Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Elishka1 ono uz to neni kojeni jako kojeni spis to ma jako dudlik to prso takze obcas si cucne pres den ale uspava se vecer prsem a vzbudi se mi jeste tak 3× za noc na prso
@Anonymní píše:
@Elishka1 ono uz to neni kojeni jako kojeni spis to ma jako dudlik to prso takze obcas si cucne pres den ale uspava se vecer prsem a vzbudi se mi jeste tak 3× za noc na prso
Já bych se vykašlala na cukrové kuličky bez efektu a prostě dítěti prso místo dudlíku nedávala. Klidně zkus nejdřív nedat přes den, pak postupně omezit tu noc. A nebo natvrdo prohlásit, že není, případně si prsa přelepit náplastí. A vydržet pár dní se scénami.
Jo, ale jedna zásadní věc - ty musíš být sama vnitřně přesvědčená, že to takto chceš. A pak vydržet a neustoupit, když se na tu cestu vydáš. Je to stejné jako s odnaučováním dudlíka…
@Lucie_Sx protoze si udelala z prsa dudlik obcas pije ale uz mi to zacina byt neprijemne a myslim ze cim bude vetsi to odstavovani bude horsi ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx protoze si udelala z prsa dudlik obcas pije ale uz mi to zacina byt neprijemne a myslim ze cim bude vetsi to odstavovani bude horsi
Ma zuby? Jak ji prikrmy?
Nemusi to byt horsi, fakt ne.
Nechces ji radsi naucit po napiti odpojit?
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx zubu ma 6 a uz mi papa vsechno. jak po piti odpojit?
Ze se z prsa napije a odpoji se, nebude te dalsi pulhodinu zuzlat.
Napisu ti, jak jsem prave nyní odstavila dceru, která měla 22m. Treba tam najdeš něco pro vás. Dlouho jsem si kojení uzivala, i když už to nebylo téměř vůbec o mléce a vnímala jsem jej jako velice krásnou intimní společnou chvili i poté, co jsem nekdy po dceřiné roce (asi 14m) stáhla na kojení před spaním (neukojila jsem ji ke spánku, chtěla jsem, aby umela usínat sama, přestože v mém naruci) a na probuzení. Nyní jsem jeden večer najednou došla k pocitu, že už nám to začíná víc brát, než dávat a vlastně se z toho oběma vytrácí ta radost, prinos. Mimochodem v těch samých dnech manžela napadlo to samé, také to viděl. Byla jsem si po pár dnech jistá. Což vidím, jako velmi důležitou část odstavovani. Byla jsem si jistá a věděla jsem, ze pak už nemohu prso dát, měla by v tom zmatek. Dceru jsem večer naposledy kojila a vysvětlila ji to. Jasně, stručně k jejímu věku a hlavně pravdivě, proč to delam. Připravila jsem ji na to, že k ránu, už prso nebude, a jak to spolu zvládneme, že ji můžu mazlit, objímat, cokoliv bude potřebovat. Odstavila jsem ji cca za 3 dny. Jsou to 2 týdny, a na prso se ještě ptá, ale argumenty chápe a přijímá alternativy jiného společného kontaktu. Nic dalšího nebylo potřeba, ani homeopatika.
Když byl dceři rok a půl, tak sem byla hospitalizována a musela ji odstavit. Ukládal ji tatínek, já prsa jen schovala a nenosila výstřih. Když chtěla, tak sem říkala, že mám AU AU a není mlíčko 🤷🏻♀️ Pokud máš možnost, tak fakt přes noc pomoc od tatínka. Jinak sem vždy odstříkala ve sprše do úlevy a nic nebrala. Laktace se sama zastavila a žádné potíže nebyly ☺️
Ahojky holky chtela bych se Vas zeptat zda mate nejaka zkusenost mam 18mes dcerku a uz bych chtela odstavit. Chtela bych to zkusit nejdriv prirodni cestou proto sem zacla brat po doporuceni Ricinnu communis 30Ch jen nevim jestli mam dcerce jeste prso davat nebo ho omezit… nekde jsem cetla ze tyto Homeopatika pusobi tak ze ditko bude mene kojeni vyzadovat
nebo vase zkusenosti?