Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, moc vás prosím o názor. Jsem teď 30.tt a už asi týden mívám často nevolnosti, hlavně tedy po jídle. Bříško už je přece jen větší, tak jsem to dávala za vinu tomu, že to tlačí na žaludek. Dále par dnů pociťují slabost, jako kdybych měla zvýšenou teplotu, kterou nemám a dnes jsem už po 3. Skoro omdlela(hučení v uších, tma před očima, nevolnost..) Dříve jsem na omdlivani nebo na pocity na omdleni netrpěla a během těhotenství do dneška se mi to stalo asi jen 3×..pokaždé jsem si lehla s nohama vzhůru a přešlo to, ale začala jsem z toho být nervózní. Prohledávala jsem internet a našla zmínku a preeklampsii a o tom, že mívá i tyto příznaky. Každopádně nemám ani vysoký tlak naopak ho mívám nižší, ani bílkovinu v moči, neotýkají mi nohy, nemám cukrovku, nejsem obézní.. Ale jsem z toho nervózní nemáte s těmito stavy některá zkušenost? 18.9. Mám jít do příští poradny kde mi budou brát i poslední odběry krve, do teď jsem měla vše prakticky v pořádku.
@Tyna4321 já jsem dnes 33+0 a musím říct že se mi dneska extra motá hlava a jsem mimo, točí se mi to i když sedím na WC, bude to nízký tlak, já mám teď pořád 100/50 ale teď bude podle mě nižší, je to tím počasím, včera jsem byla úplně v pohodě, dnes jsem si raději po obědě i zdřímla s dcerou. Dávej na sebe pozor, když se ti začne zatmívat nebo půjdou zvuky jako do dálky, tak lehnout nebo k zemi
třeba bude zítra líp
. Tohle dělá nízký tlak no, zkus si dát kafe
.
@Tyna4321 jo a ten žaludek, taky to mám teď, teď mám břicho stále dost nahoře a teorg předevčírem mě začala pálit žáha. Nemůžu do sebe toho moc dostat.
@pajulinkaa děkuji za rady. Pálení žáhy mám teď taky pořád..už se těším až to těhotenství bude za mnou, když mám pocit že náročnější už to být nemůže přidá se k tomu něco nového ![]()
@Tyna4321 mě se vrátily nevolnosti v plné síle. Jsem 33 tt, je mi šíleně zle, do toho zlobí tlak a brutálně a téměř neustále pálí zaha.. Jako já se ptala dr, zda je to ok, preeklampsie vyloučena.. Takže zatnout zuby a vydržet ![]()
@Tyna4321 jinak hodně dělají ty změny počasí… U nás celý den strašně leje.. Včera teplo.. Takže to přičítám tomu…
@Tyna4321
ten konec je náročnější no
, ale zachvilku už to bříško zase klesne a bude to lepší ![]()