Nevlastní syn mě odmítá, co s tím?

31.3.25 10:45

Nevlastní syn mě odmítá, co s tím? ????

Ahoj,

mám problém a fakt nevím, jak ho řešit. S manželkou jsme si koupili nový dům, krásný, prostě pohádka… ale její desetiletý syn mě absolutně nepřijal. 😔 Dělám pro něj první poslední – vozím ho do školy, kupuju mu dárky, snažím se s ním hrát hry, ale vždycky mi dává najevo, že mě nemá rád. Když něco řeknu, maximálně protočí oči nebo odejde z místnosti.

S manželkou jsme spolu tři roky, vztah máme skvělý, ale tohle nás strašně trápí. Nechci být ten zlý otčím, ale mám pocit, že ať udělám cokoliv, vždycky budu jen „ten cizí chlap, co si vzal jeho mámu“. Už jsem uvažoval i o rodinné terapii, ale manželka říká, že to chce jen čas.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak jste to vyřešili? Díky moc za jakékoliv rady. 🙏

Aleš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2702
31.3.25 10:47

Za mě je terapie bezva nápad.

Proč ji manželka nechce? tři roky jsou dlouhá doba, kolik myslí, že je přiměřené dát tomu času?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.25 11:17

Jak dlouho jste spolu a jak dlouho společně bydlíte?
Já bych se mu přestala vnucovat a podlézat. Ale vyžadovala bych, že se ke mě bude chovat slušně. V tomto by měla být nápomocná žena - neakceptovat odmlouvání, koulení očima, neposlouchání atd. Kluk půjde brzy do puberty a pak tě bude mít na salámu úplně.. :?
edit: aha, tři roky se znáte. A společné bydlení je novinka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25597
31.3.25 11:22

Pokud je to pravda a jako nováček - muž píšeš na e-mimino, tak bych ti řekla tolik :

Asi na tebe žárlí, lásku si nejde vynutit. Lze spolu jen slušně vycházet.
Já bych si s ním sedla, řekla mu, že nikdy nebudu jeho táta, ale můžeme být kamarádi a že končím s podbízením, jelikož to vůbec k ničemu nevedlo a že když bude teda po tobě něco chtít, rád mu vyhovíš, ale musí přijít a požádat o to. Že si přeješ normální slušný vztah. Tečka. Skončila bych s kupováním si jeho přízně, stejně to nemá efekt.
V pubertě bude ještě hůř, smiř se s tím a přestaň mu lézt to zadku. Opravdu stačí mít normální slušný vztah bez protáčení očí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.25 11:41

@unuděná Společné bydlení je věc nová. Máme krásný nový dům, jen se tam necítím jako doma, když vím, že mě nevlastní syn nemá rád :,( Je tu někdo s podobnou zkušeností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.3.25 11:42
@Aleš Speedy píše: Více

Já myslím společné bydlení i s tím klukem. Choval se k tobě takhle i dřív, když jste společně trávili čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
31.3.25 11:45

Proč by tě měl mít rád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
31.3.25 11:49

Troll

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
31.3.25 11:54

@Aleš Speedy a nebyl jste pricinou rozpadu predchoziho vztahu vasi manzelky? Deti nejsou blbe a a dle toho se umi zaridit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1660
31.3.25 11:55

Pokud jsi opravdovej, tak si nechte nekde poradit jak to doma vest abyste tam mohli byt vsichni tri. Ty nejsi povinen se podbizet mlademu panovi a on je povinen max chovat se k tobe slusne.

Je teda ponekud zvlastni, ze jste se dopracovali uz k svatbe, kdyz vam nefunguje nejak zakladne souziti. S tim je matka kluka ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
31.3.25 12:12

Přestan mu podlézat, kupovat mu dárky atd. Chovej se přirozeně. Ta terapie není špatný nápad, ale nezaručuje to úspěch. Když tě nepřijme, tak se nedá nic dělat. Tak se holt musíte jen respektovat. Nechci tě děsit, ale kluk půjde do puberty, a bude to horší. Mluvil jsi s ním? Proč se k tobě takhle chová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
31.3.25 12:23

a před krásným novým domem tě rád měl anebo jsi čekal, že s krásným novým domem se vše jak mávnutím kouzelného proutku změní k lepšímu? :roll:

Přestan si kupovat jeho přízen, to je 1) trapný a 2) s tím ničeho nedosáhneš, jak sám můžeš vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36228
31.3.25 12:26

3 roky jste manželé, nebo 3 roky spolu? Ono se toho asi děje trochu moc a rychle, nový chlap, hned svatba a ještě stěhování. Zůstali mu aspoň kamarádi? Tenhle věk je pro děti dost citlivý, jak je na tom jeho otec, vidají se?
Hlavně bych do toho ještě nehodila hned další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81536
31.3.25 13:09

Hoď zpátečku, at se více starají vlastní rodiče. Stačí, když tě bude tolerovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.25 13:39

@pikola Vídají se. Myslím si, že se pravý otec dá opět s moji manželkou. Dokonce byl tak chytrý, že mi založil seznamku, aby mi našel novou partnerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí