Zábava do auta pro 6letého synovce

5420
22.8.12 13:45

Zábava do auta pro 6ti letého synovce

Ahojky, zítra jedeme s přítelem, mým synovcem(6) a sestrou(13) do Jihlavy na výlet. Snažím se vše naplánovat, ale nějak nevím, jak zabavit šestiletého rošťáka po cestě. Je to sice jen něco málo přes hodinu cesty, ale přítel má řidičák teprve pár měsíců a nerada bych, aby po cestě dováděli a nějak ho rušili od soustředění na cestu. Sice tam budu abych ho usměrnila, ale přeci jen jsem ta hodná tetka, co hodně dovolí:) Máte nějaké typy na nějaké hry, nebo zábavu? Napadly mě jen karty, kvarteta atd.. Díky za rady:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
myšanda26
22.8.12 13:54

Jestli už umí číst, tak zkus automapu ať si sleduje cestu, hlásí příští vesnici a tak. To bavilo mého syna. Když ještě neuměl číst, tak jsme si říkali co znamená která dopravní značka. Nebo jsme hráli hru typu, kdo uvidí první žluté auto, kostel, vysoký komín atd. Jindy jsem řekla že myslím na zvíře a děti se ptali (je chlupaté, má 4 nohy, létá…), já odpovídala ano ne, pak jsme se vystřídali (mohli to být i lidi nebo věci).

• Citovat
  • Upravit
24379
22.8.12 13:58

Dvd-cko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
22.8.12 14:00

Děkuji za typ.. to s těmi auty se mi zamlouvá, škoda, že neumí číst..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
22.8.12 14:00

A nebo teda povidani. treba s dcerkou spojujem slova. reknu tresen, ona treba jabko, reknu mrkev a ona musi jinou zeleninu, pak zvire, vec… Aby trenovala co je co, nebo barvicky, zpivat…no ale to dyvko vyuzivame na delsi cesty dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
22.8.12 20:10
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
25.8.12 18:26

Naše Majda pozorovala skoro celou cestu navigaci nebo hrála na tabletu ;-) anebo ať něco hrají s tvou sestrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.8.12 18:32

Dětem DVDčko nebo tablet se sluchátky a tobě pořádného panáka. Nic proti, ale spíš bych se bála sednout s dvěma dětmy do auta s řidičem začátečníkem než řešit, jak zabavit děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
26.8.12 11:04

@ynax asi sem sem blbě vyjádřila, jezdí už půl roku každý den kolem 300km, jezdí dobře, až chvílemi koukám jak se vyjezdil, stále ale patří mezi začátečníky a cesty s dětmi nezažil(já také ne),tak sem se bála, aby ho nějak moc nerušili od soustředění. Navíc sem vedle něj byla já, velmi zkušená řidička, takže z toho důvodu sem se nebála, ale kdybych ho nenechala jet, tak by byl stále začátečníkem.
Jinak děkuji všem za rady, nejvíce se nám osvědčilo dvdčko. Auta ho moc nebavili a při povídání se mě každou chvíli ptal: už tam budem?:) Ale jinak to proběhlo v klidu, při zpáteční cestě dokonce spal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.8.12 15:46

@Markeetkaa tak to jo, to bych se nebála sednout s ním do auta. Jak jsi říkala - už tam budeme… tak existuje i taková hra. Je to plechový kufříček, jsou v něm karty - růzhě obodované. Vždy dáš dítěti 4 karty a řekneš až uvidíš to, co na té kartě je, tak dostaneš uvedené body - děcka to moc baví - jsou tam lehčí motivy - jako červený komín, zvíře u silnice, benzínka a i těžší. Jmenuje se to už tam budeme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí