Kde má sedět v autě dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
27.8.12 16:18
@annaei píše:
@gejbiii1 Já určitě za řidiče. Sedadlo spolujezdce je sedadlo smrti protože řidič vždycky podvědomně bude chránit sebe tak že svojí stranu auta. Samozřejmě na druhou stranu je to stranou do silnice tak že někdo muže říct že to je víc nebezpečný

Ale to nejbezpečnější je zase za spolujezdcem, když už takhle argumentuješ :kytka:

Příspěvek upraven 27.08.12 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 16:19

No když řídíš ty a sama tak je lepší za spolujezdce, aby si na něj viděla, když jedeš s mužem a jsi spolujezdec tak za řidiče, aby si se mohla líp natáhnot mezi sedadla…aspoň mě to tak přijde nejlepší :think:…stejně to tak děláme s druhým mladším sourozencem, abych se lépe vyklonila pro dudlík, nebo podala hračku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 16:20

Nemyslím si že řidič musí bezpečně myslet na sebe :think:,hlavně když má v autě děti…a pokud je to rychlý nestihne ani zareagovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 16:24

Jinak statistika u nás nehod je taková, že se snaží při nehodě co nejméně poškodit auto…takže náraz z boku, místo rozmlátit předek. V česku je pro většinu lidí auto investice velice vysoká a na celý život. přitom čelní náraz je bezpečnější, před sebou je mnohem větší množství plechu a motor na rozbiti, z boku jen tenký dveře…v zaraničí se vůbec toto neřeší, auto je jen auto…aspoň toto říkali ve škole smyku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.8.12 16:28

@jessikka Jenom jsem tim chtěla říct že znám oba argumenty já dávam za řidiče protože jezdim jako spolujezdec a tak se nejlíp dostanu k dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.8.12 16:31
@wildcherry píše:
No když řídíš ty a sama tak je lepší za spolujezdce, aby si na něj viděla, když jedeš s mužem a jsi spolujezdec tak za řidiče, aby si se mohla líp natáhnot mezi sedadla…aspoň mě to tak přijde nejlepší :think:…stejně to tak děláme s druhým mladším sourozencem, abych se lépe vyklonila pro dudlík, nebo podala hračku…

To jako sama za jízdy lovíš upadlý dudlíky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.8.12 16:32

Ahoj, minulý týden jsem četla tento článek.
http://auto.idnes.cz/…utomoto.aspx?…
Z něj mi vyplývá, že nejbezpečnější je prostřední sedadlo vzadu, protože má největší deformační zóny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 16:35
@Gladys píše:
To jako sama za jízdy lovíš upadlý dudlíky? 8o

jasně, aji u toho držím lahvičku, krmím, ještě se musím naučit přebalovat :andel:

:lol: někdy stačí stát na parkovišti, na semaforu, kdekoli když auto stojí :palec: …ale dá se říct že teď moc neřídím, brala jsem to z pozice spolujezdce a to i za jízdy dudlík, hračku i ten čaj zvládám skvěle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
27.8.12 16:36

Tak já nevím, nás zachránilo to, že jsme se protijedoucímu vyhli a nenapálil to do nás čelně(oba jsme jeli tak 80-90km/h) takže čelně by to byla hotovka, dostali jsme to bočně, řidiče zachránil boční airbag a synátora to, že byl za spolujezdcem. Statistiky nemám načtené, ale myslím, že za spolujezdcem je to bezpečnější proto, že je to dál od silnice. Mimochodem auto bylo na odpis, což je naprosto vedlejší, ale nemyslím si, že čelní srážky jsou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.8.12 16:39

@wildcherry sorry, jsem si představila, jak si to smažíš po dálnici, dítěti vypadne dudel a ty se nahneš dozadu a lovíš dudlík :lol:
(na tohle je ideální mít děti dvě :mrgreen: starší obslouží mladšího, podá mu dudel, křupky, pití, dělá mu malá, když začne bezdůvodně vřeštět 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
27.8.12 16:41

@zelvounek tak to vidíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 16:42
@Gladys píše:
@wildcherry sorry, jsem si představila, jak si to smažíš po dálnici, dítěti vypadne dudel a ty se nahneš dozadu a lovíš dudlík :lol:
(na tohle je ideální mít děti dvě :mrgreen: starší obslouží mladšího, podá mu dudel, křupky, pití, dělá mu malá, když začne bezdůvodně vřeštět 8) )

jj…taky to občas dělá, ale rači se po dalnici vykloním já, vadí mi že se natahuje ze sedačky do vajíčka :cert: …to asi ani nejde za jízdy z pozice řidiče se vyklonit ne :lol:?aspoň já jsem malá, nenatáhla bych se :) i když minerálku takto můj starší podává, ale ta se nakloní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
27.8.12 16:43

To je právě ono. Ono záleží, jak se nehoda stane a to může být tisíc podob, různý rychlosti, různý situace kolem, sloupy, stromy, nemusí tam být, můžou tam být. To je těžko. Ale asi natom bude něco, z bezpečnosti že sedadlo uprostřed vzadu…to je takový celkově uprostřed, nejdál od možného střetu.
A pak jsou jetě další hlediska, pohodlnost, parkování, podávání věcí…To si ale člověk nevybere, pokud má už dvě dítka. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 16:45

Mě dítě u prostřed vadí, nebo vadilo by teda…ale to je asi jen můj pocit…přeci jen za sedadlem je to dítě ukrýté, když dojde na čelní náraz, ale kdybych měla tři tak stejně by tam být muselo…(jako malá jsem uprostřed jezdila nejrači :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
27.8.12 16:46

Já bych řekla že nejbezpečnější je nejezdit, což je naprosto nereálné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie