Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Co máš dělat? Změnit doktora… Dvě kila za čtyři měsíce jsou naprosto v normě, dala bych mu tolik, aby neměl hlad. Pokud vypije víc jak 110, dejte víc.
Dej mu víc když má pak brzo hlad. Na doktora a jeho tabulky kasli.
A co mu zkusit dát do lahvičky kojeneckou vodu? Třeba ho bude uklidňovat jen to sání. Já vždycky pláč řešila prsem, ale u UM to asi nebude úplně vhodné.
Mám o pár dní mladšího syna a pije 135ml 5-6× denně. Někdy když má delší prodlevu mezi jídlem dám i 170ml a vypije to. Dávala bych podle malého, né podle doktora.
Sim Te dve kila jsou uuplne v pohode… kamaradka porodila cvalika skoro ctyri a pul kila a v 4-5 meisich uz mel deset… a to byl jen na MM… proste cvalda. Takze dve kil jsou uplne ok a klidne davej toho mlika vic.
Syn za první 4 mĕsíce přibral téměř 4 kg a nikdo neřekl ani slovo (mimochodem teď jsou mu 2 roky a váží 11 kg, je naopak na dně tabulek).
Pokud má hlad, dej mu mléka víc.
Ty deti se uklidnuji sanim.. u kojení je to jedno, dáš prso. U UM to úplně nejde, ale můžeš dát vodu nebo nějaký pro děti vhodný čaj. Anebo naučit na dudel. Anebo mu prostě dát tolik, aby se pořádně najedl a nebrecel, pokud seš si jistá, že brečí hlady. Zkus si to secist. Jestli teď dáváš 7× 110 ml, tak kdybys dala třeba 6× 130, tak je to v podstatě stejně.
Dvě kila za 4 měsíce je přeci úplně OK. Spíš změn doktora.
Dítěti dej tolik mléka kolik potřebuje. Když žena kojí, taky nevi kolik mléka mimčo vypije. Doktor zbytečně stresuje.
Dala bych dítéti najíst podle jeho chutí a na doktora se asi vyprdla. Zkus najít jiného pediatra. Nemůže ti přeci radit, abys dítě trápila hlady. To mi přijde dost ujeté. Ty jejich tabulky.. Náš pán doktor by řekl asi toto. Á..má dvě bradičky, tak je asi spokojený..A ani to podle mě opravdu není nějak přehnaná váha. Dej drobkovi normálně napapat ať nemá hlad a asi najdi jiného doktora.. ![]()
Syn se narodil s váhou 4160 gramů
už v porodnici vypil 60ml kdežto ostatní stěží 40ml..spurt jak vyšitý a v půlroce měl 10kg.. doktorka to neřešila, řekla "buďte ráda že vám jí, jiné matky řeší to že jim dítě jíst vůbec nechce.. tlustý není, holt bude celý táta který má dva metry
".. tabulky kašli..dej my kolik chce a budete spoko oba..
Malej se narodil s vahou 4550g, teď má přes 7,5kg a je teda dlouhej - budou mu 4m a doktorka mi na to neřekla ani slovo, teda jen že je pěknej 🤷🏼♀️ Pije 210ml vody a 7odměrek mlika. Zvýšení dávky poznám, tak že začne plakat, když mu seberu dopitou flašku, když má správnou dávku je spokojenej a nepláče.. starší sedmileťák, byl taky cvalík a je z něho peknej hubenour 🤷🏼♀️ Proste bych zkusila dát vyšší dávku a uvidíš.. o hladu bych ho určitě nenechávala… navíc za chvilku začnou příkrmy a co nevidět se začnou hýbat - plazit/lézt, tak bych se toho vůbec nebála… Jinak my máme nutrilon profutura a dobrý za nás - taky trpěl na koliky, hodně jsem mazala bříško, dávám probiotika a hodně dávám na bříško.. navíc se teď snaží už přetáčet, tak je to hned lepší 🙏🏻
Hezký den, syn bude mít 10.10. 4 měsíce, je na UM. Kvůli velkému bolení briska nám doktor doporučil Nutrilon allergy digestiv care. Malý měl při narození čtyři kila a dnes šest. Doktor sílí, že hodně přibírá a určil, že mám malému dávat 100 ml 7× denně. Dávám 110, a i tak mám pocit, že má malý hlad. Vždycky hodně křičí a když mu dám mléko, tak hltá a pije, jak kdyby nejedl celý den. Teď brečel třeba po hodině a půl, dřív vydržel tři hodiny.
Nevím, jak poznat, jestli brečí z hladu, chování nepomůže, uspat nejde, uklidní jen mléko. Obávám se, že by mohl zase brečet z bolesti bříška, protože se po tom řevu a najezeni hodne vyprdi, nevím, jestli mu k tomu pomůže ten brek nebo to, že saje. Dudlík ale odmítá, když tolik brečí.
Co mám dělat? Je taky možné, že to mlíčko není tak kalorické, aby ho zasytilo? Když mu dám UM za dve hodiny, tak se to mléko smíchá s nestráveným a břicho bude bolet o to více.
Co byste dělaly?