Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ja se obavam tech vydaju za cestovne, platy na sev. morave nic mocmezi A a B je to cca 17km, a ano mam moznost tam prespavat
Celkem jako přestávám chápat po pročtení tvých příspěvků co tu vlastně řešíš… Na každý názor či radu máš nějakou negativní odpověď… Poradím ti třetí variantu - nastěhuj se do města do bytu! Nebudeš muset platit výdaje za cestování, po městě můžeš chodit pěšky, nebudeš muset dojíždět courákem!
![]()
@Anonymní píše:
Ja se obavam tech vydaju za cestovne, platy na sev. morave nic mocmezi A a B je to cca 17km, a ano mam moznost tam prespavat
Asi nechceš napsat konkrétně, mezi kterými dvěma se rozhoduješ, že?
Jinak 17 km je fakt kousíček, takže by se tam dalo i za těmi kamarádkami dojíždět.
Pokud se Ti líbí obě dědiny, a v obou máš jakés takés zázemí, tak už bych možná fakt zvážila ty praktické věci a podle toho se rozhodla.
@MiskaKosa ve meste bydlim, diky za radu ![]()
@Kallkapa radeji psat nechci, jen teda, ze je to sev. morava
tak diky vsem, uz koncim, abych opet nekoho nepohorsila
![]()
@Anonymní píše:
@MiskaKosa ve meste bydlim, diky za radu![]()
@Kallkapa radeji psat nechci, jen teda, ze je to sev. morava
tak diky vsem, uz koncim, abych opet nekoho nepohorsila![]()
Jasně chápu. Představuji si nějaký úsek, mezi kterým se rozhoduješ, a myslím, že ani v jednom případě neprohloupíš. Pokud je vzdálenější dědina tvoje srdcovka, nevzdávala bych se toho tak snadno. Děti můžeš vozit do školky sebou do města - kdyby bylo nejhůř. Nevím v jakém pracuješ oboru, ale prac. doba se Ti zřejmě bude špatně slučovat s dětmi ve školce tak jako tak, jestli máš v dědině babičku, možná by nebyl problém aby děti ze školky přivedla ona?
Spíš bych se teda rozhodla podle toho, kde sežene práci partner - pokud nemá zatím práci v blízkosti ani jednoho místa a bude práci teprve shánět, nechala bych to uzrát a pak se zařídila podle toho.
Prolítla jsem diskusi letmo, mi příjde, že odpověď je Ti jasná, z toho co píšeš - lepší stavět u kraj. města, jen je Ti smutno pustit srdcovku..
@Kallkapa prosim te, když bydlite taky 30km od města, dojizdite tam za praci? na kolik vyjde mesicne benzin? ja totiž neznam nikoho, kdo jezdi autem tak daleko…
@Anonymní píše:
@Kallkapa prosim te, když bydlite taky 30km od města, dojizdite tam za praci? na kolik vyjde mesicne benzin? ja totiž neznam nikoho, kdo jezdi autem tak daleko…
My tam ale nežijeme celoročně… já jsem totiž ten městský typ
. Takže přes zimu jsme ve městě. A za benzín projedeme hodně, ale my jezdíme všude možně, takže jen čistě do města a zpět nevím
. Ale myslím, že se to dá krásně spočítat ![]()
@Anonymní píše:
Tak to spíš záleží kolik ti to auto žere, ne? Jako k čemu ti bude, když ti někdo napíše třeba cenu za malé auto v plynu, když ty budeš mít benzíňák.
@Anonymní píše:
Ahoj
Já dojížděla autem denně 55 km tam a 55 km zpátky. Auto - nafta, 1,4 jsem projezdila cca 4000 Kč měsíčně.
Pro zakladatelku - chápu, že to rozhodování není jednoduché. My se tak s manželem rozhodovali před 2 lety. No, zvolili jsme variantu blíže městu a.. nebylo to dobře. Nejsme tady spokojení, protože jsme si nezvykli ani jeden ![]()
Přeju ti, ať se rozhodneš správně a jsi spokojená ![]()
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 jezis vy ste tady fakt urypanykdyž uz slovíčkaříme, ptala jsem se, na kolik vyjde benzin, takze kdo ma auto na plyn mi asi psat nebude
No dobře tak tedy k čemu ti bude, když ti napíšu, že naším autem by tohle dojíždění v benzínu vyšlo na 9300,– ![]()
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 jezis vy ste tady fakt urypanykdyž uz slovíčkaříme, ptala jsem se, na kolik vyjde benzin, takze kdo ma auto na plyn mi asi psat nebude
Myslíš? Hned první odpověď máš auto na naftu… když tedy slovíčkaříme.
@Manaja diky za příspěvek, pro me je to opravdu hrozne strasne tezke rozhodovani, diky tomu, ze jsme se v detstvi neusatale stehovali, chci mit uz nejake trvale místo, kde zakotvim, i ted bydlim 5 let v cizim meste a nemuzu si zvyknout. to denno denní dojizdeni je minus (cas i finance), ale prave ze se bojim, ze v pro me cizi vesnici, si opet nezvyknu - neznam tam nikoho, nevim jaky je tam kazdodeni život, zvyky atd…