Trápí mě nevolnosti v 6tt

18
13.8.26 20:23

Nevolnost 6tt

Holky, mám dotaz ❤️ Jsem v 6. týdnu těhotenství a poslední skoro týden l mám nevolnost. Nezvracím, ale je mi prakticky pořád hrozně od žaludku, ať se najím nebo ne. Jsem z toho už úplně vyčerpaná a někdy i malátná. 😔
Navíc mám občas pocit, takový zvláštní chladivý/pálivý pocit, skoro jako mentolová pasta. Měl to někdo podobně? A co vám na to pomáhalo? Budu ráda za každou zkušenost. ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36171
13.8.26 20:32

No, možná to přejde tak za dalších 6 týdnů :nevim: nebo taky ne. Nebo se to zhorší. Co na to funguje je u každého jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36941
13.8.26 20:41

Musíš přijít na to co ti udělá dobře. Já sem se začátku jedla hodně ovoce a pečivo, to celkem šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
13.8.26 20:50

Mě pomáhaly zázvorové pastilky a čaj a vyhovovalo mi jíst průběžně a po malých „porcích.“ Nic mastného a smaženého, spíš suché potraviny, ale uzobávala jsem skoro pořád. Já jsem teda nezvracela, ale měla jsem žaludek na vodě a začalo se to lepšit kolem 4. měsíce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.8.26 20:59

@Lucis187 také nezvracím spis pociťuji volnost, můžu porovnat třeba k střevní chřipce bez průjmu a zvracení, zkusím vychlazenou kolu ještě a jist sice veci a ovoce, snad to brzy přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
13.8.26 21:52

@Selina11 Je to nepříjemné, ale k těhotenství to patří. Já jsem si kolikrát říkala, že bych radši zvracela, kdyby se mi po zvracení mělo ulevit a být mi dobře. Jestli budeš mít na něco chuť, zkus si to dát, pokud tu možnost budeš mít. Ale nediv se, když ti po tom samém jídle jeden den bude dobře a na druhý den ti nesedne, to se mi stávalo běžně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1996
13.8.26 22:19

U 1. těhotenství mi pomáhaly zázvorová lízátka, u druhého renie na pálení žáhy…ale vše naštěstí okolo 12tt přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.26 00:40

Každému pomáhá něco jiného, mě lízátka, ovoce, vodové nanuky, celkově studené věci, kompoty, jogurty, odpočinek, žádné tučné, těžké, masité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23115
14.8.26 07:35

Mě bylo zle téměř celé 3 měsíce, neztrácela jsem, možná jednou, ale pořád mi bylo soufl nesnesla jsem pachy. Docela pomáhala zázvorová lízátka z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.8.26 13:55

Soucítím s tebou, už 5 týdnů mám to samé a je to fakt otrava.
Co pomáhá mě:

• Jíst na co mám chuť. Když mám chuť na hranolky z mekáče, tak si je dám. Za těch 5 týdnů jsem zhubla cca kilo (a to jsem člověk s nadváhou), takže se opravdu nestresuju tím, abych nejedla blafy. Na zdravou stravu bude čas později :-)
  • Hodně pít, ale ne moc najednou! Spíš celý den ucucávat.
  • Najít si ovoce, které ti bude chutnat, já ujíždím na hruškách.
  • Antimetil - přírodní prášky s výtažkem ze zázvoru
  • Těhotenský lízátka - tam je ale třeba pro mě problém, že už v půlce jsem přeslazená.
  • Mít stále něco v žaludku. Mám permanentně u postele piškoty a když se vzbudím, tak si jich pár dám. Prostě nesmím mít nikdy hlad, pak je to v háji.
  • K večeru mi je špatně kvůli pálení žáhy, ze začátku jsem to nepoznala, protože mě dřív pálila žáha jinak, ale teď si beru vždycky rennie a je to lepší

Bohužel přesnou kombinaci budeš muset vysledovat sama. Nikomu nezabírá na 100 % to samé. Já to stále vysledovávám a upravuju a jen doufám, že to za chvilku skončí :)

Jinak kdyby ti bylo hodně blbě a to včetně zvracení, tak na to existují prášky na předpis. Ale to se tě snad nebude týkat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
14.8.26 16:36

@AjaAi děkuji moc za pomoc, v kolikátém týdnu jste?
Také mám problém že nemám na nic chuť spíš mám nechuť, dnes jsem zkoušela rohlíky a piškoty, je to lepší mez včera když sem jedla teplé jídlo, ale rohlíky mi začaly hned vadit takže si na to nechci udělat nechuť, piju vše vychlazené, a bojim se sníst jidlo aby se to zas nezhoršilo, a je těžké nemít hlad když jim jen piškoty a zbytek se bojim no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.8.26 20:16

@Selina11
V 11. týdnu :)
Já se ze začátku taky bála jíst a tím hůř mi bylo. Ale nějak jsem se zvládla překonat a ládoval do sebe suché rohlíky, piškoty a rýžové chlebíčky. Jo a zmrzlinu, jahodového mrože :lol:
Ono opravdu každému zabírá něco jiného, ale hodně holek se shodne na tom, že hlad je největší nepřítel.
Co třeba meloun? Tím by se dalo rozjist a pomůže i s pitným režimem.
Mě pak pomáhají i perlivé nápoje (Cola), protože někdy se mi nejvíce uleví, když si pořádně krknu. Pardon jestli jsem někoho pohoršila :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí