Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nehrotíš
pokud nejsi troll, tak je to KLASICKÉ VYKRMOVÁNÍ
tam je prostě stopka
ale jelikož je tu každá druhá diskuse fejková, tak jak myslíš a případně admin no
21 měsíců? Tak bych si tipla, že je jí babička zatím ukradená. Jsi masochistka? Ty to týrání potřebuješ k životu?
@Anonymní píše:
Dobry den, pardon za anonym.Mam problem s moji matkou a chtela bych poradit, jak se vam to jevi. Uz nevim, co s tim mám delat. Jsem ve 26 tt a mame 21 mesicu starou dceru. Jezdime pravidelne k mojim rodicum na navstevu, dcera je tam rada, nechci ji osizovat o navstevy babicky. Jenze, kazda navsteva vzdycky skonci hadkou. Mala nesni obed a moje mamka ji hned nacpe sladkym (nemam nic proti sladkemu, sama dceri obcas davam). Ale ona ji cpe takovym zpusobem, ze ji to narve do pusy, minule ji krmila a dcera se uplne zakuckala, furt ji davala jednu lzici za druhou a ani si neoverila, jestli to uz snedla. Na piti ji do hrnicku nalila stavu z kompotu, malá je zvykla na vodu, nechce mne pit ani caj. Malou nechala o zizni, protoze ta tu sladkou stavu z kompotu proste nepila, ja jsem si toho nevsimla. Jen pro priklad dneska mela v planu ji dat cockovou polevku s klobasou, klobasu s chlebem, marlenku, ryzovou kasi z kelímku, detske krupky, presnidavku, oplatek toto ji cpala behem hodiny, mala nechtela nic, klobasu jsem zatrhla. Marlenku ji nacpala nasilim, to uz jsem vypenila. A furt neco s tim jidel (pes umrel, protoze mel pres 20 kg nadvahu, druhemu zlikvidovala ledviny, nepomohlo nic po dobrem, po zlem, nic. Veterinar ji rekl, ze ho zabiji)…kdyz neco reknu, tak zacne pred dcerou rikat, ze jsem hrozna, zacne se smat, ze jsem blazniva a ze dceri nedopreju a podobne, proste me silene shazuje…dnes uz zakrocil i přítel a to se vzdycky drzi…minimalne do sestinedeli mam v planu tam nejezdit, nestoji mne za to nervovat se v tehotenstvi…k nam nejezdi, udajne nemaji cas a kdyz vyjimecne prijedou, tak celou navstevu mluvi o tom, ze uz musi jet…Ale neni to jen jidlo, jednou je malo oblecena, pak moc, spatne ji drzim, nema dudel, nedavam ji caj, nechcu ji pustit televizku, je podvyzivena (neni, radsi jsem se ptala doktorky)… Na telefonu spolu budeme. Co vy na to? Jak by jste to resily? Nebo to moc hrotim? Mate to tak taky nektera? Moje mama je docela silena, aspon mne to tak prijde, se svyma sestrama (jsou ctyri) je vecne rozhadana…
![]()
![]()
Syn se mi narodil až po mámině smrti. Radím ti jedno, vyslechnout a zapomenout. Nemusíš ji poslouchat. Jsi velká holka. Když u babičky dostane mimořádně sladkost, nedrlala bych z toho vědu. Když chvíli nepije, neumře. Jak krmí psy, jeji boj. Když neposlechne ani veterináře…
@Uslava ukradena ji asi neni, protoze vzdycky hned bezi a vola baboo, baboo a kdyz s ni telefonuju, tak mi hned bere telefon a vyklada s ni…jak by jsi to resila ty? Tyrani k zivotu nepotrebuju, ale je mne lito, ze nevychazime, ze to mala vidi, ze jine holky si v pohode bez stresu zajedou k babicce, povykladaji…atd. u nas toto bohuzel nehrozi
Příspěvek upraven 13.02.22 v 20:37
@Laa-Laa píše:
@Uslava ukradena ji asi neni, protoze vzdycky hned bezi a vola baboo, baboo a kdyz s ni telefonuju, tak mi hned bere telefon a vyklada s ni…jak by jsi to resila ty? Tyrani k zivotu nepotrebuju, ale je mne lito, ze nevychazime, ze to mala vidi, ze jine holky si v pohode bez stresu zajedou k babicce, povykladaji…atd. u nas toto bohuzel nehrozi
Malá vidí, že jiné holky jezdí k babičce. A příští týden dělá maturitu, ne? Buď bych tam jela a od dítěte se nehnula a ohlidala si, co jí. A.nebo bych tam nejezdila. A když tak se svým jídlem pro děti. To nemůžeš připravit předem, když už tam jedeš?
@Uslava nejeli jsme tam na obed, vetsinou jezdime az po obede… moji mame to nevysvetlis, ona i nam cpe obed, i kdyz ji 5× reknu, ze jsme meli obed doma.
@Uslava píše:
Malá vidí, že jiné holky jezdí k babičce. A příští týden dělá maturitu, ne? Buď bych tam jela a od dítěte se nehnula a ohlidala si, co jí. A.nebo bych tam nejezdila. A když tak se svým jídlem pro děti. To nemůžeš připravit předem, když už tam jedeš?
Malá vidí že nevychází a zakladatelce je líto, že jiné holky jezdí k babičce v pohodě…
@Russet Ja uz jsem to mockrat takto zkousela, ale bohuzel nekdy je to fakt přes caru, kdyz mala zacala kaslat a z pusy vyplivla sousto, co bych ani ja nesnedla…Ja jsem pritelovi rikala, at jezdi nejakou dobu s malou beze me. Pred nim se mamka jakz takz kroti. Opravdu ji nechcu babicku odepirat jen kvuli tomu, ze mame neshody.
Jenze tady nejde o neshody jenom mezi vami dvema, tyka se to tvoji dcerky, ktera se sama nemuze branit. Pokud ji tvoje mama takhle vykrmuje, tak ji tim ublizuje. Osobne bych zkusila omezit navstevy a byt pokazde pritomna a hlidat ji, kdyz s tvou mamou holt neni rozumna rec. ![]()
To je humus teda, co ji tvoje matka dává. Taky mi dle tvého popisu připadá šílená. Buď bych se velmi důrazně vůči matce vymezila a to i tvůj přítel nebo tam nejezdila.
@Neilika Neni s ni rec, nejde ji to vysvetlit nijak. Zkouseli jsme s pritelem po dobrem, po zlem, ignorovat to…ale nic nepomohlo, ja proste nevim, jak na ni. Spis asi bohuzel omezime ty navstevy..bud prijedou k nam (mohou kdykoliv) a nebo my tam jednou za cas. Deda ji uz taky vynadal, ze kazdeho jen vykrmuje a kazdemu rozkazuje, ale ona se rozbrecela, ze ji vsichni jen nadavame. Jak jsem byla mala, tak furt pomlouvala tetu, ze dava deckam malo jidla, ze jsou vychrtli (byli uplne normalni) Me tyto situace pak mrzi a je to furt dokola, asi bude pro vsechny lepsi, kdyz tam proste tak často jezdit nebudeme. Treba kdyz ted omezíme navstevy, tak si to konecne uvedomi
Moje mamka chtěla taky našim dětem dopřávat. Říkala jsem si, že jednou za čas to vadit nebude. No dcery to odnesly průjmem, tak jsem to mamce řekla a domluvily jsme se, čím jim dopřát může a co raději vynechat i s ohledem na ekzém, který jim některé potraviny zhoršují. Jezdíme k ní i na oběd, vždy se předem zeptá, co uvařit, aby to jedly a v pohodě strávily bez následků.
Nepomohlo by u vás přijít už na ten oběd, aby mamka viděla, že malá jí a tudíž není hladová a není nutné jí hned něco dávat? Domluvit se, co malá ráda obědvá, babička jí to uvaří, třeba by to pomohlo babičce utišit tu potřebu vnučku sytit a návštěvy by byly víc v klidu.
@Anonymní píše:
Dobry den, pardon za anonym.Mam problem s moji matkou a chtela bych poradit, jak se vam to jevi. Uz nevim, co s tim mám delat. Jsem ve 26 tt a mame 21 mesicu starou dceru. Jezdime pravidelne k mojim rodicum na navstevu, dcera je tam rada, nechci ji osizovat o navstevy babicky. Jenze, kazda navsteva vzdycky skonci hadkou. Mala nesni obed a moje mamka ji hned nacpe sladkym (nemam nic proti sladkemu, sama dceri obcas davam). Ale ona ji cpe takovym zpusobem, ze ji to narve do pusy, minule ji krmila a dcera se uplne zakuckala, furt ji davala jednu lzici za druhou a ani si neoverila, jestli to uz snedla. Na piti ji do hrnicku nalila stavu z kompotu, malá je zvykla na vodu, nechce mne pit ani caj. Malou nechala o zizni, protoze ta tu sladkou stavu z kompotu proste nepila, ja jsem si toho nevsimla. Jen pro priklad dneska mela v planu ji dat cockovou polevku s klobasou, klobasu s chlebem, marlenku, ryzovou kasi z kelímku, detske krupky, presnidavku, oplatek toto ji cpala behem hodiny, mala nechtela nic, klobasu jsem zatrhla. Marlenku ji nacpala nasilim, to uz jsem vypenila. A furt neco s tim jidel (pes umrel, protoze mel pres 20 kg nadvahu, druhemu zlikvidovala ledviny, nepomohlo nic po dobrem, po zlem, nic. Veterinar ji rekl, ze ho zabiji)…kdyz neco reknu, tak zacne pred dcerou rikat, ze jsem hrozna, zacne se smat, ze jsem blazniva a ze dceri nedopreju a podobne, proste me silene shazuje…dnes uz zakrocil i přítel a to se vzdycky drzi…minimalne do sestinedeli mam v planu tam nejezdit, nestoji mne za to nervovat se v tehotenstvi…k nam nejezdi, udajne nemaji cas a kdyz vyjimecne prijedou, tak celou navstevu mluvi o tom, ze uz musi jet…Ale neni to jen jidlo, jednou je malo oblecena, pak moc, spatne ji drzim, nema dudel, nedavam ji caj, nechcu ji pustit televizku, je podvyzivena (neni, radsi jsem se ptala doktorky)… Na telefonu spolu budeme. Co vy na to? Jak by jste to resily? Nebo to moc hrotim? Mate to tak taky nektera? Moje mama je docela silena, aspon mne to tak prijde, se svyma sestrama (jsou ctyri) je vecne rozhadana…
![]()
![]()
Pokud si nedá matka říct, výrazně omezit návštěvy.
Dobrý je, že se Tě partner zastane.
Dobry den, pardon za anonym.
Mam problem s moji matkou a chtela bych poradit, jak se vam to jevi. Uz nevim, co s tim mám delat. Jsem ve 26 tt a mame 21 mesicu starou dceru. Jezdime pravidelne k mojim rodicum na navstevu, dcera je tam rada, nechci ji osizovat o navstevy babicky. Jenze, kazda navsteva vzdycky skonci hadkou. Mala nesni obed a moje mamka ji hned nacpe sladkym (nemam nic proti sladkemu, sama dceri obcas davam). Ale ona ji cpe takovym zpusobem, ze ji to narve do pusy, minule ji krmila a dcera se uplne zakuckala, furt ji davala jednu lzici za druhou a ani si neoverila, jestli to uz snedla. Na piti ji do hrnicku nalila stavu z kompotu, malá je zvykla na vodu, nechce mne pit ani caj. Malou nechala o zizni, protoze ta tu sladkou stavu z kompotu proste nepila, ja jsem si toho nevsimla. Jen pro priklad dneska mela v planu ji dat cockovou polevku s klobasou, klobasu s chlebem, marlenku, ryzovou kasi z kelímku, detske krupky, presnidavku, oplatek toto ji cpala behem hodiny, mala nechtela nic, klobasu jsem zatrhla. Marlenku ji nacpala nasilim, to uz jsem vypenila. A furt neco s tim jidel (pes umrel, protoze mel pres 20 kg nadvahu
, druhemu zlikvidovala ledviny, nepomohlo nic po dobrem, po zlem, nic. Veterinar ji rekl, ze ho zabiji)…kdyz neco reknu, tak zacne pred dcerou rikat, ze jsem hrozna, zacne se smat, ze jsem blazniva a ze dceri nedopreju a podobne, proste me silene shazuje…dnes uz zakrocil i přítel a to se vzdycky drzi…minimalne do sestinedeli mam v planu tam nejezdit, nestoji mne za to nervovat se v tehotenstvi…k nam nejezdi, udajne nemaji cas a kdyz vyjimecne prijedou, tak celou navstevu mluvi o tom, ze uz musi jet…Ale neni to jen jidlo, jednou je malo oblecena, pak moc, spatne ji drzim, nema dudel, nedavam ji caj, nechcu ji pustit televizku, je podvyzivena (neni, radsi jsem se ptala doktorky)… Na telefonu spolu budeme. Co vy na to? Jak by jste to resily? Nebo to moc hrotim? Mate to tak taky nektera? Moje mama je docela silena, aspon mne to tak prijde, se svyma sestrama (jsou ctyri) je vecne rozhadana…