Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejezdila bych k ni. To, ze malou neuvidi, je podle me posledni a jedina sance, jak ji primet ke zmene.
@amalka3455 obcas prijedeme na obed a to se domlouvame, at udela, co ma rada, ale hned jak doji, uz ji laduje sladkym, nejde ji to vysvetlit..zkouseli jsme ji i rict, co ma kdyztak kupovat, kdyz ji chce neco davat…ale stejne ji da to doporucene nami a dalsi kokina, co zrovna ma…minule dostala slehacku z větrníku, dcerka to vyplivla. Jedine co se mi podarilo, tak uchranit ji od cokoladek, protoze jako miminko nesnesla ani moje mleko, kdyz jsem mela ja sama čokoládu, projevovalo se to silnymi bolestmi bricha. Vysvetlila jsem x krat, ze ma asi alergii, ze nesmi cokoladu, tak to respektuje…i kdyz kolikrát po navsteve u babicky mela bolesti bricha, tak jsem ji ze zacatku podezřívala, ze ji neco takoveho dala, tezko rict.
@Laa-Laa píše:
@amalka3455 obcas prijedeme na obed a to se domlouvame, at udela, co ma rada, ale hned jak doji, uz ji laduje sladkym, nejde ji to vysvetlit..zkouseli jsme ji i rict, co ma kdyztak kupovat, kdyz ji chce neco davat…ale stejne ji da to doporucene nami a dalsi kokina, co zrovna ma…minule dostala slehacku z větrníku, dcerka to vyplivla. Jedine co se mi podarilo, tak uchranit ji od cokoladek, protoze jako miminko nesnesla ani moje mleko, kdyz jsem mela ja sama čokoládu, projevovalo se to silnymi bolestmi bricha. Vysvetlila jsem x krat, ze ma asi alergii, ze nesmi cokoladu, tak to respektuje…i kdyz kolikrát po navsteve u babicky mela bolesti bricha, tak jsem ji ze zacatku podezřívala, ze ji neco takoveho dala, tezko rict.
Nehla bych se od dcery… já bych nedovolila ani tu marlenku ve 21m. Ono já přísně jela do tří let bez sladkého. A matka to budď bude respektovat nebo ji řekni že se tedy nebudete tak často vídat.. její volba!!! Buď bude respektovat tvou výchovu a tvé rozhodování (ať už dobré či špatné) nebo prostě vnoučata neuvidí. Já jsem v tomhla nekompromisní. Tchýně se ptá od malinka co může a nemůže dát nebo koupit… dceři je skoro 6, ale my zase hlídáme éčka a chemií v jídle…ona to respektuje..
@Laa-Laa píše:
tak dceru na návštěvě nenechávej s babičkou bez dozoru, to snad jde uhlídat - a jezdila bych pouze občas
@stinga ani jde ji uhlidat, jenze… Mamka vytáhne kokina i přes muj zakaz a dcera uz bezi a krici baba koko, tak uz nechci zasahovat a babka hned zvola ta mama ti nic neda, vsak ty mas rada koko..atd…proste se to neda. Ale s přítelem jsme vcera nad tim jeste premysleli a tak nejak jsme si uvedomili, ze ty nejvyhrocenejsi situace nastavaji, kdyz tam jezdime treba kazdy tyden, tak omezime navstevy max jednou měsíčně.
@Laa-Laa píše:
@stinga ani jde ji uhlidat, jenze… Mamka vytáhne kokina i přes muj zakaz a dcera uz bezi a krici baba koko, tak uz nechci zasahovata babka hned zvola ta mama ti nic neda, vsak ty mas rada koko..atd…proste se to neda. Ale s přítelem jsme vcera nad tim jeste premysleli a tak nejak jsme si uvedomili, ze ty nejvyhrocenejsi situace nastavaji, kdyz tam jezdime treba kazdy tyden, tak omezime navstevy max jednou měsíčně.
a já bych tim tuplem zasáhla…vzala dceru, měla připravené kokino které ty ji dovoluješ, to ji dala… oblíkla a šla pryč. A ještě to matce vytmavila… že jak to chce takto tak nazdar. Ale já jsem prostě držka… já se nedám.
@Laa-Laa píše:
@stinga ani jde ji uhlidat, jenze… Mamka vytáhne kokina i přes muj zakaz a dcera uz bezi a krici baba koko, tak uz nechci zasahovat a babka hned zvola ta mama ti nic neda, vsak ty mas rada koko..atd…proste se to neda. Ale s přítelem jsme vcera nad tim jeste premysleli a tak nejak jsme si uvedomili, ze ty nejvyhrocenejsi situace nastavaji, kdyz tam jezdime treba kazdy tyden, tak omezime navstevy max jednou měsíčně.
tak to je pak těžké, když se necháš, ty jsi matka, ty určuješ pravidla - jako chápu tě, ale tak to chce domluvit matce bez přítomnosti dítěte, že jestli toto bude dělat, tak okamžitě odjíždíte a minimálně měsíc nepřijedete, nebo vůbec
@Veru1987 2× jsme z tama takto utekli, to jsem tam byla sama bez pritele. ale mne je lito, ze to dcera vidi, vcera se uz rozplakala a to byla pro me posledni kapka, sla jsem se s malou uklidnit do pokojika, kde ma hracky, za chvilku baba pribehla, tak co Rozarko, uz se mama uklidnila?…nechci aby moje dcera byla u tech hadek s matkou a mela takove vzpominky na navstevy u babicky, proto to radeji nekdy trpim, ale kolikrat uz je to fakt pres caru, tak vybouchnou. Mne prijde, ze se ji uz par let rozjizdi nejaka nemoc, jednak silene zapomina, absolutne nic nerespektuje, kdyz neco provede tak rekne, ja jsem nevedela (samozrejme ze vedela) ja u ni nikdy nevim, co je pravda a co si vymyslela. Cim vic na ni clovek tlačí, tim vic dela to, co nechcete aby delala. Jak tak nad tim premyslim, tak je pro nas je jedina moznost tam proste bohuzel nejezdit. Holky, uz to balim, diky vsem za nazory. Tak nejak jsme si s pritelem uvedomili, ze jedine vychodisko je opravdu ty navstevy omezit, nejezdit tam kazdy tyden. Ale treba uz o nas nebudou ani stat, kdyz uz ji nadal i pritel, to se urazila…
Nejezdi tam. Nebo aspon jen velmi malo. Mas pravdu, ze to pro malou neni dobre. Nejen to vykrmovani, ale ani ty hadky a reci, jestli uz se maminka uklidnila apod. Bud to tvoji mamku primeje ke zmene, nebo ma smulu. Chapu, ze za nemoc nemuze. Ale nenech kvuli tomu trpet svoje dite.
Nic s ní neuděláš, je svéhlavá a bude to horší, z toho už nevyroste😑. Stýkat se s ní jedině u vás, tam si to můžeš( částečně) ošéfovat.
@jita22 píše:
Malá vidí že nevychází a zakladatelce je líto, že jiné holky jezdí k babičce v pohodě…
Je to dospělá ženská. Je třeba se ovládat a ne chtít nemožné. Nač ztrácet čas.
Než poposedavat u matky, může s malou jít někam, kde bude mít holka vyžití.
Hnus, ocividne je to jeji projev lasky, sama by potrebovala nejakou psych. pomoc.
Tohle udelat memu diteti, tak uz ho nikdy neuvidi.
@Anonymní píše:
Dobry den, pardon za anonym.Mam problem s moji matkou a chtela bych poradit, jak se vam to jevi. Uz nevim, co s tim mám delat. Jsem ve 26 tt a mame 21 mesicu starou dceru. Jezdime pravidelne k mojim rodicum na navstevu, dcera je tam rada, nechci ji osizovat o navstevy babicky. Jenze, kazda navsteva vzdycky skonci hadkou. Mala nesni obed a moje mamka ji hned nacpe sladkym (nemam nic proti sladkemu, sama dceri obcas davam). Ale ona ji cpe takovym zpusobem, ze ji to narve do pusy, minule ji krmila a dcera se uplne zakuckala, furt ji davala jednu lzici za druhou a ani si neoverila, jestli to uz snedla. Na piti ji do hrnicku nalila stavu z kompotu, malá je zvykla na vodu, nechce mne pit ani caj. Malou nechala o zizni, protoze ta tu sladkou stavu z kompotu proste nepila, ja jsem si toho nevsimla. Jen pro priklad dneska mela v planu ji dat cockovou polevku s klobasou, klobasu s chlebem, marlenku, ryzovou kasi z kelímku, detske krupky, presnidavku, oplatek toto ji cpala behem hodiny, mala nechtela nic, klobasu jsem zatrhla. Marlenku ji nacpala nasilim, to uz jsem vypenila. A furt neco s tim jidel (pes umrel, protoze mel pres 20 kg nadvahu, druhemu zlikvidovala ledviny, nepomohlo nic po dobrem, po zlem, nic. Veterinar ji rekl, ze ho zabiji)…kdyz neco reknu, tak zacne pred dcerou rikat, ze jsem hrozna, zacne se smat, ze jsem blazniva a ze dceri nedopreju a podobne, proste me silene shazuje…dnes uz zakrocil i přítel a to se vzdycky drzi…minimalne do sestinedeli mam v planu tam nejezdit, nestoji mne za to nervovat se v tehotenstvi…k nam nejezdi, udajne nemaji cas a kdyz vyjimecne prijedou, tak celou navstevu mluvi o tom, ze uz musi jet…Ale neni to jen jidlo, jednou je malo oblecena, pak moc, spatne ji drzim, nema dudel, nedavam ji caj, nechcu ji pustit televizku, je podvyzivena (neni, radsi jsem se ptala doktorky)… Na telefonu spolu budeme. Co vy na to? Jak by jste to resily? Nebo to moc hrotim? Mate to tak taky nektera? Moje mama je docela silena, aspon mne to tak prijde, se svyma sestrama (jsou ctyri) je vecne rozhadana…
![]()
![]()
U me by si tohle dovolila poprve a naposledy a neexistovalo by, ze bych sledovala, jak memu diteti takto “ublizuje”.
Kdyz to nejde podobrem, vzala bych si ji stranou a vysvetlila po zlem s tim, ze jestli neprestane, nebudete k ni jezdit a hotovo.
Chapu, ze to cloveka mrzi, ale biologie neni vsechno a s nekterymi lidmi proste nic neudelas a je preci lepsi chranit sebe a svoji rodinu. At je s ni dcera na telefonu nebo se setkavat venku, kde ji nemuze nic cpat.
Nenech si děcko cpát sladkým a učit pít sladké. Vytrvale odporuj a odporuj i řečem, že jí to nedopřeješ. Vím o čem mluvím.
Tohle mi dělá muž a tchyne s tchanem. Úplně se mi otevírá Kudláček v kapse. Zabila bych je občas všechny.