Nevím, jak vyřešit bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3224
8.7.18 22:24
@Anonymní píše:
Ahoj, devcata. Nedavno jsem sem davala dotaz ohledne meho soucasneho bydleni. Od rozvodu bydlim u soucasneho pritele u jeho rodicu (v dvougeneracnim dome), kde jsou i jeho dospele deti. Psala jsem i, ze moje vztahy s nimi nejsou dobre. Dojizdim do prace 35 km, vozim tak i deti do skoly, kdyz je mam v peci. Je to oboji v miste, kde mam dum. Je to casove i financne narocne.
Muj ex stale bydli v mem dome na ktery platim hypoteku i 2 roky od rozvodu, deti mame ve stridave peci po tydnu. Soud o vystehovani se mi tahne 2 roky, protoze ex se svym advokatem to zdrzuji a podali na me i zalobu, ze nejsem vlastnikem toho domu. Jsem vlastnikem, jedinym vlastnikem, je to i na katastru, mam smlouvy atd., ale zdrzujou tim soud o vystehovani. Dokud se nevyresi majitel nemovitosti, nemuze se resit vystehovani. :?
Ted si ex nasel pritelkyni, ktera zije i pracuje 40 km od toho meho domu. Mam takove tuseni, ze si ji do domu bude chtit nastehovat, minimalne ji tam casto vodit, s cim uz nejspis zacal. On k ni asi nepujde, protoze by nemel jak dopravovat deti do skoly a krouzku, musel by jim zaridit jeste jinou skolu, takze by chodily do dvou ( jestli to tak jde nevim, vzdyt se vsude vyucuje jinak). Bojim se, ze se mi tam zahnizdeji a uz je pryc nedostanu.
Napadl me takovy asi nesmysl, ktery mi ale neda spat a premyslim nad tim. Ze bych se vratila zpet do sveho domu v domeni, ze bych ho tim mohla „vystvat“ i bez soudu. Kdyz ma ted tu pani, treba by ji vadilo, ze se k nemu nastehovala byvalka. Jemu by to teda asi nevadilo, pokud by si ji tam tedy nechtel zrovna privest. Neumim si to predstavit, jak by to probihalo, ani jestli bych uspela s jeho vystehovanim, kdyz se tam furt drzi jak kliste, skoro zadarmo bydleni. Musela bych po nem uklizet, protoze tam ma hrozny binec. Co neuklidi deti, na to on nesahne. Taky nevim, jestli je to dobry napad, kdyz se ke mne v manzelstvi nechoval v opilosti zrovna vzorne, jestli chapete. A co muj soucasny pritel, co moje deti? Neni to blby? Zatim je to jen v me hlave, ale hodne nad tim premyslim. Kdyby to vyslo a podarilo by se mi tim ho vypakovat… a nebo taky ne. :think:
Pritele bych asi s sebou nevzala, kvuli detem. I kdyz ho maji rady, tak mi prijde blby, bydlet ja deti, ex a soucasny v jednom 3+1.
Co vy, jaky na to mate nazor?
Ja vubec nevim.
Tam kde jsem, byt nechci, chci bydlet ve svem, soudy se tahnou a ja uz nevim kudy kam…
Asi mi z toho uz hrabe. Chtela bych to mit uz vyreseny, ale nevim, jestli cekat dalsi mesice na soudy a platit advokatovi nebo to zkusit vzit do svych rukou. :nevim:
A ted se do te me situace vzijte a radte :mrgreen:
Dekuji

ahoj taky bych to zkusila! nemas co ztratit a to co prožíváš musi být fakt peklo…škoda že nemužes vzit ssebou svýho přítele…aby jsi mela oporu kdyby na tebe neco zkousel tvuj ex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.18 22:25
@terinka4444 píše:
na to má taky nárok, minimálně na nájem v místě obvyklý. Nikdo nemůže užívat tvou nemovistost zadarmo, ani ten, co byl manžel a teď se nechce hnout. Nájem v místě obvyklý se doloží tak, že se vezme prohlášení ze dvou realitek, kolik je srovnatelný místní nájem a to se dá na soud a požaduje, i zpětně, od doby, co to sám užívá a není manžel.

To mi radil pravnik taky, ze to mam zpetne podat- to najemny.
Jenze ja ho chci hlavne uz dostat pryc, ne aby mi platil najem a zustal tam, dokud se soudy nevyresi. :(
Znama se pry o majetek soudila 7 let. Z toho mam husinu. Ja tam chci bydlet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.18 22:30
@cecetka píše:
A kdy jsi dum kupovala a z jakych penez? Pokud byla hypoteka placena za dobu manzelstvi, tak polovina splacene hypoteky v dobe manzelstvi patri ex. Stejne jako nahrada poloviny vsech vlozenych investic do jinak tveho domu. Proto neni tak snadne to soudni vystehovani.Chyba byla, ze jsi se odstehovala.

Kupovala jsem ho v manzelstvi, ale meli jsme zuzene SJM, tudiz je to jen moje. On z toho nema narok na nic. Max tak na vnitrnim vybaveni si muze vzit.

• Citovat
  • Upravit
69235
8.7.18 22:32
@Anonymní píše:
Ja se tedy na to zkusim jeste jednou zeptat. Vlastne rozvodem by mu melo zaniknout pravo k uzivani. :think:
Ale stejne ho potrebuju odtamtud nejak dostat. Kdyz by se mi podarilo mu tam ciste teoreticky zrusit trvale bydliste, muzu ho s doprovodem PCR vypakovat nebo bych stejne musela cekat na soudni rozhodnuti, ze tam bydli neopravnene? Ja jsem takovou zalobu podavala. Ze tam bydli neopravnene, aby se vystehoval.

já to řešila, už je to pár let, policie ti nikoho vystěhovat nepomůže, i když tam bydlí neoprávněně, to musí exekutor. Ale nemá-li tam trvalé bydliště, nemůže se domáhat vstupu, takže na férovku, počkat, až odejde, vyměnit zámky, zamknout se a jak se bude dobývat, volat policii, že se to tam dobývá. Pokud by se ti podařilo zrušit mu trvalý pobyt, máš našlápnuto k vítězství, ale to se ti těžko podaří. Nastěhuj mu tam někoho, kdo mu udělá ze života peklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.18 22:33
@Anonymní píše:
To mi radil pravnik taky, ze to mam zpetne podat- to najemny.
Jenze ja ho chci hlavne uz dostat pryc, ne aby mi platil najem a zustal tam, dokud se soudy nevyresi. :(
Znama se pry o majetek soudila 7 let. Z toho mam husinu. Ja tam chci bydlet.

stejně tam zůstane, to s nájmem za neoprávněné užívání nesouvisí. Říkám ti, zaplať někomu, kdo tam půjde bydlet a zprudí ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
8.7.18 22:35
@Anonymní píše:
Najem by mi zkomplikoval vystehovani, pokud by ho radne platil. Hlavne se soudime, ci ten dum je. Katastr i kupni smlouvu mam snad v poradku i podle pravnika, ale je to u soudu, protoze on tvrdi, ze je kupni smlouva neplatna. Asi to na me ex podal, abych nemohla nakladat se svym majetkem, treba to prodat. :nevim:

Já tomu nějak nerozumím. Ty jsi to kupovala od něj, že ON zpochybňuje kupní smlouvu? Z jakého titulu? Navíc platí přednost úředního záznamu v katastru.
Pokud jsi v katastru, tak ho sice třeba oficiálně vystěhovat nemůžeš, ale začít kompletní rekonstrukci (včetně odpojení vody, plynu a elektřiny) pochopitelně můžeš a požadovat nájem 3 roky zpětně dtto.
Z jakého titulu on se nechce hnout? Má děti ve střídavce? Jak to odůvodnil? Jak zdůvodníl bydlení? Nějak to pořád nepobírám.
Dva úřední dopisy, dva týdny času a pak co týden jeden prst na noze rozmlácený kladivem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.18 22:36
@cecetka píše:
To vystehovani neni tak jednoduche. Soud ti muze naridit, aby jsi mu zajistila adekvatni nahradni ubytovani :?

nene, to už není reálné, on neoprávněně obývá cizí nemovitost, jakmile dojdou rozsudky, že všechny žaloby, co podal, jsou nesmysl, skončil, ona dostane exekutorský titul k vystěhování a za dobu, kdy to neoprávněně užíval se může soudit o nájem. Ale je to všechno na dlouhý lokte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.18 22:37
@Chauvinist píše:
Já tomu nějak nerozumím. Ty jsi to kupovala od něj, že ON zpochybňuje kupní smlouvu? Z jakého titulu? Navíc platí přednost úředního záznamu v katastru.
Pokud jsi v katastru, tak ho sice třeba oficiálně vystěhovat nemůžeš, ale začít kompletní rekonstrukci (včetně odpojení vody, plynu a elektřiny) pochopitelně můžeš a požadovat nájem 3 roky zpětně dtto.
Z jakého titulu on se nechce hnout? Má děti ve střídavce? Jak to odůvodnil? Jak zdůvodníl bydlení? Nějak to pořád nepobírám.
Dva úřední dopisy, dva týdny času a pak co týden jeden prst na noze rozmlácený kladivem. :nevim:

a k tomu pár příjemných spolubydlících tmavší pleti a výbušnější povahy. A je pryč do měsíce. Tak to funguje, v rukavičkách přes soudy je to fakt na pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.18 22:37
@terinka4444 píše:
já to řešila, už je to pár let, policie ti nikoho vystěhovat nepomůže, i když tam bydlí neoprávněně, to musí exekutor. Ale nemá-li tam trvalé bydliště, nemůže se domáhat vstupu, takže na férovku, počkat, až odejde, vyměnit zámky, zamknout se a jak se bude dobývat, volat policii, že se to tam dobývá. Pokud by se ti podařilo zrušit mu trvalý pobyt, máš našlápnuto k vítězství, ale to se ti těžko podaří. Nastěhuj mu tam někoho, kdo mu udělá ze života peklo

No, to by bylo bezva, kdyby to takhle slo. Ale ten zatraceny trvaly pobyt. To tusim, ze jen tak nezrusim. Ale zeptat se urcite zkusim. Za to nic nedam. Ale tenkrat mi prave rekli, ze to nejde, kdyz tam i po rozvodu bydli. Ze az se odstehuje. :roll:

• Citovat
  • Upravit
9793
8.7.18 22:41
@AlphaOmega píše:
Na základě čeho? Nemovitost nebyla SJM (alespoň dle toho co je psáno).

Měl tam právo bydlení jako její manžel. A i když už manželem není, tak není splněná ta druhá část podmínky pro zrušení trvalého pobytu, tedy to „neužívá-li občan tento objekt nebo jeho vymezenou část“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
8.7.18 22:42
@Anonymní píše:
No, to by bylo bezva, kdyby to takhle slo. Ale ten zatraceny trvaly pobyt. To tusim, ze jen tak nezrusim. Ale zeptat se urcite zkusim. Za to nic nedam. Ale tenkrat mi prave rekli, ze to nejde, kdyz tam i po rozvodu bydli. Ze az se odstehuje. :roll:

Hele, trvalý pobyt sám o sobě naprosto NIC neznamená. Nějak se mi to celé nezdá.

@terinka4444 píše:
a k tomu pár příjemných spolubydlících tmavší pleti a výbušnější povahy. A je pryč do měsíce. Tak to funguje, v rukavičkách přes soudy je to fakt na pár let.

To si zdevastuješ kvartýr sama. Ale prostě začnu tím, že mu všechno komplet odpojím a z bezpečnostních důvodů vysadím všechna okna a zatluču průduch na hajzlu (kterej mu pochopitelně vymontuju taky). To je den práce pro 3 lidi. Pokud bude tvrdej jako fučík a tohle dá víc jak tři dny, tak budu hustej taky. Pokud nemá žádnej právní titul, tak nemá nárok se ničeho dovolat. Úřední trvalej pobyt neznamená vůbec nic, je to jen zápis, kde tě má stát hledat, když ti chce dát pokutu. Nevím, co řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.18 22:45
@Chauvinist píše:
To si zdevastuješ kvartýr sama. Ale prostě začnu tím, že mu všechno komplet odpojím a z bezpečnostních důvodů vysadím všechna okna a zatluču průduch na hajzlu (kterej mu pochopitelně vymontuju taky). To je den práce pro 3 lidi. Pokud bude tvrdej jako fučík a tohle dá víc jak tři dny, tak budu hustej taky. Pokud nemá žádnej právní titul, tak nemá nárok se ničeho dovolat. Úřední trvalej pobyt neznamená vůbec nic, je to jen zápis, kde tě má stát hledat, když ti chce dát pokutu. Nevím, co řeší.

no, jenže má va střídavce jejich děti, který tam s ním žijou, takže to neuděláš. Nabušený zaplacený Ukrajinec třeba, nebo dva až pět, v době, kdy ona má děti u sebe.....garantuju že do ěsíce je prač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.18 22:46
@Chauvinist píše:
Dva úřední dopisy, dva týdny času a pak co týden jeden prst na noze rozmlácený kladivem. :nevim:

Presne jak rikas. Koupila jsem to od nej. On penize na barak prohraval v automatech, barak sel do drazby. Diky tomu, ze jsme meli zuzene SJM, mohla jsem si ten dum koupit zpet jen na sebe. V tu chvili mi to prislo lito, prijit o bydleni, do ktereho se uz neco investovalo atd. Bohuzel se neponaucil, tak doslo k rozvodu. Deti mame ve stridave peci (duvod by byl taky na dlouhy vypraveni).
Jinak k zalobe o vystehovani se vyjadril nejak v tom smyslu, ze je to ode me nemoralni ho vystehovat, ze by nemel s detmi kam jit. A ze jsme meli ustni dohodu, ze tam muze bezuplatne bydlet. :zed:

• Citovat
  • Upravit
69235
8.7.18 22:48

@Chauvinist a trvalý pobyt, to tak ten sakra znamená. Prostě má-li tam trvalý pobyt, nesmíš nic. Musíš hezky žádat na soud, dokázat, že to obývá neoprávněně, pak ti soud posvětí vystěhování. Aani pak nesmíš nic, pak to musíš dát exekutorovi, kterej bude chtít klidně 100-200 litrů zálohu, než začne konat, protože vystěhování je nákladné, taky po tobě může požadovat, abys zajistil na své náklady stěhováky a sklad pro jeho věci, musí mu dát vědět datum vystěhování, to on si to zase x-krát nepřevezme a nakonec stačí, když v den exekuce dá neschopenku od obvoďáka, že má kucínky a zase se to odkládá. Ještě s žalobama na vlastnictví? Než se dostane do svého domu legální cestou, je to na spousty let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.7.18 22:50
@Anonymní píše:
Presne jak rikas. Koupila jsem to od nej. On penize na barak prohraval v automatech, barak sel do drazby. Diky tomu, ze jsme meli zuzene SJM, mohla jsem si ten dum koupit zpet jen na sebe. V tu chvili mi to prislo lito, prijit o bydleni, do ktereho se uz neco investovalo atd. Bohuzel se neponaucil, tak doslo k rozvodu. Deti mame ve stridave peci (duvod by byl taky na dlouhy vypraveni).
Jinak k zalobe o vystehovani se vyjadril nejak v tom smyslu, ze je to ode me nemoralni ho vystehovat, ze by nemel s detmi kam jit. A ze jsme meli ustni dohodu, ze tam muze bezuplatne bydlet. :zed:
říkám ti, na dobu, kdy tam nejsou děti, najmi bouchače a nakvartýruj je tam. Na tyhle srajdy nic jiného než silnější bouchač neplatí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný