Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,už jsem zoufalá,ale strašně se potím.Nejvíce v podpoždí.Tečou mi úplně potůčky.Měla jsem to i v zimě.Byla jsem celá zmrzlá,ale v podpaždí jsem byla úplně propocená.
Zkoušela jsem Driclor,ale ten mě tak strašně štípe a pálí,že jsem ho po pár marných pokusek zavrhla.Teď jsem zkoušela Excipial DeoForte.Když jsem ho používala ten první týden,tak se mi zdálo,že je to lepší,ale teď už taky nezabírá.Byla jsem na kožním a tam mi nic neřekli.Prý mám vyzkoušet přípravky v lékárně.Prý se někdo potí víc a někdo míň.Já jsem začala takhle strašně potit až v těhotenství.Před ním teda taky,ale ne takhle moc.
V léťě mám i spocená záda,že když někam jedu autem,tak bych se mohla celá ždímat.Někdy se mi potí i třísla.Už fakt nevim,co by na to pomohlo.Mátě někdo něco vyzkoušeného?Prosím vás moc o radu.Léto je pro mě horor.Raději jsem zalezlá doma.
Zkus šalvěj, já ji kupuju v tabletách, akorát jsi mi připomněla, že bych ji zase měla brát. Ale nevím, jestli ti zabere, když ti nezabral ani driják driclor. A co obvodní lékař, ten ti nijak nepomohl? Určitě existuje víc možností, než jen návštěva kožního lékaře.. Snad ti holky poradí víc. ![]()
V těhu jsem mu to říkala,tak vzal krev na štítnou žlázu a ta byla v poho.Říkal,že to může být tím těhu a pak že se to srovná
Ale asi budu muset k obvodnímu dojít,jestli něco vymyslí.Když on má takovej přístup,jako že člověk všechno moc řeší a že stejnej problém má hromadu lidí.Tak nevim jak pochodim.Bojim se že mi řekne to samí co mi řekli na kožním ![]()
Jo může to být příznak problémus se štítnou žlázou, dojdi si znova na krevní testy, v těhu může být výsledek skreslený, já jsem se taky dost potila, pak mi asi v 6 měsíci náhodou při jiných odběrech vyšla blbě šťítka, začala jsem brát Letrox a přestala se potit. Zatím ho stále beru, protože kojim a tak mi to chce doktor nechat, až přestanu kojit,tak podle výsledků krve mi ukončí léčbu. ![]()
Ahoj, tak já mám problémy se štítnou žlázou od dětství, brala jsem roky jodthyrox, euthyrox… v těhotenství nic - po porodu hrozné zhoršení a brala jsem thyrozol. Kam tím mířím - mám taky šílené problémy s pocením, jen teda v podpaží, ale ať bylo léto nebo zima, pod pažemi koláče
Endokrinoložka tvrdí, že od štítné žlázy to není
No, já si teda myslím, že je… já teda nedám dopustit na Driclor, co jsem ho objevila, jsem šťastný člověk. Stačí máznout 1× za 14 dní a pod pažemi je absolutní sucho! Ale musíš dodržovat návod, nanášet nejdřív hodinu po sprchování, aspoň dva dny před tím se neholit a nemít podrážděnou kůži… ale možná to na tebe nezabírá, mě fakt šíleně pomáhá a už nemusím nosit jen černé nebo bílé… ![]()
Hele já to měla stejný a lítání po doktorech vůbec nemá cenu, beztak mi každej řek že -je to normální- Driclor je jen pro silný povahy, to bez debaty. Zkus buď iontoforézu, třeba www.electroantiperspirant.com nebo botox http://www.plasticka-chirurgie.info/…ozy-botuloto z vlatní zkušenosti - já mám iontoforézu a už dva roky klid
![]()
jj, to je ono Electro Antiperspirant - iontoforéza, mám to taky a nebejt toho tak fakt nevím, potila jsem se jak blázen a až tohle opravdu pomohlo ![]()
Holky, tak říkáte,že po tom electro antiperspirantu se Vám to pocení zlepšilo? Mě to trápí snad od malinka,dlaně,nohy a podpaží,teď i třísla. Jsem z toho úplně na nervy a nic mi nepomáhá.Už jsm přemýšlela o tom botoxu ale kde na to vzít a nekrást ![]()
Taky jsem se hodne potila, ted pouzivam Driclor a je po problemu. Je pravda, ze nekdo ma kuzi citlivejsi a snasi to hur, ja jsem zase ten pripad, ktery s tim nema absolutne zadny problem. Rozhodne byl ale jediny, ktery mi pomohl.
Taky nedám dopustit na Driclor.
Já teda patřím k těm,které měly ze začátku problémy-pálení,svědění.
Tak jsem musela ze začátku fakt opatrně,nanést jen trošku a tak ob dva dny,rozhodně né denně.A zabral super.
Ted stačí tak jednou za 14 dní a vůbec se nepotím ![]()
Peťo, jestli máš problémy s podpažím rukama a nohama jako já, tak do toho electro antiperspirantu jdi, opravdu to pomohlo, ale na třísla bych si to asi nedávala, trošku to brní;)
Holky opravdu se vám povedlo zbavit se toho pocení ruk? Já se s tímto problémeme potýkám už od malička a bohužel nic nezabralo.V podpaží jsem používala Driclor, ale je to fakt dost ostré, pak i Expicial forte, ale Driclor byl lepší. Pak jsem zkoušela i ty podpažní vložky, dá se to taky a nakonec jsem zkončila na odstranění části potních žláz laserem. To zabralo asi nejvíc, ale ne úplně. Jinak ruce a nohy to je problém číslo jedna. V létě nemůžu v botech bez ponožek jinak v nich kloužu a ruce…no, podat někomu ruku je boj. Ruce i nohy mám pořád studené a mokré.
Pro mě pocení v podpaží, co se dá zamaskovat černým nebo bílým trikem je malý problém ![]()
Já bych se chtěla taky zeptat. Já se tedy nepotím ale přítel jo, je od něj i mokrá postel a peřinu má uplně durch. Do rána to uschne ale v noci je fakt durch. Dokonce i nová matrace žloutne. Nevíte co s tim?
@Anonymní píše:
Já bych se chtěla taky zeptat. Já se tedy nepotím ale přítel jo, je od něj i mokrá postel a peřinu má uplně durch. Do rána to uschne ale v noci je fakt durch. Dokonce i nová matrace žloutne. Nevíte co s tim?
Jeslti máte molitanovou, brzo odejde. My raději pořídili pružinové a s tím pocením v noci - často převlíkat. Nic jiného nezbývá ![]()