Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, když jsem čekala první dítě tak mi moji rodiče koupili kočárek, zavinovačku a zimní fusak. Nyní čekám druhé, myslite že je blbý si říct o nějakou kačku třeba na novou vybavu do postýlky? ![]()
@kuli-kuli já bych si o nic neříkala a počkala jestli se nabídnou
Nikdy bych si o nic neřekla, pokud tedy nežijete v akutní nouzi. Jste dospělí na to, abyste měli dvě děti, tak se o ně postarejte. Když vám něco budou chtít dát, jistě je to napadne ![]()
Ano, je. Bylo by mi to blby říct i na první dítě. Neco jiného je, kdyz to udělají sami ze své vůle. Jsou to tvoje děti, ty se mas starat, ne tví rodiče
![]()
@kuli-kuli to si teda myslím, říct si o to, to je fakt blbé. Kdo si pořizuje děti ty nebo tvoji rodiče? Pokud budou rodiče chtít, samy to udělají…
Bylo by mi blby si rict o jakékoliv peníze na dítě, pokud se sami nenabidnou..
@kuli-kuli píše:
Ahoj, když jsem čekala první dítě tak mi moji rodiče koupili kočárek, zavinovačku a zimní fusak. Nyní čekám druhé, myslite že je blbý si říct o nějakou kačku třeba na novou vybavu do postýlky?
Ano.
@kuli-kuli píše:
Ahoj, když jsem čekala první dítě tak mi moji rodiče koupili kočárek, zavinovačku a zimní fusak. Nyní čekám druhé, myslite že je blbý si říct o nějakou kačku třeba na novou vybavu do postýlky?
Pokud nejsi v nouzi, tak je.
Můžeš je navést řečí typu: kdybyste chětli něco kupovat, tak by se mi líbilo to a to
Ale i to je trapas.
Druhé dítě je holt druhé, no.
Ano, bylo by mi to hodně hloupé. Pokud rodiče něco koupit chtějí a sami projeví zájem, pak si myslím, že je OK požádat o konkrétní věc, kterou potřebuješ nebo využiješ, abys nedostala nějaký zbytečný krám. Ale rovnou si říct o peníze, to mi teda přijde dost nevhodné, pokud netrpíte nouzí.
@kuli-kuli ja taky cekam druhé první mam teda s ex manželem a tam se o všechno podělili složili se na kočárek a vse okolo.. Ted cekam druhé s přítelem a tchyně uz sama rekla ze chce větší část koupit ona protože to je jejich první vnouce v rodině. Ale sama bych si o to neřekla spíš počkala. ![]()
@kuli-kuli Mě by ani nenapadlo říkat o rodičům o příspěvek na cokoli… Když chtějí, přispějí, koupí, není to jejich povinnost, měli by to dělat z vlastní vůle a pro radost ![]()
Počkala bych, jestli se nenabídnou, že by něco rádi koupili a v tom případě bych řekla, co se mi hodí, aby třeba nekoupili věc, kterou už mám
ale sama bych teda určitě nešla říct, kupte mi to a to.. připadala bych dost trapně ![]()
Hanba by mě fackovala
pokud budou něco chtít dát tak dají sami od sebe a ne, si o něco říkat.
Je to hodne hloupe, pokud budou chtit neco koupit, zeptaji se sami. Ale u druheho ditete bych predpokladala, ze bude mit vse po prvnim, takze bych koupila maximslne nejakou hracku.