Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, ahoj,
Měl prosim nekdo takove riziko z krve?
Zatim ultrazvuk jsem nemela 😒
A dopadlo vse dobre?
Moc dekuji 😍
Příspěvek upraven 06.08.26 v 20:09
@Lenka203 píše: Více
Doporučuju smazat tu první fotku s vašimi údaji ![]()
Asi ti to nepomůže protože tohle bude asi jiný typ testu. V roce 2010 se dělaly ještě Triple testy, vyšla jsem 1:25. Doktorka mi hned ve dveřích oznámila, že je to špatně a začala mě připravovat na ukončení. V té době se ještě nedělal prvotrimestralni screening. Žádné hledání nosní kůstky a pod. Musela jsem na plodovku. Doktor na genetice byl manželům spolužák a byl pečlivý na utz, takže ještě před odběrem říkal, že podle něj tam nic nebude. No nebylo. Tomu miminku je 15 let. V té době se teprve vyvíjely krevní testy a já byla požádána o krev pro vědecké účely.
V roce 2014 už se screening dělal. Vše ok, ale na tripple testu i při zohlednění NTP opět výsledek blbej 1:125 na Downa a k tomu rozstěpové vady. Stejný doktor a konstatování, že jsem mimozemšťan a když mu tam přijdu ještě 5× budu pozitivní se zdravým dítětem. Znova plodovka a opět zdravý 12 léty kousek.
Nakonec mi gebetik řekl, že tím že mám poruchu humorální imunity a pícham se léta imoboglobulin tak to asi má vliv.
@alisekR mockrát děkuji, ja asi taky mam neco podobného a děkuji za radu 😀.. (ale rikala jsem si, ze je to blbost a kazde miminko je jine).. u syna v roce 2018 screening muj vek 19 let riziko by mělo byt 1ku1500 mela jsem 1ku540, u dcery jsem musela podstoupit nipt test riziko 1:300 ve 20letech mělo byt 1ku 1400 cca tez.. nyni 28 pri porodu a prave jsem se lekla toho výsledků 🤯. Protoze cislo je strašidelné. Asi ma placenta vysila spatne signály 🤭 🤭.
Ale uklidnila jste me, ze se to může opakovat :smiling_face_with3_hearts: