Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Horší muž než toho co máš doma už není
Vážně se potom co si napsala ptáš jestli máš jít do druhého dítěte?? Poprosím tě o jedno, přečti si co si napsala a pak se nad tím zamysli.
Ne, v takovém vztahu bych do dalšího dítěte nešla. A nechápu, proč bys měla litovat, že budeš mít jedno dítě.
Za 1.Ten důvod druhého dítěte je jaký?
Za 2. Váš život stojí na chlapech? Pokud ano, tak druhé dítě určitě ne.
Mimochodem, jsem sama s dětmi, téměř 2,5 a 3,5 a opravdu nám nic nechybí
život na mužích nestojí, jestli někoho potkám nebo ne, mi je srdečně jedno, pokud bude milovat mě, moje děti a nebude se chovat např. tak, jak popisujete, tak proč ne, v opačném případě bych takového muže rychle vyslala tam, kam patří.
No babo raď…víš jak je to tvůj život, jestli chceš prostě dítě a zvladla by ses případně starat sama, šla bych do toho. Vzhledem k věku
začínat teď nový vztah…než se poznáte… ale to všechno víš
@Anonymní píše:
Ono je toho nějak více, co mě trápí. Dceři bude brzy 7 let a od jejich 3 let se tak nějak s manželem dohadujeme, zda mít další. Když sem byla těhotná, bylo mi do 5 mesice zle a furt sme se hadali, nechal mě tahat tašky s nákupem a já se styděla před sousedy, když zírali na nej, na me a na pupek. Dite chtel, staral se celkem obstojně, ale stávat k diteti az do 3 let kdyz se porad budila a chtela mliko a pak uz jen caj sem musela ja. Vzpomínám si, že noční vstávání, když mě budil šílený křik bylo jedno z horších období v životě. Manželovi je to v celku asi jedno.
Další věc, že mi manžel během vztahu několikrát lhal, psal bejvalce a jiným ženám, a dělal jak se mu ozývají sami, že on nic a že je děsně neodolatelnýjednou sem mu vlezla do mobilu, kde psal několika ženám na tindru, a chtěl po nich lechtive fotky a psal, ze je v manzelstvi nespokojeny hleda sex a psal sve jmeno a tel. cislo a psal i bejvalce. Rekla sem, ze chci rozvod. On se omlouval a vysvetloval tak, ze pry zkousel zda je jeste neodolatelnej a chtel jen fotky, ze by k nicemu nedoslo. Uz sou to 4 roky a ja mu neveřím, aasi nikdyvěřit nebudu i když se snažil. Prostě mám pocit, že to poznám a když je na mobilu, no nedá se to popsat.
Další věc je, že se mnou vyjebávají v práci a pořád mi nedali smlouvu na neurčito.
Sama nevím zda jsem na další dítě připravena, ale svoji dveru miluju nejvíc na světě a vim ze casem bych litovala, ze mám jen jedno ditě. Ale, nevim jak dal. Manzelovi uz neverim, drží mě tu hypoteka, je mi 35 a hledat dalsiho muze, co by mohl byt jeste horsi?Ja nevim, co dělat
Proč chceš druhé? Z příspěvku jsem to nepochopila.
Podle toho by mohla vzniknout divadelní hra: Dítě nebo ne-šťastná stejně nikdy nebudu.
Dřív lidem branila v rozchodu církev, ale je nová doba-dnes jim brání hypotéka-univerzální tmelič nefunkčních vzahů. ![]()
Já si myslím, že než další dítě, tak raději ukončit neperspektivní vztah, život máš jen jeden ![]()
jako může být i horší chlap, ale řekla bych, že víc jak polovina chlapů je lepší jak toto…
Mně tak hrozný nepřijde.. Tašky musíš zchodit na zem a říct mu, ať si to odnese.
To vstávání k dítěti je blbý, na druhou stranu když je ženská doma
pokud on má v práci podat nějaký výkon, tak se musí vyspat..
K nevěře nedošlo a do mobilu se nechodí. Pak se člověk nestačí divit. Dělá to hodně chlapů, většina.. To, že většina žen o tom neví, je věc druhá.
Myslím, že si nepřekonala, že píše ex., šla bych na terapii a rozebrala si to tam.
Takže chlap ti byl tak trošku nevěrný. To je samozřejmě blbý, ale nejste první ani poslední a pokud chceš, dá se na vztahu pracovat a důvěra obnovit. Ale to fakt nejde s postojem „drží mě tu jen hypotéka a už nikdy mu nebudu věřit“. Pokud to tak je, jsi v neštěstí ty (dobrovolně) i tvoje první dítě (nedobrovolně), tak proč do něj tahat ještě i další dítě.
Za mě je pravda, že péče o dítě prostě víc leží na ženský. On by se chlap se mnou klidně i vystřídal, ale co měl dělat, když nemá prsa, nemůže kojit a děti ho prostě stejně nechtěly, chtěly v noci mámu…?
Ahoj,
druhé dítě bych si nepořizovala a pomaličku bych se chystala na odchod. Střádala penízky bokem, koukala po lepší práci. Určitě ne druhé dítě, to tě zase uváže doma a znevýhodní na trhu práce.
Rozumím ti, taky mám ráda děti (jako většina žen) a kdybychom měly všechny doma prima chlapy, kteří se o nás postarají a nemusíme řešit existenční věci, tak bychom měly klidně i 5 dětí
Jenže realita je jiná - u tebe to vidím tak, že manžel s tebou nemá moc soucit, není asi příliš empatický a prostě fakt bych si další dítě nepořizovala. Holčička bude za chvilku odrostlá a ty roztáhneš křídla. Klidně si můžeš i dodělat školu, řešit kariéru, trochu si s dcerou užít život, cokoliv…a najít jinýho chlapa. Jen se nedostaň do pasti…
@Dobrej_tym tak to je jen o tom jak si to zařídíš, existuje flaška a děti chtějí i tatínka pokud vědí, že přijde a nepošle maminku…
jasně, že vždycky je to víc na ženský, ale nemusí to být jen na ní, např. poměr 70:30 je vcelku přijatelnější než 95:5 nebo 100:0 ![]()
ještě, že už všechny moje děti spí celou noc
já noční vstávání úplně nesnášela
@welovefashion Deti kojim, aby byly zdrave, necpu jim flasku. Ano, asi by snesly otce, ale nejdriv by rvaly po mame a to bych jim neudelala. Ono to uteklo rychle a starsi uz spi celou noc a nevyzaduje ani matku, ani otce.
Ono je toho nějak více, co mě trápí. Dceři bude brzy 7 let a od jejich 3 let se tak nějak s manželem dohadujeme, zda mít další. Když sem byla těhotná, bylo mi do 5 mesice zle a furt sme se hadali, nechal mě tahat tašky s nákupem a já se styděla před sousedy, když zírali na nej, na me a na pupek. Dite chtel, staral se celkem obstojně, ale stávat k diteti az do 3 let kdyz se porad budila a chtela mliko a pak uz jen caj sem musela ja. Vzpomínám si, že noční vstávání, když mě budil šílený křik bylo jedno z horších období v životě. Manželovi je to v celku asi jedno.
jednou sem mu vlezla do mobilu, kde psal několika ženám na tindru, a chtěl po nich lechtive fotky a psal, ze je v manzelstvi nespokojeny hleda sex a psal sve jmeno a tel. cislo a psal i bejvalce. Rekla sem, ze chci rozvod. On se omlouval a vysvetloval tak, ze pry zkousel zda je jeste neodolatelnej a chtel jen fotky, ze by k nicemu nedoslo. Uz sou to 4 roky a ja mu neveřím, aasi nikdyvěřit nebudu i když se snažil. Prostě mám pocit, že to poznám a když je na mobilu, no nedá se to popsat.
Ja nevim, co dělat
Další věc, že mi manžel během vztahu několikrát lhal, psal bejvalce a jiným ženám, a dělal jak se mu ozývají sami, že on nic a že je děsně neodolatelný
Další věc je, že se mnou vyjebávají v práci a pořád mi nedali smlouvu na neurčito.
Sama nevím zda jsem na další dítě připravena, ale svoji dveru miluju nejvíc na světě a vim ze casem bych litovala, ze mám jen jedno ditě. Ale, nevim jak dal. Manzelovi uz neverim, drží mě tu hypoteka, je mi 35 a hledat dalsiho muze, co by mohl byt jeste horsi?