Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mam takovou otazku nebo spis problem. Mám rozvedene rodice uz skoro 7let. Problem je ale v moji nevlastni mame. S tatou spolu maji (za nedlouho mu budou 2 roky)syna, tedy meho bratra, ktera ho jsem si hned oblibila, rada si s nim hraju nebo ho hlidam. A jak uz jsem psala, tak problem je v jeho mame.Uz od porodu je jina nez ostatni maminky. Zavirala se v loznici, kterou si vytapela(pry kvuli malemu) a ven skoro nechodila. Skoro hned po porodu brasku ucila Bezplenkovou metodu coz jsem na jednu stranu moc nepochopila. Nechtela pouzivat plenky typu Pamper's ale látkove ktere i tak moc nepouzivala. Nikdy mi brasku nechtela dat do kolebky, kocarku nebo popr. autosedacky a zduvodnila mi to tim, ze tam nechce byt, pritom vzdy spal nebo se mu nekdo musel venovat, ale byl hodny. Pokazde kdyz nekam sla si ho dala do satku ci nositka. Posledni dobou toto celkem dost vidím treba na ulici ale nikdo nema na hrudi skoro dvoulete dite, ktera umi chodit samo. Nehlede na to, ze nevari a neuklizi.Sice obcas umyje nadobi ale to je vse.Doma mame 2kocky a psa takze si asi dokazete predstavit tu podlahu..Jitka neco malo uklidi az kdyz ji nekdo pohlida maleho.Taky nikdy nemel dudlik ani lahev s pitím. Pry ze to narusuje saci reflex, ale toto bych jeste pochopila, ikdyz se mi to zda taky trochu divne. Odmala ho tedy koji, jenze uz se mi to zda moc.Maly jinak neusne nez u jejiho prsu(postylku nemel, jen tu kolebku ale odnarozeni s nimi spi v posteli),mleko si da opravdu casto, ale ne ze by chtel sam(nekdy opravdu chce sam),Jitka mu ho „podstrci“ a me je neprijemne ze at jsme kdekoli tak ho klidne nakoji
.V MHD se za to stydim, doma je mi neprijemne ze se porad ukazuje no proste uz je to moc..Ptala jsem se ji do kolika asi chce kojit a odpovedela mi ze, dokud to bude oboum stranam prijemne. Prosim poradte mi co mam delat, me se to zda cele hrozne padle na hlavu. Nemuzu ji samozdrejme do toho mluvit protoze tomu vubec nerozumim ale chci se zeptat aspon jak ji mam rict ze mi to je neprijemne..Dekuju
Edit admin 8.8.2016 14:26 - navrácení původního znění příspěvku
řešit sací reflex a bezplenkovou metodu, ano to je zcela jistě běžná náplň života čtrnáctky. Jeslti nejsi troll, tak ji nech napokoji, starej se o lov pokemonů, youtubery a kluky, co seděj někde před barákem.
@Minnie01 píše:
Ahoj, mam takovou otazku nebo spis problem..Je mi 14 a mám rozvedene rodice uz skoro 7let. Problem je ale v moji nevlastni mame. S tatou spolu maji (za nedlouho mu budou 2 roky)syna, tedy meho bratra, ktera ho jsem si hned oblibila, rada si s nim hraju nebo ho hlidam. A jak uz jsem psala, tak problem je v jeho mame.Uz od porodu je jina nez ostatni maminky. Zavirala se v loznici, kterou si vytapela(pry kvuli malemu) a ven skoro nechodila. Skoro hned po porodu brasku ucila Bezplenkovou metodu coz jsem na jednu stranu moc nepochopila. Nechtela pouzivat plenky typu Pamper's ale látkove ktere i tak moc nepouzivala. Nikdy mi brasku nechtela dat do kolebky, kocarku nebo popr. autosedacky a zduvodnila mi to tim, ze tam nechce byt, pritom vzdy spal nebo se mu nekdo musel venovat, ale byl hodny. Pokazde kdyz nekam sla si ho dala do satku ci nositka. Posledni dobou toto celkem dost vidím treba na ulici ale nikdo nema na hrudi skoro dvoulete dite, ktera umi chodit samo.Taky nikdy nemel dudlik ani lahev s pitím. Pry ze to narusuje saci reflex, ale toto bych jeste pochopila, ikdyz se mi to zda taky trochu divne. Odmala ho tedy koji, jenze uz se mi to zda moc.Maly jinak neusne nez u jejiho prsu(postylku nemel, jen tu kolebku ale odnarozeni s nimi spi v posteli),mleko si da opravdu casto, ale ne ze by chtel sam(nekdy opravdu chce sam),Jitka mu ho „podstrci“ a me je neprijemne ze at jsme kdekoli tak ho klidne nakoji
A tvůj dotaz zní?
@Tiger-lily píše:řešit sací reflex a bezplenkovou metodu, ano to je zcela jistě běžná náplň života čtrnáctky. Jeslti nejsi troll, tak ji nech napokoji, starej se o lov pokemonů, youtubery a kluky, co seděj někde před barákem. Nedělá nic trestného ani divného, je to její volba.
@Minnie01 Nic ti do toho není, tvůj bratr je určitě šťastné a dobře opečované dítě… Dost pochybuju, že dotaz psala skutečně 14letá holka ![]()
Co je jako na tom? Naprosto normální výchova dítěte. ![]()
Doma klidně můžeš zametat a vytírat i ty. Ono tě to nezabije.
@Tiger-lily píše:řešit sací reflex a bezplenkovou metodu, ano to je zcela jistě běžná náplň života čtrnáctky. Jeslti nejsi troll, tak ji nech napokoji, starej se o lov pokemonů, youtubery a kluky, co seděj někde před barákem.
Zbytečně hnusné, ne? Pokud je ta její macecha vyloženě biomatka, která ale přirozeně žije ve špíně, vadilo by mi to taky. A
ve čtrnácti tuplem.
@Plamí píše:
Zbytečně hnusné, ne? Pokud je ta její macecha vyloženě biomatka, která ale přirozeně žije ve špíně, vadilo by mi to taky. Ave čtrnácti tuplem.
ale tak ve špíně asi nežije, sama zakladatelka píše, že uklízí, když JÍ někdo pohlídá dítě. což mně přijde naprosto pochopitelná dělba práce. (a kdo ví, jestli neuklízí i s dítětem, pokud je doma sama a tím pádem není po ruce nikdo, kdo by se mohl o něj postarat)
Tzv. biomatky jsou fajn, každý si může dělat co chce, nicméně některé biomatky to fakt hrotí až nezdravě. Dvouleté dítě opravdu není třeba kojit kdekoli, může se najíst a napít čehokoli jiného, to už je pak spíš vystavování-hele já jjsem ta nej matka. Jinak proti kojení na veřejnosti malých mimin vůbec nic nemám. A tato mamina už je asi opravdu na hraně toho přehánění.
@Plamí
myslím, že vzhledem k tomu, že tu jde o trolla, tak moc mírné ![]()
@ilonka12 píše:
Tzv. biomatky jsou fajn, každý si může dělat co chce, nicméně některé biomatky to fakt hrotí až nezdravě. Dvouleté dítě opravdu není třeba kojit kdekoli, může se najíst a napít čehokoli jiného, to už je pak spíš vystavování-hele já jjsem ta nej matka. Jinak proti kojení na veřejnosti malých mimin vůbec nic nemám. A tato mamina už je asi opravdu na hraně toho přehánění.
No, že. Jde mi z nich hlava kolem. A znám i takové, co zdravě bio neuklízí. Jde prý o autoimunizaci.
@Tiger-lily . Aj, tak to se omlouvám, ale pamatuju si na svou pubertu, to je každý druhý stydlín…
@Plamí píše:
No, že. Jde mi z nich hlava kolem. A znám i takové, co zdravě bio neuklízí. Jde prý o autoimunizaci.
@Tiger-lily . Aj, tak to se omlouvám, ale pamatuju si na svou pubertu, to je každý druhý stydlín…