Nevím, o co zažádat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevim o co zažádat
Jsem z toho vseho zmatena.Mam par otazek poradi nekdo ![]()
Vim ze se to resi na socialce ale kdyby jste vedeli jake tam mame … ![]()
1.Od kdy a kolik dostanu novy rodicak kdyz si nemuzu zmenit ze 4 na 3?
2. Nevite ja to po porodu neresila asi jsem nemela na vyber,ale mam na 4 roky rodicak a kdyz ted zajdu na socialku muzu si predelat na 3?
3. Když dostanu jen 3.600,– o co vsechno muzu zazadat?Bydlim sama s malou v pronajmu,trvalak mam u rodicu kde je mama s brachou co chodi do skoly,deda co je v duchodu.Z 3.600 nezaplatim najem ani pujcku co musim platit.Proste se uplne zblaznil ten jejich uzasnej system.Navic mam pred soudem o malou tak ani zadne alimenty tak ja se budu na jare past ci co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
- Pokud si neměla nárok na PPM, tak máš automaticky 4 letou vatiantu a nic s tím nenaděláš, nemáš možnost volit jinou
- Takže budeš dostávat 3800,– a je otázkou od kdy, nejdříve od ledna a nejpozději od března 2011 (přesný zlom jsem ze zákona nevykoumala)
- Se sociálními dávkami neporadím, ty moc neumím, ale každopádně nedostaneš příspěvek na bydlení, protože v tom pronajatém bytě nemáš trvalé bydliště, ale pokud se jedná opravdu o pronájem a ne podnájem, tak by tam mělo jít zřídit na základě předložení nájemní smlouvy na úřadě. Protože příspěvek na bydlení by ti mohl dělat celkem dost.
- Jo a žádala si i výživné na sebe? Do 2 let věku dítka na to máš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím úplně přesně, ale teď je to vysvětleno v lednové Mamince - rodičáky, dávky,…
Můžeš žádat o příspěvek na bydlení, ale musíš si změnit trvalé bydliště, jinak asi nemáš šanci, pokud je tam hlášeno tolik lidí, pak přídavky na dítě a od města existují nějaké sociální dávky.
Dojdi si na sociálku a vše si nech vysvětlit, vyplň formuláře a uvidíš
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky ![]()
můžu se k Vám připojit i s mým dotazem-nějak se v tom začínám ztrácet
1)bydlím v Praze a můj zaměstnavatel má sídlo v Brně(Ahold)tak jsem se chtěla zeptat jestli mně bude mateřskou vyplácet sociálka pražská nebo brněnská 2)V únoru mám termín narození prvního syna. No a tak se ptám dokdky se musí zažádat o 3.letou variantu rodičovského příspěvku
děkuji za případné odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, pokud jsi byla pred porodem nezamestnana, nebo jsi prechazela z jedne rodicovske na druhou, tak nemas narok na PPM. To znamena, ze ti byla automaticky urcena 4leta varianta.
Moznost je takova… manzel nebo otec ditete si vezme na jeden den MD (klidne muze byt i sobota nebo nedele), znamena to, ze tento jeden den bude fyzicky doma - stejne jako kdyby byl na neschopence. Dejme tomu, ze dnes by sel na tu MD… to znamena prosinec… tim mu vznikne narok na rodicovsky prispevek jiz za mesic prosinec. Tento se bude pri prvni vyplate kratit o PPM za ten jeden den na MD…
Dale - ty si k poslednimu v mesici (v tomto pripade by to bylo treba tedy ten listopad) podas zadost o ukonceni RP, on si k prvnimu v mesici prosinec poda zadost o RP, nasledne kdyz splnuje tedy podminky muze volit delku varianty cerpani. (pokud by diteti bylo mene nez 22 tydnu, nebo by 22 tydnu veku dosahlo v listopadu, meli byste moznost do konce prosince zadat jeste o dvouletou variantu). Nove od ledna plati, ze volbu 3 lete varianty je mozne provest do 9ti mesicu veku ditete (drive bylo 21? tusim nebo 23) muz muze uplatnovat ten 1 den MD az do 1 roku veku, ale tim by se to tlouklo s volbou 3lete nejpozdeji v 9ti mesicich… takze opravdu jen do 9ti mesicu. Pokud po 1.1. 2011 je diteti vice nez 10 mesicu, ale menze nez 23, tak v techto pripadech je jeste cas na volbu do konce unora. V pripade prechodu muze na MD je treba pisemna dohoda o predani ditete do pece otce, staci podepsana matkou, ale overena notarem, nebo overena na prislusne OSSZ … nasledne po vsem tomto muz ukonci RP, matka zazada a dostane jiz se zvolenou variantou, kterou provedl muz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hromnice píše:
Ahoj holky
můžu se k Vám připojit i s mým dotazem-nějak se v tom začínám ztrácet1)bydlím v Praze a můj zaměstnavatel má sídlo v Brně(Ahold)tak jsem se chtěla zeptat jestli mně bude mateřskou vyplácet sociálka pražská nebo brněnská 2)V únoru mám termín narození prvního syna. No a tak se ptám dokdky se musí zažádat o 3.letou variantu rodičovského příspěvku
děkuji za případné odpovědi
AD 1) netusim
AD 2) pro triletou do 9. mesice veku, pripadne pro dvouletou do 22. tydne veku a splneni PPM ve vysi 380 korun/den… (zadost je mozne podat do konce mesice nasledujiciho po mesici, ve kterem dite dosahlo urceneho veku)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nymphy píše:
Jsem z toho vseho zmatena.Mam par otazek poradi nekdo
Vim ze se to resi na socialce ale kdyby jste vedeli jake tam mame …
1.Od kdy a kolik dostanu novy rodicak kdyz si nemuzu zmenit ze 4 na 3?
2. Nevite ja to po porodu neresila asi jsem nemela na vyber,ale mam na 4 roky rodicak a kdyz ted zajdu na socialku muzu si predelat na 3?
3. Když dostanu jen 3.600,– o co vsechno muzu zazadat?Bydlim sama s malou v pronajmu,trvalak mam u rodicu kde je mama s brachou co chodi do skoly,deda co je v duchodu.Z 3.600 nezaplatim najem ani pujcku co musim platit.Proste se uplne zblaznil ten jejich uzasnej system.Navic mam pred soudem o malou tak ani zadne alimenty tak ja se budu na jare past ci co
a je… tak navic ted koukam, ze malicke uz je pres rok… tak to bohuzel pokud se nepletu bys mela opravdu v unoru (vyplaci se zpetne) dostat jiz tu snizenou castku… tedy takto - v pripade, ze jsi nemela narok na PPM a byla ti pridelena … vyplnovala jsi papir o volbe varianty? pokud ne a mela jsi pobirala jsi PPM, porad muzes zvolit. ale u vas by momentalne uz nesel ani ten prevod pripadne na manzela, protoze on muze narokovat PPM nejdrive od 7. tydne veku ditete do maximalne 1. roku veku s tim, ze narok ma na 22 tydnu … tedy v tomto obdobi muze byt na MD 1 den - 22 tydnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je problem ze o malou se soudime a soud ma probehnout behem ledna.Ja nevim jak si to predstavuji.
Nerozumim o co jim jde.Ja pocitala ze se mi to snizi az ve dvou letech male to uz bych mela polovicni uvazek v praci a delala bych ji doma,ale co delat ted?Mesicne platím 3500 pujcku co mam v červnu doplatit,ale ted na ni nebudu mit,nebo na najem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PROSÍM OD ODPOVĚD
AHOJ.MAM TAKOVY DOTAZ,POTREBOVALA BYCH VEDET JAK JSME NA TOM.ZIJI S PRITELEM A JSEM V 7.MESICI V TEHOTENSTVI.PRITEL MA 15 TIS MESICNE CISTEHO.JE MI 21 LET A JESTE JSEM NEBYLA ZAMESTNANA NA PLNY ANI POLOVICNI UVAZEK,STUDOVALA JSEM A MELA JSEM NEJAKE BRIGADY.CHCI SE TEDY ZEPTAT JESTLI NEKDO NEVITE NA CO MAME NAROK ? JAKOU BUDEME MIT MATERSKOU A PORODNY ?CO MUZEME OCEKAVAT?CO MAM TEDKA VUBEC DELAT ? JSEM Z TOHO NA NERVY.MOC DIKY,ODPOVEDI PROSIM NA MAIL : funky.girl3@centrum.cz ! MOC DIKY !!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nymphy píše:
Je problem ze o malou se soudime a soud ma probehnout behem ledna.Ja nevim jak si to predstavuji.
Nerozumim o co jim jde.Ja pocitala ze se mi to snizi az ve dvou letech male to uz bych mela polovicni uvazek v praci a delala bych ji doma,ale co delat ted?Mesicne platím 3500 pujcku co mam v červnu doplatit,ale ted na ni nebudu mit,nebo na najem.
O co jim jde, je pro tvoji situaci absolutně nepodstatné, protože s tím nemůžeš nic dělat. O snížení se už nějakou dobu ví,takže budeš muset prostě něco udělat. Nevyznám se úplně v sociálních dávkách, ale nepřekvapilo by mě, kdyby ses v současné situaci žádných nedočkala.
Pokud máš nájemní smlouvu, tak si nech napsat stálé bydliště tam, kde bydlíš. Příspěvek na bydlení bývá dost vysoký, ale ty tam musíš mít stálé bydliště.
Pokud sisi nemohla zvolit 3-letou, tak předpokládám, že to změnit nepůjde
.
Můžu se ještě zeptat, jestli tě čeká rozvod, nebo jste nebyli svoji? Od toho by se odvíjela i další rada, ale nechci se rozepisovat zbytečně.
Je mi líto, že jsi v takové situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji.Vdana jsem nebyla.V rijnu odesel,ted ma 18ti letou holku a to zada malou do pece i on.Proste dela naschvaly ![]()
Ted jsem dosla ze socialky.V unoru mi dojde 3800,– přidavky mi odebraly jelikoz on neodevzdal prehled o prijmech.Pak jsem byla zadat o doplatek teda onformovat se tam velice neprijemna pani mi nastrkala letaky a rekla ze nemam sanci neco dostat.Ja nevim co delat.Snad nejak preziju a pak uz jedine azylovy dum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nymphy píše:
Děkuji.Vdana jsem nebyla.V rijnu odesel,ted ma 18ti letou holku a to zada malou do pece i on.Proste dela naschvaly
Ted jsem dosla ze socialky.V unoru mi dojde 3800,– přidavky mi odebraly jelikoz on neodevzdal prehled o prijmech.Pak jsem byla zadat o doplatek teda onformovat se tam velice neprijemna pani mi nastrkala letaky a rekla ze nemam sanci neco dostat.Ja nevim co delat.Snad nejak preziju a pak uz jedine azylovy dum
Já jsem si to bohužel myslela, že nebudeš mít nárok, jen jsem to nechtěla říkat, když jsem si nebyla jistá.
Proč si nemůžeš napsat trvalé bydliště tam, kde jsi?
Pokud jste někdy měli nárok na přídavky, tak bys eventuelně neměla dostat ani moc vysoké alimenty, takže by ses eventuelně nedostala na životní minimum a na nějaký doplatek by nárok byl. Ale to asi až to nastane. Škoda, že jste nebyli manželé, to by pak půlka půjčky šla na něj a měla bys nárok na výživné.
Nepomohli by rodiče nebo nějaký jiný příbuzný?
Pokud můžu radit o půjčce se před soudem nezmiňuj.
Jo alimenty lze žádat i zpětně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
funky.girl3 píše:
AHOJ.MAM TAKOVY DOTAZ,POTREBOVALA BYCH VEDET JAK JSME NA TOM.ZIJI S PRITELEM A JSEM V 7.MESICI V TEHOTENSTVI.PRITEL MA 15 TIS MESICNE CISTEHO.JE MI 21 LET A JESTE JSEM NEBYLA ZAMESTNANA NA PLNY ANI POLOVICNI UVAZEK,STUDOVALA JSEM A MELA JSEM NEJAKE BRIGADY.CHCI SE TEDY ZEPTAT JESTLI NEKDO NEVITE NA CO MAME NAROK ? JAKOU BUDEME MIT MATERSKOU A PORODNY ?CO MUZEME OCEKAVAT?CO MAM TEDKA VUBEC DELAT ? JSEM Z TOHO NA NERVY.MOC DIKY,ODPOVEDI PROSIM NA MAIL : funky.girl3@centrum.cz ! MOC DIKY !!!
Na mateřskou nárok nemáš, pouze na rodičovský příspěvek ve 4 leté variantě ode dne narození dítěte ve výši 7.600 KČ do devíti měsíců dítěte a pak do čtyř let 3.800 KČ. Pokud přítel pracuje a má splněn zákonný nárok 270 dní sociálního pojištění, šlo by aby si zvolil rodičák on (na tři roky) a převedl to zpět na tebe. Ty volbu provést nemůžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit