Nevím, kde postavit dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.5.13 13:28

Nevim, kde postavit dum

Vim, ze si to musíme nakonec vyresit sami, ale zajimal by me i názor ostatních…

Mame moznost stavet na vlastnich pozemcích blizko krajského města - 10km, ve vesnici obcanska vybavenost, teta, která pujde do duchodu a pomohlaby s detma (nemoci, vyzvednuti ze skoly atd.), blizkost města s vetsim poctem prac. nabidek…

Druha moznost je postavitna vesnici u me babicky, kde mam kamarádky, rodinu (babicku, brachu), znam to tam, je to srdcova zalezitost, ale do krajského města je to přes pul hodky vlakem. práce v menisch mestech pobliz není téměř zadna. ale proste tam to miluju…

a ted, jak se rozhodnout? laka me blizkost velkého města, budu muset hledat praci. Laka me i ta moje milovana vesnicka, i když je mi jasny, ze uz nebude tolik casu na kamarádky, jako za svobodna…

nedokazu se rozhodnout, manzelovi je to vicemene jedno

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2256
3.5.13 13:30

Asi bych zůstala tam kde to znám a mám ráda, jelikož 30 minut vlakem do Kr. města není žádná dálka. Než jsem se přestěhovala do města jezdila jsem do školy 6 km na vlak na kole, pak 45 minut vlakem… Jelikož busy žádný :pocitac:, spousta lidí takhle dojíždí do škol i práce a dá se to… nevidím v tom problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.5.13 13:33

30 min vlakem, to je ale pohodička, to je autem chvilka ne? Šla bych do té druhé varianty. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.5.13 13:34

Ridila bych se rozumem. Kmaradky ti deti nenakrmi, stezejni by pro me byla dostupnost prace, teta ochotna vypomahat s detmi, kdyz nastane krizovka, tak tu bych vyvazovala zlatem. Za kamaradkama si muzes zajet, v dobe mailu a diskuznich for si muzete prubezne plkat elektronickou cestou, na vesnicku jezdit treba o vikendech na navstevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
3.5.13 13:36

30 min vlakem není žádná dálka. Takže bych šla do zamilovaného místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
3.5.13 13:36

Neporadím, ale je to určitě příjemné rozhodování, obě možnosti mají svá plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
3.5.13 13:42

Já se řídila rozumem, a teď vím, že bych udělala lépe, kdybych se řídila srdcem :lol:. Odstěhovala jsem se ze „skorovesničky“, kde jsem skoro každého znala, spousta kamarádek, známí, dojíždění cca půl hodiny do města.
Teď jsem ve městě, ve vilové čtvrti, takže celkem klid - ovšem lidé odtažití, ani po jedenácti letech tady nemám kamarádku, každý si žije svůj život, celkově se tady i po té době necítím „jako doma“…
A co se týče dojíždění - pokud nemáš řidičák, tak si ho udělej, pořiď si auto - klidně starší, a nemusíš řešit vlak ;)
A hlídací tetička… Já mám tchýni (v důchodu, čilá a zdravá), dá se říct, za rohem. V těhotenství slibovala hory doly, a teď nepohlídá jak je rok dlouhý. Třetí dítě mi vyloženě zakázala, pač ona přeci nebude hlídat tři děti :zed: :roll: :zed: (abych jí nekřivdila, pohlídá tak 2× do roka, myslím - ovšem musela bych hodně přemýšlet, kdy naposledy hlídala :think: :lol: ). Takže na hlídací tetičku bych se asi zase tak moc nespoléhala. Kolikrát raději pohlídá kamarádka, než vlastní rodina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12821

A co si o tom myslí partner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Prijemne rozhodovani to pro me popravde moc neni :oops: :oops: onon se to nezda, ale i tech 30minnut vlakem plus dalších 20-30 na presun po meste je hodne, skolky na vesnicích zaviraji obvykle kolem 16hodiny…decka by mohla vyzvednout svagrova, ale spoléhat na to nemuzu, taky bude muset do práce…

teta v druhé vesnici by se o decka postarala vždy, pozemek tam mame obrovsky, krasny, se super vyhledem, ale není to ta srdcovka…rikam si, ze decka odrostou, odejdou třeba z domu a budu pak třeba litovatsveho rozhodnuti…

sakra ja fakt neviiiim :zed:

• Citovat
  • Upravit
30901
3.5.13 13:43

Jak casto ten vlak jede? Mozna spis nez vzdalenost je dulezitejsi cetnost. Ono ani 10 km neni zanedbatelna vzdalenost, pesky to neujes. Pokud budes jezdit autem, nebude problem ani vzdalenejsi mesto, i kdyz pro deti by to pozdeji problem byl. Dale mas zjisteno, jestli teta bude ochotna hlidat? A co znamena na vlastnich pozemcich a u babicky, nebude take komplikace s tim? A co dostupnost prace v tech krajskych mestech? Nebo je to jedno a to same mesto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
3.5.13 13:44

Já osobně bych stavěla u krajského města. Ono dojíždět do práce 30minut dvakrát denně tě omrzí velice brzy, plus děti do školky, školy, kroužky…

na druhou stranu 30 minut není tak moc, aby se to nedalo ujet několikrát do měsíce a vídat kamarády i rodinu :nevim:

Já to vidím u nás, bydlíme cca 3km od cedule Plzeň a je to super. Kamarády co mám, co bydlí i jen cca 15km od Plzně, tak už u nich je vidět, jak je to s dopravou složité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ne rera je fakt hodna, nemá vlastní deti, je sama a naší strasi holku miva na „prázdniny“ uz i ted…takze toho se nebojim…

• Citovat
  • Upravit
8071
@Anonymní píše:
Prijemne rozhodovani to pro me popravde moc neni :oops: :oops: onon se to nezda, ale i tech 30minnut vlakem plus dalších 20-30 na presun po meste je hodne, skolky na vesnicích zaviraji obvykle kolem 16hodiny…decka by mohla vyzvednout svagrova, ale spoléhat na to nemuzu, taky bude muset do práce…

teta v druhé vesnici by se o decka postarala vždy, pozemek tam mame obrovsky, krasny, se super vyhledem, ale není to ta srdcovka…rikam si, ze decka odrostou, odejdou třeba z domu a budu pak třeba litovatsveho rozhodnuti…

Ale je. Upřímně, asi bych volila tu variantu bližší městu, ale vůbec tě nechci ovlivňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.13 13:45

Edit teta :lol:

• Citovat
  • Upravit
30901
3.5.13 13:46
@Anonymní píše:

A musis to brat tak, ze je to dum na cely zivot? Deti odrostou, nebude se ti tam libit, dum prodate a pujdete jinam. Navic pokud premyslis o dobe, kdy deti odrostou… I ve stari se vam vice bude hodit, kdyz je mesto blizko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí