Nevím, jak vyřešit bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.7.18 21:16

Nevim, jak vyresit bydleni

Ahoj, devcata. Nedavno jsem sem davala dotaz ohledne meho soucasneho bydleni. Od rozvodu bydlim u soucasneho pritele u jeho rodicu (v dvougeneracnim dome), kde jsou i jeho dospele deti. Psala jsem i, ze moje vztahy s nimi nejsou dobre. Dojizdim do prace 35 km, vozim tak i deti do skoly, kdyz je mam v peci. Je to oboji v miste, kde mam dum. Je to casove i financne narocne.
Muj ex stale bydli v mem dome na ktery platim hypoteku i 2 roky od rozvodu, deti mame ve stridave peci po tydnu. Soud o vystehovani se mi tahne 2 roky, protoze ex se svym advokatem to zdrzuji a podali na me i zalobu, ze nejsem vlastnikem toho domu. Jsem vlastnikem, jedinym vlastnikem, je to i na katastru, mam smlouvy atd., ale zdrzujou tim soud o vystehovani. Dokud se nevyresi majitel nemovitosti, nemuze se resit vystehovani. :?
Ted si ex nasel pritelkyni, ktera zije i pracuje 40 km od toho meho domu. Mam takove tuseni, ze si ji do domu bude chtit nastehovat, minimalne ji tam casto vodit, s cim uz nejspis zacal. On k ni asi nepujde, protoze by nemel jak dopravovat deti do skoly a krouzku, musel by jim zaridit jeste jinou skolu, takze by chodily do dvou ( jestli to tak jde nevim, vzdyt se vsude vyucuje jinak). Bojim se, ze se mi tam zahnizdeji a uz je pryc nedostanu.
Napadl me takovy asi nesmysl, ktery mi ale neda spat a premyslim nad tim. Ze bych se vratila zpet do sveho domu v domeni, ze bych ho tim mohla „vystvat“ i bez soudu. Kdyz ma ted tu pani, treba by ji vadilo, ze se k nemu nastehovala byvalka. Jemu by to teda asi nevadilo, pokud by si ji tam tedy nechtel zrovna privest. Neumim si to predstavit, jak by to probihalo, ani jestli bych uspela s jeho vystehovanim, kdyz se tam furt drzi jak kliste, skoro zadarmo bydleni. Musela bych po nem uklizet, protoze tam ma hrozny binec. Co neuklidi deti, na to on nesahne. Taky nevim, jestli je to dobry napad, kdyz se ke mne v manzelstvi nechoval v opilosti zrovna vzorne, jestli chapete. A co muj soucasny pritel, co moje deti? Neni to blby? Zatim je to jen v me hlave, ale hodne nad tim premyslim. Kdyby to vyslo a podarilo by se mi tim ho vypakovat… a nebo taky ne. :think:
Pritele bych asi s sebou nevzala, kvuli detem. I kdyz ho maji rady, tak mi prijde blby, bydlet ja deti, ex a soucasny v jednom 3+1.
Co vy, jaky na to mate nazor?
Ja vubec nevim.
Tam kde jsem, byt nechci, chci bydlet ve svem, soudy se tahnou a ja uz nevim kudy kam…
Asi mi z toho uz hrabe. Chtela bych to mit uz vyreseny, ale nevim, jestli cekat dalsi mesice na soudy a platit advokatovi nebo to zkusit vzit do svych rukou. :nevim:
A ted se do te me situace vzijte a radte :mrgreen:
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
8.7.18 21:23

Já bych se tam nastěhovala a udělala mu ze života takový peklo, že by se stěhoval sám. Opije se a bude na tebe hrubý? Okamžitě volej policii a na 10 dnů ho vykažou z domu. Pak vyměň zámky a ať se soudí on s tebou, že tam má právo bydlet. A pokud ho tvůj advokát nedokázal za dva roky dostat z domu, pak vyměň advokáta.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
8.7.18 21:32

1. řešte to s právníkem ne s internetem.
2. čím větší válku povedete s otcem svých dětí, tím víc jim ublížíte. Je naprosto jedno z jakého důvodu válka probíhá. Čím vic se otec s matkou nenávidí, tím hůř to děti nesou. A zatraceně dobře to vnímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
8.7.18 21:33

Tam je trochu problém s těma dětma, protože se to dá považovat za jeho domácnost. Tam je potom vystěhování složitější. Ale proč to píšu. Ono by za předpokladu, že tam bydlí sám, stačilo mu tam nastěhovat podnájemníka, normálně na smlouvu, pronajmout mu jeden pokoj. Musel by to být nějaký známý, aby se obrnil. Nevím, jestli by to prošlo u soudu, protože třeba matka, která má nezletilé dítě a žije v bytě ex, tak tu jen tak nevystihuje a nemá ani právo si toho bytu neohlášeně přijít, protože je to její domácnost. Ale risknout to můžeš, v nejhorším případě ti soud nařídí nájemní smlouvu zrušit. Nevím, kolik je dětem, ale já bych se tam nestěhovala, vždyť by tam bylo dusno a to si děti nezaslouží. Navíc bys jim asi musela vysvětlit, že je to naschvál a to není dobrý příklad. Podnájemníka bych vysvětlila potřebou peněz, neboť ti ex brání v hospodaření se svým majetkem a vzhledem k bydlení mimo máš náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.7.18 21:35

no, taky bych zkusila se tam nastěhovat i s přítelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.18 21:36

@Janli muj advokat za to nemuze, soudy se porad odkladaly z ex strany, proto se to tak vlece. Mam pocit, ze i kdyz vyhraju, on se odvola, aby to zase zdrzel. I advokat si to mysli :,(
Jinak v dome zamky vymenit nemuzu. Ex tam ma trvaly pobyt, to by na me volal PČR, ja mu tam musim umoznit pristup. Ani on je nemuze vymenit. Mam tam porad pristup.

• Citovat
  • Upravit
1883
8.7.18 21:45
@Anonymní píše:
Ahoj, devcata. Nedavno jsem sem davala dotaz ohledne meho soucasneho bydleni. Od rozvodu bydlim u soucasneho pritele u jeho rodicu (v dvougeneracnim dome), kde jsou i jeho dospele deti. Psala jsem i, ze moje vztahy s nimi nejsou dobre. Dojizdim do prace 35 km, vozim tak i deti do skoly, kdyz je mam v peci. Je to oboji v miste, kde mam dum. Je to casove i financne narocne.
Muj ex stale bydli v mem dome na ktery platim hypoteku i 2 roky od rozvodu, deti mame ve stridave peci po tydnu. Soud o vystehovani se mi tahne 2 roky, protoze ex se svym advokatem to zdrzuji a podali na me i zalobu, ze nejsem vlastnikem toho domu. Jsem vlastnikem, jedinym vlastnikem, je to i na katastru, mam smlouvy atd., ale zdrzujou tim soud o vystehovani. Dokud se nevyresi majitel nemovitosti, nemuze se resit vystehovani. :?
Ted si ex nasel pritelkyni, ktera zije i pracuje 40 km od toho meho domu. Mam takove tuseni, ze si ji do domu bude chtit nastehovat, minimalne ji tam casto vodit, s cim uz nejspis zacal. On k ni asi nepujde, protoze by nemel jak dopravovat deti do skoly a krouzku, musel by jim zaridit jeste jinou skolu, takze by chodily do dvou ( jestli to tak jde nevim, vzdyt se vsude vyucuje jinak). Bojim se, ze se mi tam zahnizdeji a uz je pryc nedostanu.
Napadl me takovy asi nesmysl, ktery mi ale neda spat a premyslim nad tim. Ze bych se vratila zpet do sveho domu v domeni, ze bych ho tim mohla „vystvat“ i bez soudu. Kdyz ma ted tu pani, treba by ji vadilo, ze se k nemu nastehovala byvalka. Jemu by to teda asi nevadilo, pokud by si ji tam tedy nechtel zrovna privest. Neumim si to predstavit, jak by to probihalo, ani jestli bych uspela s jeho vystehovanim, kdyz se tam furt drzi jak kliste, skoro zadarmo bydleni. Musela bych po nem uklizet, protoze tam ma hrozny binec. Co neuklidi deti, na to on nesahne. Taky nevim, jestli je to dobry napad, kdyz se ke mne v manzelstvi nechoval v opilosti zrovna vzorne, jestli chapete. A co muj soucasny pritel, co moje deti? Neni to blby? Zatim je to jen v me hlave, ale hodne nad tim premyslim. Kdyby to vyslo a podarilo by se mi tim ho vypakovat… a nebo taky ne. :think:
Pritele bych asi s sebou nevzala, kvuli detem. I kdyz ho maji rady, tak mi prijde blby, bydlet ja deti, ex a soucasny v jednom 3+1.
Co vy, jaky na to mate nazor?
Ja vubec nevim.
Tam kde jsem, byt nechci, chci bydlet ve svem, soudy se tahnou a ja uz nevim kudy kam…
Asi mi z toho uz hrabe. Chtela bych to mit uz vyreseny, ale nevim, jestli cekat dalsi mesice na soudy a platit advokatovi nebo to zkusit vzit do svych rukou. :nevim:
A ted se do te me situace vzijte a radte :mrgreen:
Dekuji

On má ještě elektřinu? On má ještě vodu? On nemá před vjezdem betonový zátaras? Okna a dveře jsou stále na místě? Žádná „firma“ se ještě s ním nebyla popovídat?

Moc se ho odtamtud dostat nesnažíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.7.18 21:46

nastěhuj se zpět do SVÉHO domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
8.7.18 21:47
@Anonymní píše:
@Janli muj advokat za to nemuze, soudy se porad odkladaly z ex strany, proto se to tak vlece. Mam pocit, ze i kdyz vyhraju, on se odvola, aby to zase zdrzel. I advokat si to mysli :,(
Jinak v dome zamky vymenit nemuzu. Ex tam ma trvaly pobyt, to by na me volal PČR, ja mu tam musim umoznit pristup. Ani on je nemuze vymenit. Mam tam porad pristup.

Tady už trolíš, trvalý pobyt mu můžeš zrušit během jediného odpoledne za cenu 100Kč, stačí ti jen výpis katastru, který tvrdíš že máš.

Imho fake.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.18 21:48

@Ou to samozrejme chapu. Ty deti jsou citlivy. Je jim oboum kolem 10 let. Jen me to napadlo, protoze on se mi tam roztahuje a ja jsem na tom bita. Jemu taky neni blby tam byt, kdyz to platim ja. Nehleda si vlastni bydleni. Taky proc, kdyz jsem odesla a on to tam muze uzivat. Ale ja odesla jen proto, aby se tenkrat neco nestalo. Myslela jsem, ze to bude do 1/2 roku vyreseny a jsou z toho zatim 2 a vysledek zadny. Jen jsem chtela znat nazory, pred pripadnym uskutecnenim bych se s pravnikem jeste poradila.

• Citovat
  • Upravit
Victoria1988
8.7.18 21:51

To nejde. Nikomu trvaly bydliště nezruší. Vím to ze zkušenosti.
Když někomu chces zrušit bydliště jde to do správního řízení,kde musis dovést svědky,sousedy ze už tam ten člověk nebydlí a nemá své věci.

@AlphaOmega píše:
Tady už trolíš, trvalý pobyt mu můžeš zrušit během jediného odpoledne za cenu 100Kč, stačí ti jen výpis katastru, který tvrdíš že máš.Imho fake.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.18 21:52
@AlphaOmega píše:
Tady už trolíš, trvalý pobyt mu můžeš zrušit během jediného odpoledne za cenu 100Kč, stačí ti jen výpis katastru, který tvrdíš že máš.Imho fake.

Na urade jsem byla uz davno. Tam mi rekli, ze nemuzu zrusit trvaly pobyt, pokud on tam pred rozvodem bydlel. Musim mit v ruce soudni vystehovani nebo by se tam nesmel zdrzovat. A on tam zije. Tak mi to rekli. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Janli
8.7.18 21:53
@AlphaOmega píše:

Tak to ani náhodou! To si jen myslíš. Na to musíš mít v ruce doklad, že dotyčná osoba nemá v domě bydlet, ukončení nájemní smlouvy nebo rozsudek. A ještě musíš doložit, třeba svědeckou výpovědí, že dotyčný už tam nebydlí. Zrušení trvaláku jen tak z plezíru fakt nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.18 21:57
@AlphaOmega píše:
On má ještě elektřinu? On má ještě vodu? On nemá před vjezdem betonový zátaras? Okna a dveře jsou stále na místě? Žádná „firma“ se ještě s ním nebyla popovídat?Moc se ho odtamtud dostat nesnažíš…

To uz mi jedna znama radila, ze mu to tam mam rozkopat. Energie jsem mu chtela odpojit, ale byvaly muj pravnik mi to nedoporucoval, abych to pry nekomplikovala. Soucasneho jsem se neptala. Ex si zacal energie platit, tak nevim, jestli bych tim nedelala neco protizakonneho, kdybych nechala odpojit. Asi bych mu musela povolit, aby si je prepsal na sebe. Ja ted nevim jak to je.

• Citovat
  • Upravit
1883
8.7.18 21:58
@Victoria1988 píše:
To nejde. Nikomu trvaly bydliště nezruší. Vím to ze zkušenosti.
Když někomu chces zrušit bydliště jde to do správního řízení,kde musis dovést svědky,sousedy ze už tam ten člověk nebydlí a nemá své věci.

Toto není pravda. Doložíš vlastnictví nemovitosti (o kterém tvrdíš že máš), a prohlášení, že neexistuje právo užívání. Začne správní řízení, evidence obyvatel vyzve k vyjádření toho ex a on podle tvých slov nemá nic v ruce.

Pokud úřad nezruší, porušil zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný