Nevím, kde postavit dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30901
3.5.13 13:49

Navic pokud mate v tom bliz mesta obrovsky pozemek, treba tam pak radi si postavi dum deti. Bude to pro ne vyhodnejsi, bliz mestu. A hned se ti tam bude vice libit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.13 13:49

U babicky by byly pozemky nase nebo moznost levne koupit, je to daleko od krajského města a pozemky jsou levne, pokud bych nechtěla stavet na nasich pozemcích, které nejsou tak „pekne“, 5km na jednu stranu a 10km na druhou jsou byvala okresni města, kde bohužel práce moc není (morava)…

ridicak mam, ale projelo by se celkem hodne benzinu, cesta trva zhruba stejne jak vlakem - cca25minut, když to dobře jede…

• Citovat
  • Upravit
8566
3.5.13 13:53
@Anonymní píše:
Prijemne rozhodovani to pro me popravde moc neni :oops: :oops: onon se to nezda, ale i tech 30minnut vlakem plus dalších 20-30 na presun po meste je hodne, skolky na vesnicích zaviraji obvykle kolem 16hodiny…decka by mohla vyzvednout svagrova, ale spoléhat na to nemuzu, taky bude muset do práce…

teta v druhé vesnici by se o decka postarala vždy, pozemek tam mame obrovsky, krasny, se super vyhledem, ale není to ta srdcovka…rikam si, ze decka odrostou, odejdou třeba z domu a budu pak třeba litovatsveho rozhodnuti…

sakra ja fakt neviiiim :zed:

Děti neodejdou třeba, děti z domů jednou odejdou určitě (teda skoro určitě :lol: ). Nezmínila jsi, kde má práci tvůj partner a co on na to?

V zamilované vesničce máte taky svůj pozemek? Nebo byste ho museli kupovat?

Je to 30 min vlakem od velkého města, žádná menší městečka v okolí nejsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101452
3.5.13 14:07
@Mar__tanka1983 píše:
Já osobně bych stavěla u krajského města. Ono dojíždět do práce 30minut dvakrát denně tě omrzí velice brzy, plus děti do školky, školy, kroužky…

Tak já tedy nevím, jsem Pražák, takže teoreticky všechno „u nosu“ ale popravdě, ještě nikdy jsem do práce nedojížděla méně jak 30 minut, spíš se to blížilo hodině. Pravda, výhodou je, že to jezdí celkem často a ne 2× za dopoledne, ale jinak mi ta doba přijde naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.13 14:08

30 minut není nic.
já dojížděla do práce jen po praze hodinu, neb jsem dělala na letišti a musela jsem být v páci před šestou ranní, kdy je ještě poměrně špatné spojení.
a i ted jezdím přes 30 minut do školky, protože tu, co mám u baráku, tak mi děti nevzali :cert:
jako fakt nechápu, co řešíš :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.13 14:16

Resim to, co jsem popsala v uvodu…pro nekoho je 30minut hodne, pro nekoho malo…ja v brne taky jezdila 45minut do práce, dělala jsem od 9 do 6ti, ale byla jsem sama…me když zavrou ve 4 skolku a ja budu teprve cekat na vlak, tak udelam co?

@Kallkapa vse jsem popsala v prispevku nad Tvym :)

• Citovat
  • Upravit
8566
3.5.13 14:23
@Anonymní píše:
Resim to, co jsem popsala v uvodu…pro nekoho je 30minut hodne, pro nekoho malo…ja v brne taky jezdila 45minut do práce, dělala jsem od 9 do 6ti, ale byla jsem sama…me když zavrou ve 4 skolku a ja budu teprve cekat na vlak, tak udelam co?@Kallkapa vse jsem popsala v prispevku nad Tvym :)

Jj a ten tvůj chlop pracuje teda v tom městě vzdáleném 30 min vlakem? (a vůbec kolik je to km, ty minuty vlakem mě matou, protože od nás jede do jednoho města vlak taky 25 min, ale z toho 10 min stojí v prostředním městě a čeká na přípoje :lol:

Dům za městem je sen každého - takže do budoucna vidím plus v tom - že kdybyste se rozhodli jinak, tak dům poblíž velkého města se Vám bude lépe prodávat.

Nicméně, já bych šla tam, kde se cítím dobře. Pokud by to bylo jen trochu možné skloubit se zaměstnáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
3.5.13 14:25

Volila bych variantu bliz k mestu. Do te sve vessnicky to budes mit i tak kousek a v pripade nemoci by nemusel byt problem, dovest dite k tete nebo dopravit tetu k vam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.13 14:30

@lucie.t teta je ve vesnici bliz mestu :)

@Kallkapa chlap pracuje uplne jinde, bude si hledat novou praci az to bude aktualni…

no proste porad nevim, faktem je, ze bliz velkého města je to velmi lukrativni lokalita, je tam dost novostaveb, v male vzdalene vesnici u me babicky se taky stavi, ale hodne patrioti, kteří to tam miluji…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.13 14:31

Jo jinak vzadlenost na kilometry je asi 28km autem, vlakem je to min, ale je to courak, který zastavuje v kazde dire, takze i když jede primo, cesta trva 35 minut, jezdi kazdou hodinu

• Citovat
  • Upravit
30901
3.5.13 14:33
@Anonymní píše:
Jo jinak vzadlenost na kilometry je asi 28km autem, vlakem je to min, ale je to courak, který zastavuje v kazde dire, takze i když jede primo, cesta trva 35 minut, jezdi kazdou hodinu

A z te blizsi obce jezdi jak casto? Z te lukrativnejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
3.5.13 14:36
@Anonymní píše:
Jo jinak vzadlenost na kilometry je asi 28km autem, vlakem je to min, ale je to courak, který zastavuje v kazde dire, takze i když jede primo, cesta trva 35 minut, jezdi kazdou hodinu

Máme taky dům 30 km od velkého města a mě se to zdá coby kamenem.. :nevim:. Takže záleží no. (ps : vlak tam nejezdí vůbec :lol: ). Já bych se toho tolik nebála, pokud teda nejsi vyloženě městský typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.5.13 14:36

A jak je daleko z možnosti A do možnosti B?
A ve vesničce B máš, kde přespávat (třeba u té babičky'?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.13 14:38

Ja se obavam tech vydaju za cestovne, platy na sev. morave nic moc :roll:

mezi A a B je to cca 17km, a ano mam moznost tam prespavat

• Citovat
  • Upravit
17368
3.5.13 14:42

Nečetla jsem vše, ale zkusila sis třebas napsat na papír pro a proti? Mě to občas pomůže, když se rozhoduju v důležitých věcech. A kde bude více pro, tak jít do toho. A nebo jít ted za prací a do vesnice - srdcovky jezdit na dovču, návštěvu, jakoby chalupu, kde budeš mít čas na ty kamarády a kochání se. Pak se tam budeš těšit aspon o to víc. :think:. Ale možná to je hloupost…je to těžký rozhodnutí, tomu věřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí