalne nedali a taky nechci detem vzit zahradu, kamarady. Jaky je vas nazor na tenhle stav? Sli byste za kazdou cenu pryc, nebo se naucili skousnout zit s nekym, s kym mate vztah na bodu mrazu a ignorovat ho? Diky a pokud by nekdo nechapal ziti s pijanem, ano, zkouseli jsme cela rodina stokrat po dobrem/po zlem, at se jde lecit, at uzna, ze ma problem, ale on si jede svoje navzdory zdravot. problemum a my vsichni jsme divni. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
6.7.18 14:11

Odešla bych… :nevim: už davno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5107
6.7.18 14:17

Guy de Maupassant v povídce Ožrala, popsal jak jistý hostinský koupil od jedné babky stavení s tím, že ji bude do smrti platit měsíční rentu. Současně s penězi ji vozil dobrou kořaličku. Po čase našli babku umrzlou. Takže doporučuji alkoholika podpořit, čímž brzy věcné břemeno zanikne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
6.7.18 14:24
@Luboš P píše:
Guy de Maupassant v povídce Ožrala, popsal jak jistý hostinský koupil od jedné babky stavení s tím, že ji bude do smrti platit měsíční rentu. Současně s penězi ji vozil dobrou kořaličku. Po čase našli babku umrzlou. Takže doporučuji alkoholika podpořit, čímž brzy věcné břemeno zanikne.
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
6.7.18 14:24

Není nějaká právní cesta, jak břemeno zrušit? Nezpůsobilost?
Jinak bych prodala pod cenou a s alkoholikem se nebavila. Dokud se on sám problému nepostaví čelem, nic se nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.18 14:27

Prodat darovany dum za zivota toho, ktery ho daroval, se mi zda jako podraz, i kdyz to je alkoholik. Ja bych se bud odstehovala, nebo jeste lepe dum vevnitr upravila tak, abyste se nemuseli potkavat tak casto (napr. rozdeleni na 2 bytove jednotky).

Pises, ze stehovani byste ted financne nedali, tak vam asi nezbyva, nez tam zustat. To, ze rodici financne prispivate, se mi zda spravne, kdyz vam daroval dum.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.18 14:32
@Azallea píše:
Není nějaká právní cesta, jak břemeno zrušit? Nezpůsobilost?
Jinak bych prodala pod cenou a s alkoholikem se nebavila. Dokud se on sám problému nepostaví čelem, nic se nezmění.

Jako ze by zrusili bremeno a vystehovali toho rodice, ktery jim ten dum dal? 8o To chce hodne silny zaludek, i kdyby to slo (jako ze nejde).

• Citovat
  • Upravit
4009
6.7.18 14:33

Mate samostatnou bytovou jednotku? Pokud ano, nechala bych ho at si hospodari ve sve casti sam -pokud vam nechodi delat ozralecke sceny. Pokud ne, tak se prestehujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
6.7.18 14:38

Postavila bych před dotyčného x lahví jeho oblíbeného alkoholu a rekla mu, že když to zvladne za x dní nevypít, zůstaneme. V případě, ze to vypije, odcházíme a dům se prodá a je mi jedno, co s ním bude. Poznačila bych si čárové kódy, aby nekoupil novou flasku a videlo by se. Pokud byste zůstali, zbudovala bych si vlastni vchod a část domu a zahradu oddelila tak, aby nebylo na jejich stranu videt. Zmenila bych koncept bydlení, nedala jim samozřejmě klíče a vysvetlila situaci detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
6.7.18 14:40

@Limi123 Myslela jsem spíš nějaké vyrovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.7.18 14:52

@ka2ka Je to krutý, ale znám rodiny, kde se fakt modlili za to, aby se dotyčný uchlastal co nejdřív. Alkoholik dokáže rodině udělat ze života peklo. Chybou zakladatelky bylo se tam stěhovat a vůbec se o něj starat. Když jsi se rozhodl pro tento způsob života, tak si ho nes se všemi následky…

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
6.7.18 15:04

U nás nedávno před pár dní jeden dlouhodobý alkoholik, ale i kuřak usnul na gauči a cigareta během toho podpálila gauč a během chvilky i barák. Takže i když žili na baráku s ním a mysleli že se chlap dá do pořadku a přestáne pít, nepřestál až nakonec on uhořel, dcera s rodinou skončila v nemocnici a barák v hajzlu. Takže ne vždy je dobrý nápad bydlet s alkoholikem a čekat že se změní…

• Citovat
  • Upravit
214
6.7.18 15:18

Upřímně, občas nechápu co všechno jsou lidi schopný kvůli penězům vydržet. Bydlíte tam levněji než v nájmu, ale za jakou cenu… Je na domě hypotéka? Nebo co to tam vlastně platíte? Investovali jste tam něco? Jestli ne, tak těžko můžete dům prodat, bylo by to dist nemorální ať už je dotyčnej sebehorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
6.7.18 15:25
@sediza píše:
Postavila bych před dotyčného x lahví jeho oblíbeného alkoholu a rekla mu, že když to zvladne za x dní nevypít, zůstaneme. V případě, ze to vypije, odcházíme a dům se prodá a je mi jedno, co s ním bude. Poznačila bych si čárové kódy, aby nekoupil novou flasku a videlo by se. Pokud byste zůstali, zbudovala bych si vlastni vchod a část domu a zahradu oddelila tak, aby nebylo na jejich stranu videt. Zmenila bych koncept bydlení, nedala jim samozřejmě klíče a vysvetlila situaci detem.

Carovy kody to nevyresej, pokud koupi tu samou, tak bude stejnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
6.7.18 15:26

No je mi tě líto :hug: Je několik možností. Stojí barák za to? Pokud to je hodnotná nemovitost v dobrém stavu a vyplatí se vydržet, přestavěla bych to na dvě kompletně samostatné jednotky a on at si hospodaří sám na svém (pokud na tom není tak blbě, že vám denně řve pod okny). Další věc je, kolik je otci. Zní to strašně, ale pokud je dům stará barabizna a on tu může být ještě dalších 30 let, vykašlala bych se na to a šla. Další věc je dát tátovi kudlu na krk, a říct mu, že buď půjde do léčebny, nebo ho prodáte i s barákem. Zároveň, měla jsem kdysi kolegyni, co byla v léčebně asi 4× a nakonec ji z práce odvezli, protože lezla po zemi nalitá, tak to není 100% úspěšné řešení :nevim: a další možnost je, jestli by se k cizím nechoval líp? Opět, pokud je dům hodnotný, udělat tam dvě bytovky, sehnat nájemníky a sami jít do pryč.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný