Kde má sedět v autě dítě

25
27.8.12 16:08

kde má sedět v autě dítě

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, kam usadit dítě v sedačce vzadu v autě??? Za řidiče nebo za spolujezdce? Slyšela jsem různé názory, proto se obracím zde :-). A dokážete mi to i zdůvodnit? Díky moc Gabča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2331
27.8.12 16:11

@gejbiii1 první jezdí za spolujezdcem..teď budu dva takže :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
27.8.12 16:14

Podle mě je to úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
27.8.12 16:15

Vozíme vzadu za spolujezdcem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

Je to fuk, ale za spolujezdcem je to praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Onehdy jsem se o tom bavila s mámou.
1, když jede jako spolujezdce dává dítě za řidiče (aby měla dosah).
2,Když řídí a je v autě sama, dává za spolujezdce aby kdykoliv když přistaví nebo něco, měla dosah.

Nevím, jelikož já osobně (po přežití dvou lehkých autonehod) chodím radši pěšky tak vážně nevím :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933

Ja se priklanim k variante na prostredni sedadlo, pokud je to teda mozne (sedadlo a 3bodovy pas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.8.12 16:16

Podle mě za spolujezdcem, pokud máš jen jedno, máš k němu lepší přístpu z chodníku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726

Ahoj, podle mě je to také jedno, zkrátka vzadu… Kdysi jsem četla studie proč vpravo nebo proč vlevo a z toho mi vyplynulo, že je to prašť jako uhoď… Když máš víc dětí, tak si takovouhle otázku stejně klást nemůžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368

My nikdy nedávaly na přední sedadlo ani vajíčko, ani jakkoliv dítko. Od malička jezdí na sedačce za spolujezdcem. napřed ve vajíčku, teď už ve směru jízdy. Za chvíli bude druhé, tak s předstihem přestěhujeme první za řidiče a druhé půjde na spolujezdce. Ale u nás to je důvod jediný, za řidičem bych nepřipla vajíčko. Má kratší pás ta sedačka. Myslím si, že za spolujezdcem je to místo nejbezpečnější. Ale taky záleží, jak se případná nehoda stane. To se nedá nikdy dopředu určit. mě třebas zachránilo, že jsem nebyla připoutaná. Nebývá to často, ale i to se občas stane a uznaly i to samy policajti. :nevim: .Ale taky se ráda dozvím jak to valstně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.8.12 16:17

@gejbiii1 Já určitě za řidiče. Sedadlo spolujezdce je sedadlo smrti protože řidič vždycky podvědomně bude chránit sebe tak že svojí stranu auta. Samozřejmě na druhou stranu je to stranou do silnice tak že někdo muže říct že to je víc nebezpečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25

Je díky za rady :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500

Obecně je to praktičtější za spolujezdcem, protože se dítě vyndavá z chodníku. my jezdíme z garáže, většinou ne do města, ale na chalupu nebo jinam na parkoviště. V garáži je u pravých zadních dveří sloup, tak byl starší za řidičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.8.12 16:18

Myslím, že je to jedno. Pokud je v autě i uprostřed tříbodý pás, tak dítě správně připoutané v autosedačce je nejlíp chráněné uprostřed - kvůli bočnímu nárazu. Ale teda isofix je většinou jen po stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
27.8.12 16:18

@Meliora No jo, ale když máš větší auto a musíš se napasovat do toho parkovacího chlívka, tak je lepší, když máš prcka za řidičem, páč vylezete oba dva :mrgreen: To je zatím můj případ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí