Nemocne dítě a návštěva příbuzných

Anonymní
27.12.21 19:05

Nemocne dítě a návštěva příbuzných

Dobrý večer 😌Jdu si vylít srdce a poptat na názor… Máme 17mesíçnį batole. Dojeli jsme na návštěvu k prarodičům, že tam pobudem do Nového roku. Přijela i sestra se synem. Měl to být super týden. Jenže synovec má dost škaredý kašel a rýmu a tak jsme se nakonec rozhodli vrátit domů. Přece jen nechceme, aby to náš malý chytl. A prišla SMS, že jsme přeopatrní rodiče, že dítě musí projít virózama a zkazili jsme všem svátky. Tak tu nad tím už hodinu dunám, jestli opravdu nechat dítě vědomě v přítomnosti nemocného? Jak to děláte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
27.12.21 19:09

Záleží jak moc kašle. Jestli má horečku, či nějaké jiné příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.21 19:10

@Tojsemja3 Kašel, rýma, kýchání… Normální dětská viróza…

• Citovat
  • Upravit
37134
27.12.21 19:11

No já normální rodinu, když je někdo nemocny, tak sedí doma a nejezdí s nemocným dítětem mezi další lidi/ děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.12.21 19:13

Bezny kasel a tým neresim, ale pokud kasle jak tuberak, ma teplotu nebo fakt zeleny nudle, to by mi vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
27.12.21 19:14

Hele kazdy tohle vidi jinak. Ja cizi sopel taky nesnasim, pac jsem s ditetem sama a nikoho pak nezajima, ze kdyz to chytne, tak to cele ods.. A kecy o zkazenych svatcich, kdyz se nekdo rozhodne jinak, taky nemam rada. Podle mne to znaci, ze se bez vas neumi zabavit nebo se nudej, tak na nekoho hodi svou frustraci. Za mne at se ohledne zdravi kazdy rozhodne, jak chce a ostatni at si skubnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
27.12.21 19:14
@Kriss Tina píše:
No já normální rodinu, když je někdo nemocny, tak sedí doma a nejezdí s nemocným dítětem mezi další lidi/ děti.

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
27.12.21 19:15

Těžko říci ve školce se kašle a rýmuje celou zimu. Já bych asi nadšená nebyla, ale nehrozilo bych to, věřila bych v imunitu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
27.12.21 19:16

Tady ty běžný virózy absolutně v rodině neřešíme - jako dáme si vědět, ale nikdo nikdy nezrušil návštěvu. To jenom při vysokejch horečkách, střevních chřipkách a tak. To bychom se totiž od září do března neviděli a to mi teda nestojí za to, že dítě chytne virózu až někde jinde a ne v rodině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
27.12.21 19:17

Jo, takovou příbuznou máme taky. Jednu dobu vždy po návštěvě dítě odpadlo s něčím pěkným (zápal plic, zánět středního ucha), protože přijeli s nachrchlanymi dětmi s horečkou a odřeným nosem.
Pak jednou přijeli a odvezli si od nás taky chorobu. No a od té doby je klid.

• Citovat
  • Upravit
14376
27.12.21 19:18

Ja normální kašel a rýmu neřeším, obzvlášť v období, kdy jsem byla na rodičáku. Teď už si dávám pozor, protože musím do práce, ale rýmu můžou stejně chytit kdekoliv. Ono je to těžký, vezmi to ze strany příbuzných a jejich dítěte, které se na všechny taky těšilo, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.12.21 19:21
@Anonymní píše:
Dobrý večer 😌Jdu si vylít srdce a poptat na názor… Máme 17mesíçnį batole. Dojeli jsme na návštěvu k prarodičům, že tam pobudem do Nového roku. Přijela i sestra se synem. Měl to být super týden. Jenže synovec má dost škaredý kašel a rýmu a tak jsme se nakonec rozhodli vrátit domů. Přece jen nechceme, aby to náš malý chytl. A prišla SMS, že jsme přeopatrní rodiče, že dítě musí projít virózama a zkazili jsme všem svátky. Tak tu nad tím už hodinu dunám, jestli opravdu nechat dítě vědomě v přítomnosti nemocného? Jak to děláte vy?

Já dopředu informuji, že mám nachcípané dítě nebo že mám rýmu. Když má dítě nebo já horečku, nikam se necpeme. Ani na svátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
27.12.21 19:21

My mame normani rodinu, kde zustavaji rodiče s nemocnými dětmi doma a necouraji po návštěvách… Minimálně zavoláme prarodičům předem, že děti mají to a to, a jestli nás chtějí vidět i tak, nebo raději ne… Jestli někomu někdo zkazil svátky, tak tvoje neomalena sestra. Taky by mi to vadilo. My pak ty,,dětské" nemoci chytáme doma vsichni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15279
27.12.21 19:29

Některé děti mají rýmu a kašel celou zimu. Já osobně to moc nehrotim, moje děti jsou málo náchylné na nemoci, takže mě nevadí v přítomnosti jiného dítě s kašlem. Když byly batolata tak jsem to neřešila vůbec, byly kojene a nechytily nikdy nic. Ty zakladatelko nejlépe víš, jak je na tom tvoje děcko s nemocema a jestli je potřeba se bát rýmy a kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
27.12.21 19:34

Tak já s nemocným dítětem po návštěvách nechodím a to stejný i naopak. Mám ale mimino, až bude starší bude to třeba jinak a řešit to až tak nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová