Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hanba by mě fackovala
pokud budou něco chtít dát tak dají sami od sebe a ne, si o něco říkat.
Je to hodne hloupe, pokud budou chtit neco koupit, zeptaji se sami. Ale u druheho ditete bych predpokladala, ze bude mit vse po prvnim, takze bych koupila maximslne nejakou hracku.
My si nikdy o nic neříkali. Tchán když poprvé přišel tak přinesl pro dítě obálku, paradoxně nejvíc dostala nejmladší, prý holčičky jsou dražší kvůli parádě
Mě by to bylo hodně blbý s říct, čekam dítě tohle kup
![]()
@Markéta80 a to je moc pěkné s tou parádou
a ono to tak v podstatě je a tchán má pravdu ![]()
@kuli-kuli píše:
Ahoj, když jsem čekala první dítě tak mi moji rodiče koupili kočárek, zavinovačku a zimní fusak. Nyní čekám druhé, myslite že je blbý si říct o nějakou kačku třeba na novou vybavu do postýlky?
jo, je to hodně blbý, je to snad Tvoje dítě, ne?
hamba by mi fackovala, tahat prachy z rodičů ![]()
Rozhodně bych si o nic neřekla.. Když se mě zeptali ONI SAMI, co bych chtěla pro malou, tak jsem říkala ty nejlevnější věci ze seznamu, jakože třeba nějakou hezkou osušku s kapuckou, kousátko apod..
@Lanna1
, manžel kolikrát říká at se kouknu do skříně kluků kolik mají oblečení a kolik malá
![]()
Ani by mě nenapadlo si o peníze nebo výbavu říkat. Pokud něco chtějí přispět tak jasně, pokud rovnou koupit tak taky v pořádku. Ale abych já šla a řekla,,Hele mami, mě se líbí tenhle kočár, tak ten kupte, jo." No to vůbec. Já si ani neříkala co chci třeba k narozeninám jako dítě ![]()
Až teď, když už máme porod na spadnutí a kolem se začínají ptát co malé koupit, tak říkám hračky. Jednak všechno ostatní opravdu máme a taky i hračky jsou nemalá investice, tak jsme to nechali takhle na to podarování ![]()
Rekla bych si, co potrebuji, pouze v pripade, ze by se zeptali. Ale stejne bych si spis rekla o penize nez o konkretni vec a pak ukazala nakup. Pro druhe jsem si uz spis kupovala drazsi vychytavky a to bych po rodicich platit fakt nechtela, takze bych to v pripade jejich zajmu resila spoluucasti
Sama od sebe bych rodicum nikdy nerekla, aby mi dali penize na veci pro druhe dite. Hanba by me fackovala.
Tak já se přidám k většině, mě by to přišlo sakra blbý říct rodičům hele přispějte mi na to a to… Znám teda rodiny kde třeba platí prarodiče pro první vnouče kočárek, ale jsou to zavedené věci a ne že si dítě samo přijde jsem těhotná táto mámo dej… hamba by mě fackovala, když budou chtít něco koupit, koupí. Mě se třeba teď před druhým porodem ptala kolegyně co bych potřebovala a já ale nic nepotřebuju, páč mám všechno po první, takže asi tak
Šílený nápad. Dělám si tolik dětí, kolik uzivim a výbavu jim pořizuju v rámci svých možností. A to je v mé i manželově rodině nepsaná tradice, že novému miminku se vždy něco pořizuje. Nikdy, nikdy jsme s tím však nepočítali, a už vůbec bychom si o nic neřekli. Maaaaximálně v situaci fakt hmotné nouze, ale to bychom neplánovali další mimčo.
Je to trapas si o něco říct.
Ano, je to blbý.
Jakýkoli příspěvek na dítě (jedno, kolikáté) je dobrovolný a domáhat se ho je trapnost nad trapnost. Na druhou stranu je fakt, že většinou, ač si člověk o nic neřekne, dostane toho na dítě od okolí hafo. Jediné, co jsem si dovolila, bylo, že jsem na cílený dotaz řekla, že to či ono už máme, nebo vybrala za nabízených variant, co mi někdo předložil (a nenechal by si stejně vymluvit, aby nekupoval nic).
V životě by mě tohle nenapadlo. Pokud otěhotním neplánovaně a nemám ani na postýlku, tak jak potom se má uživit to dítě?
A tak snad ses k těm věcem chovala slušně a jsou v dobrém stavu.
@kuli-kuli píše:
Ahoj, když jsem čekala první dítě tak mi moji rodiče koupili kočárek, zavinovačku a zimní fusak. Nyní čekám druhé, myslite že je blbý si říct o nějakou kačku třeba na novou vybavu do postýlky?
Ano.
@kuli-kuli Zakladatelko, ty nemas vybavicku po starsim diteti???