Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neblazni. Nejsi v sitiaci, kdy bys mohla jít do druhého. Představ si, že bys skoncila sama se dvěma detma…takových žen je a lehké to po ekonomické stránce nemají, pokud je nesponzoruji napr. rodice. Jedno zdravé dítě máš, žij pro něj. V práci tě to evidentně štve, ale druhé dítě by byl jen hodně kratkodoby unik a po MD bys byla ještě ve složitější situaci, než jsi teď. Držím palce ![]()
S takovým de..lem ty chceš mít další dítě? No pokud tak moc toužíš po dítku, tak si zvaz jestli jsi připravená starat se o dvě děti sama, a pak se rozhodni. Protože ten váš vztah nevztah nevypadá vůbec dobře.
Ahoj, mrzí mě, že ses v manželovi tak zklamala.. my tady samozřejmě neznáme všechny okolnosti, ale působíš na mě tak, že druhé dítě nechceš - aspoň ne s ním, že se jen bojíš, že tě to jednou bude mrzet, což je pochopitelné, ale bohužel dost zrádné. Zkus si říct, co od toho očekáváš, jak by sis přála, aby vás život s dvěma dětmi vypadal a jestli je ta představa reálná. Jestli manžel zase nebude hledat jinde, jestli zvládneš další kolotoč nevyspání a k tomu péči o starší dcerku, jestli tě nebude mrzet, že na ni najednou nemáš tolik času.. osobně bych do toho nešla s někým, komu nevěřím a s kým ani nechci být, kvůli sobě i kvůli dětem, ono vyrůstat s rodiči, kteří jsou nešťastní, protože spolu vlastně vůbec nechtějí být není žádný med. ![]()
@Dobrej_tym píše:
@welovefashion Deti kojim, aby byly zdrave, necpu jim flasku. Ano, asi by snesly otce, ale nejdriv by rvaly po mame a to bych jim neudelala. Ono to uteklo rychle a starsi uz spi celou noc a nevyzaduje ani matku, ani otce.
Pěkný kecy
![]()
Jinak mám dceru, která je od 4 měsíců na flašce a má o dost lepší imunitu než syn, který je kojenej už přes dva roky
@Zoe1 Tak jako to je ale prokazany, ze kojene deti jsou zdravejsi. To neznamena, ze nektery kojeny dite nebude nemocny, dokonce i hodne, je to proste nejaka pravdepodobnost a statistika
Ty si jako myslis, ze kojim pro vlastni radost, ze to je jako takovej vodvaz? ![]()
@Dobrej_tym píše:
@Zoe1 Tak jako to je ale prokazany, ze kojene deti jsou zdravejsi. To neznamena, ze nektery kojeny dite nebude nemocny, dokonce i hodne, je to proste nejaka pravdepodobnost a statistikaTy si jako myslis, ze kojim pro vlastni radost, ze to je jako takovej vodvaz?
Vidím jak je syn často a hodně nemocnej, takže fakt nevěřím tomu, že MM je zázračný a nějaké studie si můžou strčit někam.
@Dobrej_tym píše:
@welovefashion Deti kojim, aby byly zdrave, necpu jim flasku. Ano, asi by snesly otce, ale nejdriv by rvaly po mame a to bych jim neudelala. Ono to uteklo rychle a starsi uz spi celou noc a nevyzaduje ani matku, ani otce.
Do flašky můžeš dát i předem odstrikane mléko ![]()
Máme zdravého skoro šestiletého syna no a manžel by rád druhé. Je rodinný typ, no a mě se vůbec nechce… Není to o tom, že druhé úplně nechci, ale bohužel se nerodí dvouletí. Najednou stranu jsem takhle spokojená ale ti dva o tom furt mluví, mě bude pomalu 40. Ale nechci znova rodit, kojit, vstávat v noci, učit na nočník, chodit furt na prohlídky atd. Ale představa 2 dětí je pěkná… Spíš se bojím abych nelitovala, že jsem do toho nešla, když to ještě šlo.
@Anonymní píše:
Máme zdravého skoro šestiletého syna no a manžel by rád druhé. Je rodinný typ, no a mě se vůbec nechce… Není to o tom, že druhé úplně nechci, ale bohužel se nerodí dvouletí. Najednou stranu jsem takhle spokojená ale ti dva o tom furt mluví, mě bude pomalu 40. Ale nechci znova rodit, kojit, vstávat v noci, učit na nočník, chodit furt na prohlídky atd. Ale představa 2 dětí je pěkná… Spíš se bojím abych nelitovala, že jsem do toho nešla, když to ještě šlo.
Tak na rodicak muze jit manzel. Co jsou 2-3 roky v pomeru se zbytkem zivota. Utece to. Na druhou stranu se ti nedivim, ze do toho nechces jit skoro ve ctyriceti a s uz vetsim ditetem. Je to vzdy neco za neco.