Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím,
je mi 17 let, v září mi bude 18 a nerozumím si s vlastní matkou ani sestrou. Vyrůstala jsem se sestrou (15 let), matkou a nevlastním otcem (sestry biologický). Studuji druhý ročník na střední škole a i přes to vše mám u matky a sestry pocit méněcennosti. Nevím, co a jak. Hodně si rozumím s nevlastním otcem. On bydlí v okolí Klatov a já s mamkou a sestrou v Královohradeckým kraji. Sestra je poněkud výbušné povahy a moje matka to podle mého názoru jen přehlíží. nedávno zažádala o zvýšení alimentů a jestli jí to projde mohu zapomenout na internát. Nevím co dělat. Skoro celou rodinu mám na Plzeňsku a stejně tak i přátele. Tady mám jen spolužáky. Díky
To mě mrzí. Moc ale nepises, proč a v čem si s nimi nerozumíš, proč máš pocit méněcennosti? V čem ti vadí? Píšeš to hodně obecne, těžko ti neco takto radit nebo psát…s čím chceš poradit?
Hlavně jak vyřešit bydlení. Nechci bydlet s matkou, skoro každý 2 roky má jiného partnera a mě to vadí, ale když to řeknu tak jsem hned ta špatná a netolerantní.
Nechce, prý když to mám blízko, tak ne. Kdyby sem bydlela dál, tak jo, ale jinak ne.
Zkus se zeptat na OSPOD (sociálka), vysvětli, co prožíváš, a co je možné udělat, abys´ nemusela s mamkou a sestrou bydlet.
Pokus se třeba spojit s nevlastním otcem, třeba by Ti pomohl i on.
@jitka 11
S nevlastním otcem jsem se spojila a řešila. Rád by mi platil internát, ale mamka požádala o zvýšení alimentů na sestru.