Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevím na jakou mám jit střední školu, minulý rok jsem měla v 8. Třídě 4 z matiky a 2 z fyziky jinak samý jedničky. Matematika mi vůbec nejde, fyzika a chemie taky ne. Jdou mi jazyky. ![]()
@NatalieRajdl píše:
Nevím na jakou mám jit střední školu, minulý rok jsem měla v 8. Třídě 4 z matiky a 2 z fyziky jinak samý jedničky. Matematika mi vůbec nejde, fyzika a chemie taky ne. Jdou mi jazyky.
Uz byl klid a zase začínáš?
Se čtyřkou z matiky leda na soukromou střední. Na státní se nedostaneš, konkurence jen oproti loňsku vzrostla o několik dalších tisíc dětí. Byla vysoká porodnost. ![]()
Ono nejde jen o to, se na školu dostat, ale taky se tam udržet. A to se čtyřkou z matiky půjde těžko. Takže nějaký učební obor?
@NatalieRajdl píše:
Nevím na jakou mám jit střední školu, minulý rok jsem měla v 8. Třídě 4 z matiky a 2 z fyziky jinak samý jedničky. Matematika mi vůbec nejde, fyzika a chemie taky ne. Jdou mi jazyky.
slibovala jsi, že už žádnou diskusi nezaložíš
na střední školu nemáš, běž se vyučit
Se ctyrkou z matiky na stredni skolu tezko.. Bez se vyucit. Dodelat maturitu si pak muzes vzdycky.
@NatalieRajdl píše:
Tak bez na jazykovku ![]()
@stinga cože já jsem nedala jinou diskuzi tohle je moje první???
Jednotná přijímací zkouška, tedy i z matematiky, je povinnou součástí prvního kola přijímacího řízení do všech maturitních oborů, s výjimkou oborů s talentovou zkouškou a oborů zkráceného studia. Jednotná přijímací zkouška se tedy uplatňuje taky v prvním kole přijímací řízení do nástavbového studia, které slouží k získání maturity po vyučení.
Vybral bych školu, která ve druhém kole přijímacího řízení jednotnou přijímací zkoušku neuplatňuje. Dále bych vybral obor, jehož studijní plán neobsahuje matematiku.
Pro vyhledávání škol a oborů se mně osvědčil web:
https://www.infoabsolvent.cz/…-12-13-14-15?…
Studijní (učební) plán oboru je obvykle dostupný na webu školy.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.