Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Určitě bych vzala všechny děti. Jeli by všichni nebo žáden. Nedělala bych rozdíly v dětech i když pro babičku by nebyly všechny „vlastní“.
@Anonymní píše:
Moje příbuzná je babička dvou vnoučat, její snacha má ještě syna z předchozího vztahu. Babička bere vnoučata k moři na 10 dní.
Kdbyste byli na jejím místě, vzali byste i toho nevlastního?
Babička vše platí (není chudá důchodkyně).
Proč se ptám? Bere je všechny 3, já bych to udělala taky na jejím místě, ale celé široké okolí si klepe na čelo, že je blázen.
Stará bláznivka ( je jí 56 let) prý.
Tak chci vysondovat, jestli byste,,cizí,, dítě vzali s sebou.
Děkuji, zůstanu anonymní.
Od babičky je to moc hezké že bere i nevlastní vnouče a podle mě je to tak správné!!! Takto by to mělo fungovat, nedělat mezi dětmi rozdíly.
Pokud se o děti normálně zajímá, třeba i pohlídá (i s tím nevlastním), má s ním dobré vztahy a cítí se na hlídání tří dětí u moře, tak bych si na čelo neklepala. Naopak má můj obdiv, že se dokáže dobře postarat a myslí na všechny děti bez rozdílů
![]()
Ja bych to dite vzala, nedokazu si predstavit tu dusi toho ditete
jestli je bere vsechny stejne, tak nevidim duvod, proc nevzit k mori.
Tak pokud babička nemá problém s tím mít na starosti tři děti, což já bych teda nejela se třema dětma k moři ani omylem
. Nevím, proč by měla být blázen, tak jsou to její peníze, tak t si s nima dělá co chce. Prostě je bere všechny stejně, naopak je to moc hezký.
Přijde mě to naprosto přirozené, že bere i nevlastního vnuka. Vzhledem k tomu, že je to syn snachy, tak bych ho brala bez okolků jako vlastního. A naopak bych se hrozně čílila, kdyby byl dotaz položen, že ho nechce vzít.
Já bych ho určitě vzala..Taky jsem v situaci, kdy můj syn je nevlastním vnukem mojí nové tchýně a hodně by mě mrzelo, když by vzala jen vlastní vnoučata. Navíc by to tomu malému muselo být líto. To, jak se babička ve vašem případě zachovala je hezké a jde vidět, že chlapečka má ráda a on si to taky moc dobře uvědomí.. ![]()
Babička je kabrňák. Klobouk dolů. Takhle to má vypadat
Žádné moje, tvoje a vaše…
A ano, vzala bych. Máme „nevlastní“ neteře a beru je úplně stejně jako vlastní synovce. Prostě patří do rodiny…
@Anonymní píše:
Moje příbuzná je babička dvou vnoučat, její snacha má ještě syna z předchozího vztahu. Babička bere vnoučata k moři na 10 dní.
Proč se ptám? Bere je všechny 3, já bych to udělala taky na jejím místě, ale celé široké okolí si klepe na čelo, že je blázen.
I když je to (dejme tomu) nevlastní vnuk, je to přesto vnuk. Bylo by hloupé, kdyby jej nechala doma a jela k moři pouze s vnuky pokrevními.
A ano, já bych vzala vnoučka s sebou. I když by jej nezplodil můj syn a přesto jej vyženil.
Taky bych vzala všechny a pokud by chtěla jenom pokrevní vnuky, tak já jako matka bych nepustila žádné…