Nevolnost v autobuse u dospělého

3576
12.4.11 12:04

Nevolnost v autobuse u dospeleho.

:mavam: Zanedlouho mne ceka jizda autobusem smer Praha-Brno. Minule jsem jen taktak zvladla, jet o pulhodky dyl, byl by prusvih :poblion: Nepamatuji si takove ty zakladni (babske) rady co na nevolnost, snad jen ten Kinedryl? Nevedely by jste o nejakym dalsim figlu? Pojedu brzo rano, nemam ve zvyku snidat, to bude asi problem, ze? Co je pravdy na tom cucani bonbonu nebo zvykani zvykacky? Nebo to patri jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
12.4.11 12:08
LeaZbrna píše: :mavam: Zanedlouho mne ceka jizda autobusem smer Praha-Brno. Minule jsem jen taktak zvladla, jet o pulhodky dyl, byl by prusvih :poblion: Nepamatuji si takove ty zakladni (babske) rady co na nevolnost, snad jen ten Kinedryl? Nevedely by jste o nejakym dalsim figlu? Pojedu brzo rano, nemam ve zvyku snidat, to bude asi problem, ze? Co je pravdy na tom cucani bonbonu nebo zvykani zvykacky? Nebo to patri jinam?
Žvýkačky Travels gum :palec: koupíš v lékárně, s nima jsem dojela až do Říma a to mi bývá taky blbě, i v autě. Kinedryl neber, je to hnusný oblbovák.

Příspěvek upraven 12.04.11 v 12:08

• Citovat
  • Upravit
Gabika
12.4.11 12:08

Hlásim sa do klubu :-) S bonbónmi skúsenosť nemám, skúsila by som nejaké zázvorové… prípadne zázvorové pitie. Najesť sa to chce určite, aspoň u mňa a pre prípad núdze ešte so sebou rohlík s maslom. Od zvracania ma celkom úspešne okrem Kinedrilu držalo i spievanie (aspoň tiché) = pravidelné hlboké dýchanie.

Držím palce! (Mmch Pha-Brno je po diaľnici, tak to by snáď nemalo byť tak hrozné…)

• Citovat
  • Upravit
Markétka29
12.4.11 12:12

Mam podobný problém a to už od dětství. Stačí mi jet pár km a už mi je blbě. Zaručený fígle nemám, ale je dobrý se asi najíst teda aspon u mě, když jsem nenajedená tak je to ještě o dost horší a celkem mi pomáhá i žvýkačka nebo bonbon. Když jezdím sama je to vždy hrozný vždycky už se jenom modlim, aby už jsme tam byli, ale když jedu s někým a celou cestu si povídáme, tak mi blbě nebývá což je zajímavý :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3576
12.4.11 12:15
sieta.m píše:
LeaZbrna píše: :mavam: Zanedlouho mne ceka jizda autobusem smer Praha-Brno. Minule jsem jen taktak zvladla, jet o pulhodky dyl, byl by prusvih :poblion: Nepamatuji si takove ty zakladni (babske) rady co na nevolnost, snad jen ten Kinedryl? Nevedely by jste o nejakym dalsim figlu? Pojedu brzo rano, nemam ve zvyku snidat, to bude asi problem, ze? Co je pravdy na tom cucani bonbonu nebo zvykani zvykacky? Nebo to patri jinam?
Žvýkačky Travels gum :palec: koupíš v lékárně, s nima jsem dojela až do Říma a to mi bývá taky blbě, i v autě. Kinedryl neber, je to hnusný oblbovák.Příspěvek upraven 12.04.11 v 12:08

Kouknu po nich, diky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
12.4.11 12:40

Taky se hlásím do klubu, bojuji už od dětství.

Zkus si vyjednat místo co nejvíce vepředu, ideálně 1-2 řada a u okénka (v drtivé většině si cestující po slušném požádání a zdůvodnění vymění se mnou místo).

Mě osobně Kinedryl dělá docela šoufl a je to oblbovák. Pomáhá mi zázvor (tablety z lékárny nebo čajík).

A celou cestu zírám dopředu nebo z okénka, neexistuje čtení, koukání na TV nebo jen sms. Povídám si zásadně také s očima ven :roll:

Přeji šťastnou cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
12.4.11 12:42

U mě zabírá se najíst, stačí třeba rohlík nebo chleba s něčím (ideálně maso). K tomu Travels gum a nemá to chybu :palec: Taky se nesmím koukat třeba na mobil nebo si číst, prostě dolů, brrr :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
12.4.11 13:07
Aklama píše:
Taky se hlásím do klubu, bojuji už od dětství.

Zkus si vyjednat místo co nejvíce vepředu, ideálně 1-2 řada a u okénka (v drtivé většině si cestující po slušném požádání a zdůvodnění vymění se mnou místo).

Mě osobně Kinedryl dělá docela šoufl a je to oblbovák. Pomáhá mi zázvor (tablety z lékárny nebo čajík).

A celou cestu zírám dopředu nebo z okénka, neexistuje čtení, koukání na TV nebo jen sms. Povídám si zásadně také s očima ven :roll:

Přeji šťastnou cestu

Na tom neco bude. Taky jsem vypozorovala, ze kdyz kmitam ocima, je to horsi. A TV tam zrovna bude, takze se asi budu koukat do stropu. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
12.4.11 13:08
ivma6 píše:
U mě zabírá se najíst, stačí třeba rohlík nebo chleba s něčím (ideálně maso). K tomu Travels gum a nemá to chybu :palec: Taky se nesmím koukat třeba na mobil nebo si číst, prostě dolů, brrr :poblion:

Mnam mnam, tak maso to si klidne dam :-D Jinak si pamatuju Nekoukat dolu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.4.11 13:12

lízatka :wink: mě se v buse špatně nedělá, ale v těhotenství to byla síla a lízátka zabrala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.4.11 13:23

HLÁSÍM SE O KLUBU -jedině vlak tam je záchod i když hnusnej ve vlaku mi není tak špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
12.4.11 13:29

do stropu bych teda nekoukala, to mi nefunguje :zed:
u mě platí, že musím koukat okýnkem ven někam hodně do dálky (nesoustředit se na blízké předměty - značky, domy apod.), jakmile jenom mrknu na mobil, časopis, stačí se podívat do mapy a konec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.4.11 13:35

Od jednoho roku do asi 14-ti jsem v autě blila, pak dobrý, mohla sem si v autobuse i číst… Ale v těhotenství se mi to vrátilo a přetrvává to doteď :zed: Mně pomáhá zpívání, zhluboka dýchat, mít otevřený okýnko, určitě nějaký bonbóny (protože já, když mi začne být na zvracení, jaksi začnu mít plnou pusu slin a z toho se mi dělá ještě hůř). Určitě se najíst, ale něčeho lehkýho…A já bych Kinedryl nezavrhovala, aspoň půlečku…Ono se po tom chce spát a spání je vlastně to jediný, co mi pomáhá :nevim:
No a prý se má v buse sedět vepředu, tam to tak neháže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
12.4.11 13:40

Mi pomáhala kombinace - sluneční brýle, žvýkačky/bonbony a hudba z rádia. A sedět úplně vepředu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
12.4.11 20:59
tetma píše:
HLÁSÍM SE O KLUBU -jedině vlak tam je záchod i když hnusnej ve vlaku mi není tak špatně

O vlaku jsem taky uvazovala. Trva to dyl, ale miluju kdyz muzu vystrcit hlavu z okna rychliku, to je super :mrgreen: Spatne se mi tam nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí