Nevím, kde postavit dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.5.13 16:41

@j.a.n.i1 nepis, usetris si nervy s blbkou, za jakou me evidentne povazujes ;)

• Citovat
  • Upravit
3474
3.5.13 16:52
@Anonymní píše:
@Manaja diky za příspěvek, pro me je to opravdu hrozne strasne tezke rozhodovani, diky tomu, ze jsme se v detstvi neusatale stehovali, chci mit uz nejake trvale místo, kde zakotvim, i ted bydlim 5 let v cizim meste a nemuzu si zvyknout. to denno denní dojizdeni je minus (cas i finance), ale prave ze se bojim, ze v pro me cizi vesnici, si opet nezvyknu - neznam tam nikoho, nevim jaky je tam kazdodeni život, zvyky atd…

Na dojíždění se dá zvyknout :kytka: A je dobře, že to stěhování tak zvažuješ. Já jsem nad tím tak nepřemýšlela a teď zpětně vidím, že jsem měla. Zkus to třeba ještě probrat s manželem :) Jak už ti někdo radil - sepsat si plusy a mínusy, propočítat aspoň zhruba dopravu a uvidíš, co ti vyjde lépe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
3.5.13 21:31

Dojizdeni je drahe. Jezdila jsem do prace jen cca 25 km jedna cesta (celkem i s ostatnim popojisdenim tak 1000 km mesicne) a bylo to tak 3-4 tis mesicne. Ale ten benzin neni to hlavni, kdyz jezdis tolik, tak se auto vice opotrebovava, potrebuje casteji opravy, servisni prohlidky, vymenu oleje apod. To kdyz se rozpocetlo, tak to byly tak dalsi 2 tis mesicne. Navic koukej na budouci dopravu deti/pubertaku. Nesla bych do mista, kde neni dostatecna dopravni obsluznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
3.5.13 22:09
@j.a.n.i1 píše:
Tak já tedy nevím, jsem Pražák, takže teoreticky všechno „u nosu“ ale popravdě, ještě nikdy jsem do práce nedojížděla méně jak 30 minut, spíš se to blížilo hodině. Pravda, výhodou je, že to jezdí celkem často a ne 2× za dopoledne, ale jinak mi ta doba přijde naprosto v pohodě.

no to je ale ono, 30minut jen dostat se do města, dalších třeba 20-40 se dostat z nádraží na místo určení.
Taky je rozdíl jezdit to v závějích atd a nebo uklizenýma silnicema, kde když ti klekne auto, tak ti jede 8 spojů do hodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
4.5.13 07:35

Divny, ja bydlim 15 Km od mesta a trva mi to tam busem 35 minut (vyhlidkova jizda po prilehlych vsich), autem tak 25 (nakladani, parkovani, vykladani). Na metro, podotykam. Nechces si ty trasy realne projet a zmerit ty dojezdove doby? Ten vlak trebas i s cesou na nej? A jako cil si neber kraj mesta, ale trebas namesti, nebo nejake centrum (dosahnout jen kraje mesta je ti obvykle k prdu). Taky skoukni intervaly te dopravy, vem treba v uvahu, jak by ses dostavala domu trebas po pulnoci s hladinkou - u nas problem.

Jink si tedy nestezuji, ale je fakt, ze tou dopravou se hodne casu ztrati. Ja mam chvile volna v buse celkem rada, jsou jen moje, ale kdyz jedu s detmi, jsou to casto protrpene cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.13 08:22

@Pudloslava cesty a casy znam, do vzdalenejsi vesnicky jezdim od narozeni, 30 minut autem je cista cesta ze stredu města do vesnice, je mi jasny, ze popojizdeni, parkovani atd jsou další minuty navíc

vlak jede 35 minut z města do vesnice - povesnici na kole to muzou byt 2-3 minuty, z vlaku do města samozrejme cas delší…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max