Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zanedlouho mne ceka jizda autobusem smer Praha-Brno. Minule jsem jen taktak zvladla, jet o pulhodky dyl, byl by prusvih
Nepamatuji si takove ty zakladni (babske) rady co na nevolnost, snad jen ten Kinedryl? Nevedely by jste o nejakym dalsim figlu? Pojedu brzo rano, nemam ve zvyku snidat, to bude asi problem, ze? Co je pravdy na tom cucani bonbonu nebo zvykani zvykacky? Nebo to patri jinam?
LeaZbrna píše:Žvýkačky Travels gumZanedlouho mne ceka jizda autobusem smer Praha-Brno. Minule jsem jen taktak zvladla, jet o pulhodky dyl, byl by prusvih
Nepamatuji si takove ty zakladni (babske) rady co na nevolnost, snad jen ten Kinedryl? Nevedely by jste o nejakym dalsim figlu? Pojedu brzo rano, nemam ve zvyku snidat, to bude asi problem, ze? Co je pravdy na tom cucani bonbonu nebo zvykani zvykacky? Nebo to patri jinam?
Příspěvek upraven 12.04.11 v 12:08
Hlásim sa do klubu
S bonbónmi skúsenosť nemám, skúsila by som nejaké zázvorové… prípadne zázvorové pitie. Najesť sa to chce určite, aspoň u mňa a pre prípad núdze ešte so sebou rohlík s maslom. Od zvracania ma celkom úspešne okrem Kinedrilu držalo i spievanie (aspoň tiché) = pravidelné hlboké dýchanie.
Držím palce! (Mmch Pha-Brno je po diaľnici, tak to by snáď nemalo byť tak hrozné…)
Mam podobný problém a to už od dětství. Stačí mi jet pár km a už mi je blbě. Zaručený fígle nemám, ale je dobrý se asi najíst teda aspon u mě, když jsem nenajedená tak je to ještě o dost horší a celkem mi pomáhá i žvýkačka nebo bonbon. Když jezdím sama je to vždy hrozný vždycky už se jenom modlim, aby už jsme tam byli, ale když jedu s někým a celou cestu si povídáme, tak mi blbě nebývá což je zajímavý ![]()
sieta.m píše:LeaZbrna píše:Žvýkačky Travels gumZanedlouho mne ceka jizda autobusem smer Praha-Brno. Minule jsem jen taktak zvladla, jet o pulhodky dyl, byl by prusvih
koupíš v lékárně, s nima jsem dojela až do Říma a to mi bývá taky blbě, i v autě. Kinedryl neber, je to hnusný oblbovák.Příspěvek upraven 12.04.11 v 12:08
Kouknu po nich, diky. ![]()
Taky se hlásím do klubu, bojuji už od dětství.
Zkus si vyjednat místo co nejvíce vepředu, ideálně 1-2 řada a u okénka (v drtivé většině si cestující po slušném požádání a zdůvodnění vymění se mnou místo).
Mě osobně Kinedryl dělá docela šoufl a je to oblbovák. Pomáhá mi zázvor (tablety z lékárny nebo čajík).
A celou cestu zírám dopředu nebo z okénka, neexistuje čtení, koukání na TV nebo jen sms. Povídám si zásadně také s očima ven ![]()
Přeji šťastnou cestu
U mě zabírá se najíst, stačí třeba rohlík nebo chleba s něčím (ideálně maso). K tomu Travels gum a nemá to chybu
Taky se nesmím koukat třeba na mobil nebo si číst, prostě dolů, brrr ![]()
Aklama píše:
Taky se hlásím do klubu, bojuji už od dětství.Zkus si vyjednat místo co nejvíce vepředu, ideálně 1-2 řada a u okénka (v drtivé většině si cestující po slušném požádání a zdůvodnění vymění se mnou místo).
Mě osobně Kinedryl dělá docela šoufl a je to oblbovák. Pomáhá mi zázvor (tablety z lékárny nebo čajík).
A celou cestu zírám dopředu nebo z okénka, neexistuje čtení, koukání na TV nebo jen sms. Povídám si zásadně také s očima ven
Přeji šťastnou cestu
Na tom neco bude. Taky jsem vypozorovala, ze kdyz kmitam ocima, je to horsi. A TV tam zrovna bude, takze se asi budu koukat do stropu. ![]()
ivma6 píše:
U mě zabírá se najíst, stačí třeba rohlík nebo chleba s něčím (ideálně maso). K tomu Travels gum a nemá to chybuTaky se nesmím koukat třeba na mobil nebo si číst, prostě dolů, brrr
Mnam mnam, tak maso to si klidne dam
Jinak si pamatuju Nekoukat dolu!
lízatka
mě se v buse špatně nedělá, ale v těhotenství to byla síla a lízátka zabrala ![]()
HLÁSÍM SE O KLUBU -jedině vlak tam je záchod i když hnusnej ve vlaku mi není tak špatně
do stropu bych teda nekoukala, to mi nefunguje ![]()
u mě platí, že musím koukat okýnkem ven někam hodně do dálky (nesoustředit se na blízké předměty - značky, domy apod.), jakmile jenom mrknu na mobil, časopis, stačí se podívat do mapy a konec
Od jednoho roku do asi 14-ti jsem v autě blila, pak dobrý, mohla sem si v autobuse i číst… Ale v těhotenství se mi to vrátilo a přetrvává to doteď
Mně pomáhá zpívání, zhluboka dýchat, mít otevřený okýnko, určitě nějaký bonbóny (protože já, když mi začne být na zvracení, jaksi začnu mít plnou pusu slin a z toho se mi dělá ještě hůř). Určitě se najíst, ale něčeho lehkýho…A já bych Kinedryl nezavrhovala, aspoň půlečku…Ono se po tom chce spát a spání je vlastně to jediný, co mi pomáhá ![]()
No a prý se má v buse sedět vepředu, tam to tak neháže…
Mi pomáhala kombinace - sluneční brýle, žvýkačky/bonbony a hudba z rádia. A sedět úplně vepředu ![]()
tetma píše:
HLÁSÍM SE O KLUBU -jedině vlak tam je záchod i když hnusnej ve vlaku mi není tak špatně
O vlaku jsem taky uvazovala. Trva to dyl, ale miluju kdyz muzu vystrcit hlavu z okna rychliku, to je super
Spatne se mi tam nedela.